רש"ש/נדה/סג/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
תוספות רי"ד
רשב"א
תוספות הרא"ש
ריטב"א
מהרש"ל
מהר"ם
חי' הלכות מהרש"א
רש"ש

מראי מקומות
מפתח
שינון הדף בר"ת


רש"ש TriangleArrow-Left.png נדה TriangleArrow-Left.png סג TriangleArrow-Left.png א

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

גמרא ועובר שיתן לתוכן מלח מאי משמע כו'. הש"א בתשו' כ"ו כתב על הא דכה"מ מברך עליהן עובר לעשייתן דלהכי נקיט לשון עובר (ולא קודם) מפני שהוא משמע על קדימה ועל איחור. ובא להורות בזה דבדיעבד מברך אחר עשייתן ע"ש. אבל מה יענה על הא דהכא. הכי יאמר ג"כ דבדיעבד מהני אם בדק (או הרתיח) אחר שנתן המלח. ועי' לקמן (סו ב) בתד"ה כל וז"ל וי"ל כו' שלא הקפידה תורה אלא שיטהר האדם כו' דכיון דבדיעבד טהור לכתחלה נמי לא בעי כו' ע"ש:

רש"י ד"ה לאפוקי דקדים. קודם היום כו'. ל"י מאי איריא קודם היום. אחר הנ"ח נמי. ולע"ד יל"פ דקדים ר"ל קודם שירוק:

תד"ה הא יכול. ברישא נמי יכול לצאת ע"י הדחק וע"י כו'. כצ"ל:

תד"ה נים. שעתה בחצות הלילה כו' ועתה כשמגיע בחצות הלילה כו'. משמע דהא דנרדמו לא יאכלו היינו דוקא כשעבר עליהם חצות לילה בשינה. ותימה דמנ"ל הא. כיון דהטעם הוא משום דנראה כב' מקומות מה לי קודם חצות ומ"ל חצות. ועוד תימה דאחר חצות בלא"ה אינו נאכל כדתני שם דאחר חצות מטמא אה"י דה"ל נותר כדאיתא שם בגמרא. ולכאורה הי' נ"ל לסרס דבריהם דמן ובע"פ עד כה"ג להציג בסה"ד ולהגיה ליכא לפרושי כה"ג וכמש"כ בתענית. ומן נים ולא נים עד סה"ד צ"ל קודם וקאי פירושם אדהכא. אבל מ"מ ק"ק מש"כ שישן בחצי הראשון. והלא בברייתא תני ניעור כל הלילה:

תד"ה תנא. וכ"מ מדקאמר דאיש או דאשה כו'. עי' מהרש"א. ועמש"כ בברכות (נא):

גמרא שופעת הא שפעה ואזלא. קשה מאן לימא לן דשופעת היינו כל ימיה. נימא דר"ל ששופעת דם הרבה בשפע כמו שפעת גמלים תכסך (ישעיה ס) דהוא לשון רבוי. ולכן כשרואה פעם שלא בשפע נקרא שלא בשעת וסתה ואינה ד"ש. והלא גם לפי מאי דמשני בשופעת דם טמא מתוך דם טהור ג"כ הכוונה שרואה בשפע. דם טהור ודם טמא. וכן לעיל (ריש דף יא) שופעות דם ובאות ר"ל דראתה כמה פעמים. וכן (בד' לה ב) ולקמן (סה ב) ע"ש:

Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף