האלף לך שלמה/אורח חיים/רסו

גרסה מ־13:27, 22 בפברואר 2024 מאת הר יונה (שיחה | תרומות) (OCR מוגה חלקית)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


דפים מקושרים

האלף לך שלמה TriangleArrow-Left.png אורח חיים TriangleArrow-Left.png רסו

OCR Icon.png דף זה נוצר בטכנולוגיית זיהוי תווים אופטי OCR. מטבע הדברים הטקסט המקורי ישן ודרושה עדיין הגהה מלאה מול טקסט מקורי חופשי.
אתם מוזמנים לתרום ולהגיה את הדף, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי הדף מוגה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
סימן רסו

הח"י בסי׳ ת׳׳נ כתב שאם נתן לו הנכרי חמץ שנעשה לאחה״פ או דמים מותר לו ליטול כמ״ש בסי׳ תמ״ג דחליפי חמץ מותרין עיי״ש ולפענ״ד ז״א לפמ״ש בחבורי דמוכח מדברי הרשב״א בטור דאף אם הגזבר נתן לו הדמים אסודין דהוי כמחליף לכתחלה א׳׳כ ה״ה נמי הנכרי השותף לא עדיף מגזבר לפי הטעם שכתבתי כיון דדרכן ליתן ככרות א״כ אם רצה הישראל יכול הוא שלא לקבל מן השותף דמים רק ככרות כיון דעוות מדרך השותפות לכך אם יקבל הישראל הדמים הוי כמחליף כעת לכתחלה לכך אף דמים אסור לקבל מהם ועיין בחבורי שכתבתי שי״ל שיש בזה פלוגתא ביןרש״י להרשב״א אך לדינא נראה דאף מעות או ככרות אחרים שנעשו אח׳׳כ אין לו לקבל לכתחלה גם דברי הח״י אין מובנים דלפי דבריו למ״ל חמץ שנעשה אחה״פ אף אם נותן לו חמץ אחר הנעשה בפסח כל שאינו הבכרות עצמן שנאפו בתנורו לא זהה בהם בפסח ולא נעשה שלו עד זמן שנותנין הם לו וחפץ של נכרי שעעהיפ מותר א״ב אף חמץ אחר הנעשה בפסח מותר לקבל לפ״ד הח״י מיהו לפפ״ש אין לו לקבל חמץ אחר כלל או דמים

< הקודם · הבא >
מעבר לתחילת הדף