שיחה:רש"י/שבת/סה/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רש"י ד"ה אלא של זהב[עריכה]

על רבותיו של רש"י קשה מדוע לא פירשו כפשוטו שהחשש הוא שמא תראה לחברותיה. ובפרט שבגמרא בהמשך מבואר שרק לדעת רשב"א הסובר שבדבר של גנאי לא חוששים לכך אין קיים חשש זה, אבל לרבנן, פירש רש"י בסמוך שאפשר היה לפרש כן בדעתם ומטעם זה לא אמרה הגמרא שחכמים הם הסוברים שבדבר של גנאי לא חוששים, ואם כן קשה מדוע לא נפרש באמת שזה טעמם, וצ"ב. ש"ס יידן (שיחה) 21:51, 9 במאי 2020 (UTC)

רש"י ד"ה יוצאה בה[עריכה]

שהשבכה נוי הוא לשער. רש"י בדבריו עומד על כך שגנאי זה שונה מהגנאי של שן זהב וצלוחית של פלייטון, כיון ששם הגנאי הוא בעצם, בכך שריחה רע או שחסרה שן משיניה, משא"כ כאן הרי אין כל כגנאי בעצם היותו עם שער אלא שמאחר שהשבכה נוי הוא לשער ממילא הסרתה הרי היא גנאי לאשה. ש"ס יידן (שיחה) 23:21, 9 במאי 2020 (UTC)

רש"י ד"ה אלא[עריכה]

אלא משום צורתא, דטיבעא מעליא למכה ולאו שוכתא. מה שהוסיף רש"י ולאו שוכתא, כי אם בעינן נמי שוכתא לא תבואר קושיית הגמרא ליעבד לה פולסא שהרי פולסא אין לה שוכתא. ומטעם זה לא ביאר כן רש"י בהא דאמרינן משום שוכתא כיון ששם אף אם נפרש דבעינן גם אקושא וגם שוכתא עדיין תבואר היטב קושיית הגמרא ליעבד לה טסא, כיון שטסא יש בה גם משום אקושא וגם משום שוכתא. ש"ס יידן (שיחה) 23:00, 10 במאי 2020 (UTC)