כף החיים/אורח חיים/תי

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

כף החייםTriangleArrow-Left.png אורח חיים TriangleArrow-Left.png תי

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


טור ומפרשיו

ארבעה טורים
··
בית יוסף
ב"ח


שו"ע ומפרשיו

שולחן ערוך
··
אליה רבה
כף החיים
משנה ברורה
באר הגולה
ביאור הגר"א




לדף זה באתר "על התורה" לסימן זה באתר "תא שמע" לדף זה באתר "שיתופתא"


דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף


א[עריכה]

א) [סעיף א'] במקום ידוע אצלו. והיינו שאותו המקום מסויים כגון אילן או גדר וכדומה כמ"ש בסי' הקודם סעי' י"א ועיין בדברינו לשם או' ע"ג

ב[עריכה]

ב) שם. אעפ"י שלא הגיע וכו'. והוא אם היה אפשר להגיע שם מבע"י אם ירוץ וכמ"ש לעיל סי' הקודם סעי' י"א יעו"ש.

ג[עריכה]

ג) שם. אעפ"י שלא הגיע וכו'. שאמר לו לין פה עת חמה הוא עת צינה הוא. גמ'

ד[עריכה]

ד) שם. או שחזר מעצמו וכו'. היינו שמתחלה יצא ע"מ להחשיך שם ולקנות שם שביתה ברגליו ואח"כ נמלך לחזור וללון בביתו ולמחר לילך לשם אבל אם נמלך לגמרי שלא לילך שם אעפ"י שהחזיק בדרך כיון שחזר בודאי נתבטל למפרע מה שהיה בדעתו לקנות שם שביתה והרי הוא כבני עירו וכ"מ בתוי"ט.

ה[עריכה]

ה) שם. והחזיק בדרך וכו'. ר"ל דחשבינן ליה כהחזיק בדרך כמ"ש בסי' הקודם סעי' י"א

ו[עריכה]

ו) שם. בד"א בעני וכו'. ר"ל שאין לו מזון ב' סעודות להניח עירוב ולכך הקילו גביה כשהחזיק בדרך אעפ"י שלא הגיע לשם מבע"י. מיהו בעה"ק דף ל"ב מבואר דכל שיצא מביתו על דעת לקנות שביתה מקרי עשיר שאין לך עני שאין לו אוכלין בביתו שיכול לערב בהם ועני מקרי כשיצא מביתו שלא על דעת לערב וחשכה לו או שיצא ממקומו ללכת למקום אחר רחוק ד' אלפים אמה והחזירו חבירו אבל כשיצא על דעת לקנות שביתה בתוך התחום לא מהני החזירו חבירו. וכ"מ בשה"ג בשם הריא"ז פ' מי שהוציאוהו א"ר או' א' ויש לחוש לזה לכתחלה היכא שאין צורך הרבה בדבר.

ז[עריכה]

ז) [סעיף ב'] החזירו חבירו ה"ז החזיק וכו'. מדלא כתב כאן או שחזר מעצמו כסעי' הקודם משמע דדוקא התם כשהחזיק בדרך מועיל אפי' לחזר מעצמו אבל הכא דרק ירד מהעליה אינו מועיל לחזר מעצמו מיהו בח"א כלל ע"ז או' י"ז השוה זה לסעי' הקודם ואפשר שגם דעת הש"ע בן אלא שקיצר וסמך על מ"ש בסעי' הקודם

ח[עריכה]

ח) שם. אצ"ל שביתתי במקום פלוני וכו'. ויש חולקין בזה דדוקא מי שיש לו בית מכאן ובית אחר לסוף ד' אלפים אמה והחזיק בע"ש בדרך לילך לאותו בית וחזר התם הוא דאמרינן ודאי גמר בלבו לקנות שביתה בסוף אלפים אפי' לא אמר שביתתי במקום פלוני ויכול לילך לשם למחר אבל אם אין לו שם בית לא קנה עד שיאמר בפי' שביתתי במקום פלוני ב"ח. וכתב וכ"נ דעת כל הפו' יעו"ש. ולרש"י גם ביש לו שם בית צ"ל ג"כ שביתתי במקום פלוני והביאו הטור וע"כ יש ליזהר לכתחלה צומר שביתתי במקום פלוני ואפי' אם יש לו שם בית אחר ד' אלפים ובדיעבד אם לא אמר יש להקל ביש לו שם בית ואם אין לו שם הבית ולא אמר יש להקל רק בשעת הדחק והיינו כשיש צורך הרבה בדבר וכ"ז בהחזירו חבירו או שחזר מעצמו אבל אם לא חזר אפי' אין לו שם בית ולא אמר כיון שגמר בלבו והחזיק בדרך מבע"י קנה שם שביתה והוא שיכול להגיע לשם מבע"י אם ירוץ כמ"ש לעיל או' ב':

ט[עריכה]

ט) שם. אלא כיון שגמר בלבו. ר"ל לקנות שביתה.

י[עריכה]

י) שם. אלא כיון שגמר בלבו קנה. עיין לעיל סי' ת"ט או' ל"ח.

יא[עריכה]

יא) [סעיף ג'] והוא קנה שם עירוב וכו'. עיין לעיל או' ו'


מעבר לתחילת הדף
< הקודם · הבא >
Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.



שולי הגליון