מראי מקומות/ברכות/נח/ב: הבדלים בין גרסאות בדף

עריכה
(יצירת דף עם התוכן "==ואמר שמואל נהירין לי שבילי דשמיא כשבילי דנהרדעא== כיצד זה יכול היה שמואל להיות בקי בשבילי עירו, והלא על כרחך הדבר תלוי בביטול תורה. בספר 'גאון ישראל' על רבי שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל, עמ' 91, הובאו שני יישובים בזה: א. מה ששמע רבנו ששמואל הכיר את שבילי נהרדעא כי ה...")
 
(עריכה)
שורה 1: שורה 1:
==ואמר שמואל נהירין לי שבילי דשמיא כשבילי דנהרדעא==
== ואמר שמואל נהירין לי שבילי דשמיא כשבילי דנהרדעא ==
כיצד זה יכול היה שמואל להיות בקי בשבילי עירו, והלא על כרחך הדבר תלוי בביטול תורה. בספר 'גאון ישראל' על רבי שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל, עמ' 91, הובאו שני יישובים בזה:
מה שהיה בקי שמואל בשבילי עירו, ולא היה בדבר משום ביטול תורה. ביאר הגרש"ז אויערבאך זצ"ל{{הערה|ספר גאון ישראל על הגרש"ז אויערבאך זצ"ל {{ממ|עמ' 91}}.}} בשני אופנים:
א. מה ששמע רבנו ששמואל הכיר את שבילי נהרדעא כי היה רופא והיה נצרך לפיקוח נפשות אנשי העיר (ושם בהערה המקור מס' ורפא ירפא עמ' 96 מפי רבי גבריאל יוסף לוי ראש ישיבת באר התורה).
 
ב. מה ששמע רבנו מהראשל"צ רבי יצחק נסים, שמוצאו בבבל (עירק) שהייתה קבלה בידי חכמי בבל שהעיר נהרדעא הייתה בנויה כרחוב אחד ארוך מאוד. ולפי זה ביאר כוונת שמואל שידע שבילי דרקיעא בלי עקולי ופשורי אלא כשבילי דנהרדעא. ועל זו הדרך מיושבת גם השאלה הנ"ל.
א. שמואל הכיר את שבילי נהרדעא כי היה רופא והיה נצרך לפיקוח נפשות אנשי העיר{{הערה|ושם בהערה המקור מס' ורפא ירפא {{ממ|עמ' 96}} מפי רבי גבריאל יוסף לוי שליט"א}}.
 
ב. ע"פ קבלה שהיתה בידי חכמי בבל{{הערה|אותה שמע הגרשז"א מהראשל"צ רבי יצחק נסים זצ"ל שמוצאו בבבל (עירק).}} שהעיר נהרדעא הייתה בנויה כרחוב אחד ארוך מאוד, וזה גופא כוונת שמואל שידע שבילי דרקיעא בלי עקולי ופשורי כשבילי דנהרדעא, ואם כן לא היה נצרך דבר לידיעת שבילי דנהרדעא.
 
{{שולי הגליון}}