עריכת הדף "
שיחה:שערי תשובה/א/יג
"
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
== רוח הקודש == רבי גדליה אייזמן זצ"ל מסר כי שמע את רבי ברוך בער מתפעל מקטע זה ("כי לפי שכלו" כו') בשערי תשובה, מצביע עליו ואומר: קטע זה מהווה אצלי ראיה שרבינו יונה כתב את ספרו ברוח הקודש. {{ממ|רבי גדליה עמוד 160}}. [[משתמש:רבי גדליה|רבי גדליה]] ([[שיחת משתמש:רבי גדליה|שיחה]]) 22:09, 22 בינואר 2023 (IST) == נשמות אני עשיתי - מעשה מהגרי"ז == באחת משיחותיו, ביקש רבי גדליה אייזמן זצ"ל המשגיח דקול תורה, לעורר את התלמידים אודות מעלת מצוות כיבוד אב ואם, עד כמה היא מסוגלת להביא את האדם לידי קרבת אלקים. לשם כך ציטט את דברי רבינו יונה בשערי תשובה, "ועוד אמרו חז"ל, שלשה שותפים יש באדם, אביו ואמו והקב"ה, ולפי שאין לאב ולאם שותפות בנשמה, על כן אמר ונשמות אני עשיתי". על כך הסביר רבי גדליה, כי רבינו יונה התקשה בדגש שבפסוק על הנשמות: "ונשמות אני עשיתי", וכי רק הנשמות הקב"ה עשה ולא את הגופים? על כך יישב רבינו יונה, שבגוף האדם ישנם הרי שלשה שותפים, אביו ואמו והקב"ה, אבל את הנשמה רק הקב"ה לבדו יצר ועשה ללא שותפות, ועל כך מדגיש הפסוק "ונשמות אני עשיתי", משום שבנשמות יש לו עשייה ייחודית. בהקשר לזה סיפר רבי גדליה מעשה שארע עמו, בהגיעו אל שגרירות פולין בתל אביב מיד עם בואו ארצה. משהות קצרה זו בבנין השגרירות הפולנית, אשר נטולה היתה משמעות רוחנית כלשהי, נשתמרה בצקלונו של רבי גדליה אפיזודה מעניינת. בעת שהותו במקום פגש לראשונה במרן הרב מבריסק זצ"ל, שאף לו היו אלה החודשים הראשונים לשוהתו בארץ ישראל. עם הגיעו לבנין ניגש הרב מבריסק אל שומר הפתח הפולני הניצב על משמרתו בכניסה, שאל לשלומו והתעניין במצבו. השומר הנרגש הגיב בחיוך, והחל לספר אודות העובר עליו בכה ובכה, כשכל אותה העת עומד הרב ומקשיב לו באורך רוח ובסבלנות. מאוחר יותר, הסביר הרב מבריסק לר' גדליה את פשרה של השיחה הידידותית שפיתח עם שומר הפתח הפולני: "אם רוצים להיות בקשר קרוב עם הנציגות, יש להתחיל את הקשר מכאן... משומר הפתח!". מכך למד רבי גדליה מוסר השכל גדול בענין כיבוד אב ואם: כשם שהאדם החפץ לזכות בקרבת המלך, חייב ליצור 'קשרים' עם אנשי סודו, ובאמצעותם יזכה לקרבתו. כך גם לגבי כל יחיד ויחיד, אביו ואמו הרי הם בבחינת אנשי סודו של המלך, מלכו של עולם, והם שותפים ביצירתו - הם אינם רק שומרי הסף שעומדים בפתח הבנין רחוק ממנו, אלא הם קרובים אליו ממש בגדר שותפים. לכן אין דרך טובה לזכות לקרבתו יתברך יותר מאשר דרך אותם הקרובים, האבא ואמא של כל אחד מאתנו. וכיצד עושים זאת? ע"י שמקיימים את המצוה בהידור, וחולקים להם כבוד. זוהי הדרך להתקרב אל המלך בורא העולם. {{ממ|רבי גדליה 237}}. [[משתמש:רבי גדליה|רבי גדליה]] ([[שיחת משתמש:רבי גדליה|שיחה]]) 18:07, 30 בינואר 2023 (IST)
תקציר:
שימו לב:
תרומתכם לאוצר הספרים היהודי השיתופי תפורסם תחת תנאי הרישיון: ללא שימוש ציבורי וללא שימוש מסחרי (למעט בידי אוצר הספרים היהודי השיתופי, ראו
אוצר:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינכם רוצים שעבודתכם תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאוצר הספרים היהודי השיתופי יוכל להשתמש בה ובנגזרותיה – אל תפרסמו אותה פה. כמו־כן, אתם מבטיחים לנו כי כתבתם את הטקסט הזה בעצמכם, או העתקתם אותו ממקור שאינו מוגן בזכויות יוצרים.
אל תעשו שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תבניות המופיעות בדף זה:
תבנית:בלי סוגריים מרובעים
(
עריכה
)
תבנית:ממ
(
עריכה
)
תבנית:ממ/תיקון שגיאות
(
עריכה
)
יחידה:PV-options
(
עריכה
)
יחידה:ParamValidator
(
עריכה
)
יחידה:סוגריים
(
עריכה
)
תפריט ניווט
כלים אישיים
עברית
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
דף
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
פסקה חדשה
גרסאות קודמות
עוד
חיפוש
ניווט
עמוד ראשי
שינויים אחרונים
דף אקראי
עזרה
ייעוץ כללי
בקשת ספרים
עורכים שואלים
דיווח על טעויות
צ'אט להדרכת עריכה
יש לי חידוש!
עריכה תורנית
עריכה תורנית
עזר לעורך
פורום עורכים
בית המדרש
אחרונים בפורום
פעילות המיזם
פרויקטים פתוחים
לוח מודעות
אולם דיונים
בקשות מהמערכת
בקשות ממפעילים
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף