שיחה:רש"י/פסחים/נג/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רד"ה רבי שמעון פוטר[עריכה]

בביאור דעת חכמים שאומרים תפוס לשון ראשון אף שפירש וסיים דבריו שכוונתו לשעורים, לכאורה צריך לפרש שכל דיבור של אדם כה"ג מתחלק לשני חלקים, היינו שתחילה הוא רוצה בכלל להביא מנחה ואח"כ מפרט דבריו שאותה מנחה רוצה שתהיה מן השעורים וממילא אף שאי אפשר לקיים כל דבריו מכל מקום מקיימים חלק הראשון של דבריו, ואין בכך סתירה לסוף דבריו שאין זה דבר אחר אלא דבר נוסף. ובפרט יעויין בתוס' שאף אם ידע שאי אפשר לקיים חלקו השני של דבריו אפשר שיחפוץ בתחילת דבריו. ש"ס יידן (שיחה) 00:48, 18 בינואר 2021 (IST)

רד"ה לא ר"ש[עריכה]

וגבי גדי מקולס נמי כו' דאי הוה אמר עליה הרי זה לפסח אמרי לדמי פסח קאמר. יש לעיין האם גם לדעת חכמים שתפוס לשון ראשון היינו אומרים שלדמי פסח קאמר או שהיינו רק תופסים תחילת דבריו שהוא קדוש אך לא לפסח אלא קדושת דמים בעלמא ורק למ"ד אין אדם מוציא דבריו לבטלה שאז אנו נזקקים לפרש דבריו אז מפרשים אנחנו את דבריו באופן היותר מסתבר ולכן קובעים שכוונתו היתה לדמי פסח, או שאף בתפוס לשון ראשון תופסים את דבריו באופן היותר קרוב לגמר דבריו. ש"ס יידן (שיחה) 00:53, 18 בינואר 2021 (IST)

רד"ה מקום שנהגו[עריכה]

בגמרא מפרש טעמא, ע"כ. בגמרא רק מבואר ששני המקומות נתכוונו לדבר אחד והפירוש עצמו מבואר ברש"י ויותר נכון היה אילו גרסינן בגמרא אפרש טעמא. ש"ס יידן (שיחה) 00:59, 18 בינואר 2021 (IST)