מגיני שלמה/ביצה/יז/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־19:42, 20 במרץ 2023 מאת מהדורה קמא (שיחה | תרומות) (גרסה ראשונית)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רש"י
תוספות
תוספות רי"ד
רשב"א
שיטה מקובצת
מהרש"ל
חי' הלכות מהרש"א
מהר"ם שיף
פני יהושע
חתם סופר
רש"ש
גליוני הש"ס
שיח השדה

שינון הדף בר"ת


מגיני שלמה TriangleArrow-Left.png ביצה TriangleArrow-Left.png יז TriangleArrow-Left.png ב

דף י"ז ע"א

ד"ה אי אמרת הוא נאסר כו' תימא הואיל וקמחו נאסר כו'. לע"ד לא הבנתי מאי קשיא שאין כוונת התלמוד שהוא מקנה קמחו כדי לתת לו אלא הוא מקנהו לגמרי לאחרים ואחרים נותנים לו במתנה וכי אסור לאחרים ליתן משלהם לו לאכול א"כ הוא מקנה להם סתם והם אופין לו משלהם ואין הכי נמי אם האחרים רוצים להחזיק הקמח לעצמם אין לו עליהם כלום אלא התלמוד קאמר דאין לו תקנה אחרת כ"א להקנות לאחרים ואז רשאים האחרים אם ירצו לאפות וליתן לו במתנה וכן משמע קצת לישנא דרש"י שכתב שיהו אחרים מותרים לאפותו ולתת לו מדלא כתב בקוצר לאפות לו משמע שהאחרים נותנים לו במתנה:

גם הקושיא אחרת לא ידעתי מאי קשיא כיון דערובי תבשילי' לא תקנו אלא משום זכרהו אז משום טעמיה דרב אשי א"כ די לאסור שלא יעשה הוא לבדו מלאכה כי בלתי ספק יהא נזהר בעירוב תבשילין כדי שלא יצפה על שלחן אחרים אם ירצו יאכל ואם לא ירצו ישב בפחי נפש גם לר"א א"ש כיון שהטעם כדי שיאמרו אין אופין מי"ט לשבת וכו' א"כ אם בלא ערוב תבשילין לא יתירו לו לאפות לעצמו אלא ע"י אחרים ק"ו מי"ט לחול אין אופין כלל. דאין להקשות שמא יאמרו גם מי"ט לחול שרי ע"י אחרים. דז"א דא"כ גם ע"י ע"ת ניחוש שמא יאמרו דגם מי"ט לחול יאמרו דשרי למגמר ולא לאתחולי אלא ע"כ כמ"ש וזהו שכתב רש"י בהדיא לעיל ק"ו מי"ט לחול דאסור לגמרי פי' אפי' למיגמר ה"ה הכא והטעם נ"ל כיון דידעו ע"י זכר זה שמה שהתירה התורה אוכל נפש לא התירה כ"א לצורך י"ט א"כ מהי תיתי להם לחלק בין עצמם לאחרים כיון דלא חלקה התורה למה יש להם לטעות בשלמא בלא ע"ת יאמרו דהתורה התירה א"נ אפי' לחול אבל כשנעשה זכר ראינו כן למה יחלקו בחנם:

Information.svg

הגרסה הראשונית של דף זה הונגשה באמצעות ובאדיבות דיקטה

מעבר לתחילת הדף