מהר"ם שיף/מגילה/טז/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־20:29, 2 בפברואר 2022 מאת טקסטר (שיחה | תרומות) (לקראת פורים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מהר"ם שיף TriangleArrow-Left.png מגילה TriangleArrow-Left.png טז TriangleArrow-Left.png א

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
תוספות
חי' הלכות מהרש"א
חי' אגדות מהרש"א
מהר"ם שיף
פני יהושע
טורי אבן
גליון מהרש"א
מהר"צ חיות
רש"ש
גליוני הש"ס

ילקוט אוצר הספרים
מראי מקומות
שינון הדף בר"ת
חדש על ה(מ)דף


אשר הכין לו תנא לו הכין. אפשר לומר דר"ל לשון נופל על לשון משום דממוכן זה המן. וזה ענין מה שאמרו לעיל למה נקרא ממוכן שהיה מוכן לפורעניות שלו ע"י עצה זו שנתן להרוג ושתי כמו שאמרו לקמן על פסוק וחמת המלך שככה ב' שככים אחת של ושתי כו'.

ולכן אפשר לומר ממוכן ג"כ ב' ממין נגד ב' הכנות לפורעניות מחמת ב' רוגזי אחשורוש שנשככו בפורעניות המן א' של ושתי כו'. ודלא כהבנת פשוטו דר"ל מוכן לפורעניות לאחרים לושתי ואח"כ לישראל ועל דרך זה אמרי אינשי על אדם מלשין ובעל קטטות המחרחר ריב בין בני אדם זה מוכן לפורעניות [רק לפורעניות שלו].

או אפשר לומר, לו הכין, ר"ל העץ הכין דוגמת הוי"ו בזקיפא כדלקמן ע"ב גבי ו' דויזתא דצריך למימתחיה בזקיפא כו' כפרש"י שם לפי שנתלו בעץ דוגמת ו' בזקיפה [ולזה דריש לו לוי"ו דכולהו בחד זקיפא אזדקיפו כוי"ו] ע"ש או אפשר לומר הכין בציר"ה שמביא י' [כאלו] כתיבה היכין ואז גימטריא המן וק"ל:

וישלך עליו וגו'. ר"ל חרבונה ג"כ השליך לפורעניות על המן שאמר גם הנה העץ וגו' והוא ברח. ואפ"ל דר"ל ברח שניצול מעונו אף שהיה ג"כ באותה עצה ולא ברח ממש וברח מידו ר"ל מיד הפורעניות שלא נודע למלך שהיה ג"כ בעצה ודלא כפירש"י שהוא דוחק גדול בעיני:

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף