Undefined: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(סידור והרחבה)
 
(מעביר לשיחה של משתמש סטנדר)
 
שורה 5: שורה 5:
'''שים לב! כדי למנוע עבודה מיותרת ועוגמת נפש - יש לציין בכותרת באופן ברור על איזה מקור הולך הקטע ומהו הנושא, לדוגמא: ברכות דף ב עמוד א - זמן קריאת שמע של ערבית.'''
'''שים לב! כדי למנוע עבודה מיותרת ועוגמת נפש - יש לציין בכותרת באופן ברור על איזה מקור הולך הקטע ומהו הנושא, לדוגמא: ברכות דף ב עמוד א - זמן קריאת שמע של ערבית.'''
[[קטגוריה: סטנדר - מדריך|ת]]
[[קטגוריה: סטנדר - מדריך|ת]]
'''הערות כלליות והצעות חשובות'''
'''א.''' כדאי שאפשרויות העריכה תהיינה זמינות ופשוטות לכלל הלומדים שליט"א:
1) שהטקסט לעריכה יעמוד במקביל לטקסט הספר המקורי [אולי ע"י עוגנים בכל ראש פרק וכדומה].
2) מערכת לחצנים להגדרות עיקריות, בלא צורך לעבוד עם הקודים והסימונים המקצועיים [כגון עיצוב כותרות, הדגשה, מעברי פיסקא, קישורים והערות.
ובכלל זה ראוי שיהיה מקום להוספות הערות שוליים על הספרים, באופן שאינו מפריע ללימוד ותיקון הספר המקורי].,
3) מערכת סנכרון ועדכון שמבטיחה שנוסח הספר המקורי לא ישובש ע"י כל מאן דבעי, בשגגה או שלא בשגגה, ולא כל תיקון או שיבוש יקנה שביתה בנכסי צאן ברזל של כלל ישראל לדורות...
'''ב.''' תחילות הסימנים בטור צריכים עריכה מחודשת. המילים הראשונות אינן מופיעות [מחמת העיצוב ?]
'''ג.''' כרטיסיות והיסטוריה - כדאי שתהיה אפשרות לעבוד על כמה מקורות במקביל, וגם לחזור למקום שבו עמדנו קודם..
'''ד.''' ניווט קדימה ואחורה באמצעות קונטרול - צריך לסדר נכון במקלדת חץ ימני ושמאלי כדרכנו בלשון הקודש מימין לשמאל.
ובכלל מן הראוי שתהיה מערכת ניווט מותאמת לפחות כמו בסייר חלונות וכיו"ב [אילן מתפרט ומתפרש, רמות תצוגה, שורת ניווט וכיו"ב]..
'''ה.''' מהירות התוכנה צריכה שיפור רב מאוד מאוד...
'''ו.''' 'קטגוריות' - אולי נמצא שם תורני יותר, ועכ"פ יותר חיובי?
'''ז.''' סדר המחלקות הנ"ל צריך בירור וסידור ביישוב הדעת. לענ"ד בכיוון הזה:
'''מקרא''' [ומפרשיו],
'''משנה''' [ובכלל זה שאר המקורות התנאיים],
'''תלמוד''' [בבלי ירושלמי ומפרשיהם, חידושים ומערכות על סוגיות הש"ס ראשונים ואחרונים],
'''הלכות''' [רמב"ם ומפרשיו, טור שו"ע ומפרשיהם, ספרי הלכה גאונים ראשונים ואחרונים, שו"ת גאונים ראשונים ואחרונים, מוני המצוות],
'''והגדות''' [ובכלל זה מדורי מחשבה מוסר וחסידות],
'''פנימיות התורה''' [חז"ל, ראשונים, האריז"ל, אחרונים],
'''תפילות ופיוטים''' [חז"ל ראשונים ואחרונים],
'''לשון הקודש''' [ספרי דקדוק ראשונים ואחרונים]
'''כתבי עת''' [קדומים ועכשויים]
'''מחקרים''',
'''היסטוריה יהודית''',
'''אגרות'''
ו'''פולמוסים'''.
'''ח.''' לפרסם ולבקש מבני התורה די בכל אתר ואתר [כפשוטו וכמשמעו] לתרום כמה שיותר כתבים תורניים ערוכים ומוגהים [של ספרי רבותינו] להגדיל תורה ולהאדירה.
'''ט.''' לנסות להשיג שיתוף פעולה עם העורכים היקרים של מאגרים תורניים כמו בר אילן, די בי אס, תורת אמת, אורייתא, תא שמע, רבותינו
[ולא יצטרכו לשאוב מבורות 'ספריא', כנודע...]
הן כדי לחסוך עבודות כפולות, כן כדי לקבל עצות הגונות, וגם כדי שהתוכנה עצמה תשתכלל ותתפתח, לרווחת הלומדים ולתועלת הענין כולו.
צאו וראו [כלומר, אל תצאו, אבל דעו] כי מאגר המידע האנושי בעולם מתעשר ומתפתח בלי הרף, כשניתנת אפשרות לקשר ולחבר להרחיב ולהעשיר, להקביל ולהשוות, לעמת ולאמת, ולא תהא כהנת כפונדקית...
יש כח עצום בידינו, כשרונות וסגולות יכולות ובעיקר לב ורצון להטות שכם אחד לקרוא בשמו ית' ולרומם ולהגדיל כבוד תורתו הקדושה, להרחיב הלימוד ולהאיר עיניהם של ישראל. 
['''ובאמת''' אם רוצים להשקיע כראוי בחזון הזה - ראוי להביא טקסטים שהם כבר ערוכים ומוגהים ע"י צוותים מקצועיים, ולא לסמוך על מסירותם ושקדנותם ועבודתם של הלומדים הפרטיים].
'''י.''' ובעיקר - '''ירבה בישיבה ויבקש רחמים ממי שהחכמה שלו''', דהא בלא הא לא סגיא.
'''נתפלל לפני השי"ת''' נותן התורה המלמד תורה לעמו ישראל ומקדשם בקדושתו, כי יהיה בעזרנו להגדיל תורה ולהאדירה, בלא שום תקלה ומכשול, וכתפילת יעבץ, ורבי נחוניא בן הקנה. ונזכה לראות בהרמת קרן התורה ובירורה וביאורה, ולשלמות גילוי התורה טעמיה וסתריה בביאת גואל צדק במהרה בימינו.

גרסה אחרונה מ־01:04, 3 באפריל 2024

בדף זה תוכלו להעלות כל תוכן המתאים למאגר ואינכם יודעים היכן לכותבו - ובכלל זה: דפים חדשים שאינם קיימים, הערות שונות וחידושי תורה אישיים. כשהדברים יעלו ל'אוצר הספרים' עורכיו יסדרו כל דבר במקומו.

חשוב לשים לב שאכן אין מקום לכתיבת ההערות - כמובן שישנה עדיפות עליונה לרשום מלכתחילה כל דבר במקומו, ורק אם אינכם מוצאים מקום אחר או שהדף כלל אינו קיים - אז מקומו בדף זה.

שים לב! כדי למנוע עבודה מיותרת ועוגמת נפש - יש לציין בכותרת באופן ברור על איזה מקור הולך הקטע ומהו הנושא, לדוגמא: ברכות דף ב עמוד א - זמן קריאת שמע של ערבית.