בבלי מוגה/זבחים/נז/ב

גרסה מ־09:47, 18 באוגוסט 2021 מאת עכ"פ (שיחה | תרומות) (הרחבה)

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
נוסח מוגה מכתבי־יד ועוד
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
תוספות
בנין שלמה לחכמת בצלאל

שינון הדף בר"ת


בבלי מוגה TriangleArrow-Left.png זבחים TriangleArrow-Left.png נז TriangleArrow-Left.png ב

Gnome-colors-emblem-development.svg דף זה נמצא בתהליך עבודה מתמשך. הדף פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, ויקיזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הדף.

ואיבעית אימא חוץ מפנים בחד זימנא גמר[1] בשלמא למ"ד הוי היקש היינו דכתיב ממושבותיכם תביאו לחם תנופה שאין ת"ל תביאו מה ת"ל תביאו כל שאתה מביא ממקום (למקום) אחר הרי הוא כזה מה להלן עשרון לחלה אף כאן עשרון לחלה אי מה להלן שני עשרונים אף כאן שני עשרונים ת"ל תהיינה ולמדנו עשרה לחמץ עשרה למצה מנין ת"ל על חלת לחם חמץ נגד חמץ הבא מצה אלא למאן דאמר (לא) הוי היקש מאי איכא למימר תביאו יתירא היא: הפסח אינו נאכל: מאן תנא אמר רב יוסף רבי אלעזר בן עזריה היא דתניא רבי אלעזר [בן עזריה] אומר נאמר כאן בלילה [הזה] ונאמר להלן ועברתי בארץ מצרים בלילה הזה מה להלן עד חצות אף כאן עד חצות א"ל ר"ע והלא כבר נאמר ואכלתם אותו בחפזון עד שעת חפזון א"כ מה ת"ל בלילה הזה שיכול יהא ככל הקדשים הנאכלים ביום ת"ל בלילה בלילה יהא נאכל ואינו נאכל ביום א"ל אביי וממאי דרבי אלעזר ב"ע ודאורייתא דלמא דרבנן ולהרחיק מן העבירה א"כ מאי אלא עד חצות [אלא] כי התם מה התם דאורייתא אף כאן נמי דאורייתא:

הדרן עלך איזהו מקומן


שולי הגליון


  1. כ"ג רש"י ותוס' וכ"ה בנד' כי"מ ור"ב. בכיר"א ק' וגניזה ואב"א דם ובשר חדא מילתא היא, וכ' בדק"ס ואיני יודע לפרשה ועי' לקמן ס' ע"ב, ובס' פריו בעתו כ' דנראה כוונתו להאמור שם דדם ובשר הוקשו להדדי.
    בכי"צ ואב"א פנים וחוץ בחד זימנא גמרינן, וכעין גי' אית ספרים המובא בתוס' חוץ ופנים, ובאמת כ"ג הר"ח ביומא, ור"ל דהיקישא דפר ושעיר הוקש בבת אחת על הזאות דחוץ והזאות דפנים, וכמבואר בתוס' הר"פ המובא בהגהות רב"א כאן על התוס'.
מעבר לתחילת הדף