האלף לך שלמה/אורח חיים/קעד

גרסה מ־11:47, 19 בדצמבר 2023 מאת מערכת (שיחה | תרומות) (תיקונים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


דפים מקושרים

האלף לך שלמה TriangleArrow-Left.png אורח חיים TriangleArrow-Left.png קעד

OCR Icon.png דף זה נוצר בטכנולוגיית זיהוי תווים אופטי OCR. מטבע הדברים הטקסט המקורי ישן ודרושה עדיין הגהה מלאה מול טקסט מקורי חופשי.
אתם מוזמנים לתרום ולהגיה את הדף, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי הדף מוגה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
סימן קעד

שאלתו בעירובין דק"ה שהחבל נקשר על אילן אחד והאילן עומד בגינה הנה כבר ראה רו"מ האוסרין והמתירין ודעתי עם האוסרין וזה כמה שנים שנשאלתי על דברי המק"ח הנ"ל דמה דאמרינן ביתא וכו' היינו במקורה ויש תקרה למעלה אבל באינו מקורה לא אמרינן ביתא כמאן דמליא והשבתי דלומר דהוי כמאן דמליא אפי' למעלה מן הגדר בזה בעינן מקורה אבל באינו מקורה לא נחשב למעלה מן הגדר כמאן דמליא אבל עד קצה הגדר נחשב כמאן דמליא אף בלי מקורה ולכך לענין עירוב הוי עכ"פ כמאן דמליא ער קצה הגדר וא"כ הוי כאלו הקנה עומר למעלה מי"ט דלא מהני וחוץ הראי' השכל נותן כן דכל צור"פ שלנו הוא מטעם פתח ובעינן שיהי' כעין פתח ולכך כמו דאמרינן בש"ס דפתחא בקרן זוית לא עבדי אינשי וכן פתחא במיא לא עבדי אינשי כן ה"נ מי עושה פתח להיות חד מזוזת הפתח עומד בגנה לכך אין זה דומה לפתח ולא נחשב צ"ה לכך נראה דודאי הדין כהמק"ח:

< הקודם · הבא >
מעבר לתחילת הדף