אוצר:מה האוצר איננו: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (removed Category:אוצר using HotCat)
שורה 18: שורה 18:


[[קטגוריה:אוצר - מדיניות פנים|מה האוצר איננו]]
[[קטגוריה:אוצר - מדיניות פנים|מה האוצר איננו]]
[[קטגוריה:אוצר]]

גרסה מ־22:16, 20 ביוני 2020

צורה

אוצר הספרים היהודי השיתופי אינו ספר מודפס, ולכן באוצר אין מגבלת גודל, הוא יכול לכלול קישורים, להתעדכן בתכיפות וכן הלאה. הדבר אומר גם שסגנון הכתיבה והאורך המתאימים לדפוס לא בהכרח מתאימים לכאן.

תוכן

  1. אוצר הספרים היהודי השיתופי מיועד לאצור בתוכו את מכלול הספרים התורניים המקובלים בין כותלי בית המדרש. ואינו מיועד לספרים שאינם תורניים, שאינם מבית מדרשנו, או שחוברו על ידי מחברים בני דורנו. כמו כן ספרים בעלי זכויות יוצרים אין מקומם באוצר.
  2. האוצר מיועד אך ורק לההדרת הספרות התורנית ולימודה, ואינו מהווה מקום התכנסות לשם פטפוט גרידא. דפי השיחה נועדו לשם דיונים הנוגעים לתוכני הדפים ולא לכל צורך אחר.
  3. האוצר אינו שרת ויקי חופשי – אם אתם מעוניינים להשתמש בטכנולוגיית ויקי או בתוכנת מדיה-ויקי לצורך עבודה משותפת כלשהי, אפילו דף בודד, ישנם אתרים רבים המספקים שירותי אירוח ויקי (חינם או בתשלום). אתם יכולים גם להתקין את תוכנת מדיה-ויקי על המחשב שלכם.
  4. דפי האוצר אינם מקום לפרסום חבורות או שיעורים עצמיים בכל נושא שהוא, אם ברצונכם לפרסם חידושי תורה שכתבתם, שאלות או כל דיון תורני אחר, תוכלו לעשות זאת בדף השיחה של הדף אליו שייכים דבריכם.
  5. אוספים של מקורות ותו לא, גם אם שייכים לנדון המדובר, אינם מועילים כל כך למשתמש, מאחר שהוא יצטרך לפתוח שוב ושוב מקורות שלא תמיד קיימים באוצר. ככלל כדאי לכתוב בקצרה את תוכן הציון אליו אתם מציינים.
  6. דף בית אישי – למשתמשי האוצר יש דפים אישיים משל עצמם, אך הם משמשים לעבודתם באוצר. אם אתם רוצים לבנות בית אישי בעבורכם בלי קשר לעבודה באוצר, יש הרבה ספקים של דפי בית בחינם במרחבי הרשת.
  7. שרת אחסון קבצים – אם אתם מעלים קבצים, אנא העלו רק קבצים שנוגעים לערכים אנציקלופדיים; כל דבר אחר יימחק.
  8. מקום לבקשות עבודה או הצעות עבודה אינם מתאימים לאוצר. הודעות בדבר עבודה תימחקנה ללא התראה מוקדמת. עם זאת האוצר מקדם שיתוף פעולה עם מכונים תורניים רבים גם לצורך מציאת עורכים תורניים מובחרים.

צעדים אפשריים נגד הפרה של כללים אלה

  • שינוי תוכן הדף (עריכה רגילה).
  • הפיכת הדף להפניה; ההיסטוריה של הדף נשמרת.
  • מחיקת הדף עם ההיסטוריה שלו לגמרי, בדרך כלל לאחר הצבעת מחיקה. כדי לפתח הבנה של סוג הכתיבה שנמצאת בסכנת מחיקה, כדאי שתעקבו בקביעות אחרי הצבעות המחיקה.
  • במקרים חמורים (העלאה חוזרת ונשנית של אותו מידע) תיתכן גם חסימה של המשתמש המעלה.