פסקי תשובה/ד

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־10:43, 30 בדצמבר 2018 מאת אברהם יגל (שיחה | תרומות) (פסקי תשובה, א, ד)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

פסקי תשובה (פיעטרקאווסקי) - חלק א - סימן ד

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


דפים מקושרים

פסקי תשובה TriangleArrow-Left.png ד

סימן ד

ציצית צריכים להיות לבנים, וכשהם מראה ברוי"ן או בלעה"ך כמו מראה אפשר או כמזוג ממראה בלא"ה. לפי מה שכתב התבואות שור גבי מראות הריאה, שכל זה בכלל שינוי מראה, גם בציצית יש למנוע מזה לכתחלה*) אך במה שנעשה ע"י ישון כמראה געה"ל, או אחת ממראות הנ"ל נהגו שלא להקפיד בזה, וכמו שגרדומי תכלת כשר כיון שהיה מתחילה כהוגן, הולכין אחר שעת העשיה, כן הוא בזה, ומ"מ צל"ע, ובנח להתלבן כר ודאי (אשל אברהם מהגה"ק זצ"ל מבוטשאטש):

---

*) ועי' מנחות (לח:) מידי צבעא קא גרים, ובתוס', ושם (מ.) ולא יהא אלא לבן, נראה אפוא דציצית של לבן כשרים אף כשהם צבועים ויעי' בשו"ת ישועות מלכו חלק או"ח (סי' א-ב) שכתב כן להלכה יעי"ש אם כי דעת רש"י שם (מא:) ד"ה מיתיבי, נראה דבעי דוקא לבן, יעי"ש תוד"ה אין.

ויעי' בס' מאורי אור בחלק קן טהור (קנד.) שכתב לחדש דבר חדש דמותר להזהיב חוטי הציצית, והביא מזוה"ק פ' פנחס ד"ה תיקונא שביעאה, מצוה מן המובחר ציצית מוזהבות יעי"ש אולם ראה זה בס' יהל אור מהגר"א זצ"ל שהגיה בזוה"ק שבמקום ציצית צ"ל טלית יעי"ש.

ויעי' בחידושי חתם סופר פרק לולב הגזול שכתב דאתרוג שהושחר מראיתו מחמת מישמוש הידים של בני אדם הרבה שבירכו עליו, נוי אתרוג והידורו הוא זה וכשר יעישה"ט, והבן היטב בכ"ז:



שולי הגליון


< הקודם · הבא >
מעבר לתחילת הדף