שיחה:בבלי/פסחים/נז/א: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(הועבר מבית המדרש דף היומי)
 
(אין הבדלים)

גרסה אחרונה מ־10:21, 15 בפברואר 2021

דלא לימרו דחויי קא מדחי לן[עריכה]

משמע שמכל מקום היו מביאים לו מצד היותו בעל הבית אלא שמכל מקום שלא יאמרו אף שעה קלה כן עשה כן, ורואים את החומר של חשד שיחשדו בו שעושה שלא כדין אף שעה אחת. ש"ס יידן (שיחה) 13:24, 20 בינואר 2021 (IST)

עמדו בעלים והקדישום לשמים[עריכה]

צ"ב שהרי מה שקצרו כבר אינו בידם להקדישם ואת מה שנשאר לכאורה לא חששו שיקצרו שהרי רש"י פירש (לעיל נה:) את סדר המלאכה בקצירתם ומשמע שהגזיזה היתה עד הגזע ממש באופן שצריך לחכות ואין מה לקצוץ עוד, ואם כן ע"כ שחששו רק שישובו כעבור כמה שנים לקצוץ שוב את העץ והרי דעת אנשי יריחו שהגדל כלל אינו מוקדש ואם כן מה הועילו בתקנה זו וע"כ לכאורה שאבותיהם התכוונו להקדיש גם את היוצא מן העץ ומה היתה טענת הבנים. ובדרך אפשר אפשר לומר שאדרבה הא גופא עשו חשבון בניהם, שהרי בודאי אבותיהם לא רצו להפקיע מהבנים את ירושת אבותיהם וע"כ שהקדישו את העץ באופן שהגנבים יסברו שכולו קדוש ואולי אף יסברו אותם בעלי זרועות כדעת חכמים שאכן העץ כולו עם גידוליו קדוש לה' ואילו הם דעתם שאינו כן אלא שרק גוף העץ קדוש ויוכלו לקוצצו. או כלך לדרך זו שאף אם יודו הגנבים לדעת אנשי יריחו מ"מ אינם יודעים אם כוונת הבעלים היתה להקדיש גם את הגידולים שזו הדרך הרגילה ולכן לא יקצצו עוד ואילו הבנים ידעו כוונת אביהם וממילא יכלו לקצוץ. ש"ס יידן (שיחה) 13:24, 20 בינואר 2021 (IST)

ובניהם גיזברין וחתניהם אמרכלין[עריכה]

משמע מסדר הדברים שהגזברים חשובים יותר ויש להבין, אך ממה שבניהם היו גזברים וחתניהם אמרכלים אין להוכיח שהרי בגמרא להלן מבואר שאדרבה ישמעאל בן פיאכי עצמו היה צדיק ואם כן אפשר שאדרבה לא נטל לבניו השררה ודווקא החתנים הרחוקים יותר הם שנטלו שררה זו. ש"ס יידן (שיחה) 13:24, 20 בינואר 2021 (IST)