רש"ש/סוטה/לח/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
תוספות
תוספות שאנץ
מהרש"ל
באר שבע
חי' הלכות מהרש"א
קרן אורה
רש"ש
תורת הקנאות
מנחה חריבה

שינון הדף בר"ת


רש"ש TriangleArrow-Left.png סוטה TriangleArrow-Left.png לח TriangleArrow-Left.png א

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

גמרא או אינו אלא בכינוי ת"ל ושמו את שמי המיוחד לי כו'. ק"ל דבפ' קדושים בפסוק ולא תשבעו בשמי לשקר פרש"י לפי שנאמר כו' מניין לרבות כל הכנויין ת"ל ל"ת בשמי לשקר כל שם שיש לי והוא מת"כ וע"ש בק"א:

שם ונאמר להלן לשום את שמי כו'. ט"ס וצ"ל את שמו והוא בדברים (יב ה). או דצ"ל לשום שמי (בלא מלת את) והוא במלכים (א' ט' ג') והיא גי' הר"ן בפ' הקורא עומד. ובמדרש נשא ס"פ י"א מביא פסוק לשכן את שמי והוא בנחמיה (א ט). ועמש"כ שם אות יג בישוב קושיית הגה"ש כאן בס"ד:

שם אין לי אלא בנ"י כו' ועבדים משוחררים מנין ת"ל כו'. עמש"כ שם אות ט"ז בס"ד:

תד"ה וכתיב. ולא היה נ"כ בכ"י אלא בעבודת תמיד כדתנן כו' וברכו את העם כו' וברכת כהנים. עי' ברכות (יא ב) תד"ה וב"כ וצ"ע:

בא"ד וה"ה במוספין ובתמיד של בה"ע. אבל הרמב"ם בספי"ד מהלכות תפלה כ' שבמקדש לא היה נ"כ אלא פ"א ביום אחר תמיד של שחר אבל במדינה כו' אחר כל תפלה. ועי' ר"ה (כח ב) אי בעי מברך כו' ובתוס' שם:

תד"ה הרי. וכי בכ"מ כו' דהיינו אפי' בגבולין דבכ"מ אשר תברכו אבא אליך משמע כו'. כ"נ דצ"ל:

בא"ד ונראה דמזה הטעם נמנעו כהנים לברך בש"ה כו'. לכאורה קשה דהא כ"ג ביוה"כ היה מזכיר י' פעמים ש"ה כדאיתא בסדר יומא ומשמע דאף משמת שמעון הצדיק. ואולי ביוה"כ היה לעולם גילוי שכינה כדכתיב כי בענן אראה. או דסרסינן לקרא הכי בכל המקום אשר אבא אליך אזכיר את שמי וברכתיך (והגמרא לאו בדוקא נקטא הסירוס). ומשמע דדוקא בשעת ברכה קפיד אגילוי שכינה. אבל שלא בשעת ברכה כמו כ"ג ביוה"כ לא קפיד. ועי' בקדושין (עא) אר"ט פעם א' עליתי כו' ובפרש"י ומהרש"א בח"א שם:

תד"ה לשנים. אר"ח אפי' כהן אחד קורא כהנים כו'. כצ"ל:

Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף