האלף לך שלמה/אורח חיים/רעג

גרסה מ־13:28, 22 בפברואר 2024 מאת הר יונה (שיחה | תרומות) (OCR מוגה חלקית)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


דפים מקושרים

האלף לך שלמה TriangleArrow-Left.png אורח חיים TriangleArrow-Left.png רעג

OCR Icon.png דף זה נוצר בטכנולוגיית זיהוי תווים אופטי OCR. מטבע הדברים הטקסט המקורי ישן ודרושה עדיין הגהה מלאה מול טקסט מקורי חופשי.
אתם מוזמנים לתרום ולהגיה את הדף, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי הדף מוגה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
סימן רעג

עיין בטו״ז סי׳ תנ״ב סקי״א דאף בזמן היתר ראוי להגעיל היורה בסוף ג׳׳כ דאין לעשות נ״ט בר נ״ט לכתחלה וראייתו מהסמ״ק יו״ד ותמוה דאין דומה כלל דהתם מבשל הדגים כדי לאכלן בכותזז א״כ מתכוון הוא על הנ״ט בר נ״ט לעשותו ולאו נמשך ממילא הוא שעליו הוא מתכוין לבשל הדגים והמה הנ״ט בנ״ט לכך יש לאסור לעשות כן לכתחלה אבל בנדון זה הרי אין עיקר כונתו בהגעלה זו לצורך היורה רק לצורך הכלים להגעיל אותם והכלים אין להם נ״ט בר נ׳׳ט כלל וכמ״ש הוא עצמו ואף דהיורה ממילא בולע מן ההגעלה ואין לו היתר רק מכח נ״ט כו׳ מ״מ על זה אינו מתכוין לכך ודומה למה דקיי״ל אין מבטלין איסור לכתחלה מ׳׳מ בלא נתבוין לבטל מותר ה״נ לענין ניט בר נ״ט אף דאין עושין אותו לכתחלה היינו בנתכוין לכך שמבשלן בכלי בשר כדי לאכלן בכותה אבל הכא אינו מתכוין כלל לתקן היורה ולבשל בו איזה דבר רק מתכוין להכלים ולהם ליכא נ״ט בר נ״ט ולהיורה הוי דבר שא״מ לכך נראה העיקר כדעת הב״י דא״צ לחזור ולהגעיל היורה שנית וז״ב:

< הקודם · הבא >
מעבר לתחילת הדף