רש"ש/חולין/יח/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבנו גרשום
רש"י
תוספות
רמב"ן
רשב"א
מאירי
ריטב"א
מהר"ם
חי' הלכות מהרש"א
חתם סופר
רש"ש

שינון הדף בר"ת


רש"ש TriangleArrow-Left.png חולין TriangleArrow-Left.png יח TriangleArrow-Left.png ב

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

גמרא אר"י ריב"י תרתי קאמר כו'. כה"ג גיטין (סז) וש"נ:

שם א"ל לאו מאתרי' דרב ושמואל את. ק"ל דהא מוכח דבמערבא הוו אכלי לה מדאמר לקמן עבדינן כוותייהו וכפרש"י שם. א"כ ע"כ ל"ל דרו"ש. וא"כ מאי קא"ל לאו מאתרי' כו' דילמא גם הוא סבר כבני מערבא דל"ל הא דרו"ש. ומשום חומרי המקום שיצא משם אין כאן כדמסיק. והי' משמע מזה דמנהג שעפ"י הוראת חכם שאסר להם לפי שנראה בעיניו שכן הוא מצד הדין. לא מהני אין דעתו לחזור וכן אפי' מבבל לא"י וצ"ע לענין הלכה:

שם קרי עליו ריו"ח גיסא גיסא. הנ"י בפ' ז"ב על מתניתין דאלו הן הקרובין. פי' דמפני שהי' ר"ל בעל אחותו כדאיתא בב"מ (פד) לכן קרי לי' גיסא. אבל לישנא דקרי עלי' ל"מ כן. ויל"פ גיסא הראשון כפי' הנ"י וגיסא הב' כפרש"י או איפכא ומשום לשון נופל על לשון קא"ל כן:

רש"י ד"ה ומוגרמת. אפי' רובא כו' ורבנן קא"ל. לשיטתו דמשמע דלרבנן ודאי אין מקום שחיטה בשאר הטבעות א"כ רישא דוקא ריב"י קא"ל לדעתו. טפי יל"פ דמוגרמת פסולה ג"כ הוא אמר ובדלא שייר רובא. או דסתמא היא וככ"ע לכל חד כדא"ל. אולם כפירושו מוכח לקמן (יט) דקאמר מ"ד רחב"א ארבנן קאי כו' א"כ העיד עליה מבע"ל וע"ש בפירושו וצ"ע:

תד"ה א"ד. פי' בקונטרס שחט למטה מן החיטי. לפנינו ברש"י אין הכרע רק מגירסתו במר בר"א:

בא"ד (בדף יט) וע"כ ההוא פגע היינו פגע ולא נגע כו'. לכאורה מסופי' דקאמר שייר בחיטי טרפה נידוק איפכא דדוקא שייר דהיינו שחתך סמוך מאד לקצה הכלה לצד הראש אבל באמצעם וכש"כ למטה סמוך לקצה הכלה לצד הצואר כשרה והיינו פגע ונגע. וי"ל כיון דהדיוקים סתרי אהדדי ע"כ צ"ל דפי' שייר בחיטי היינו לצד הצואר וזהו פגע ונגע:

Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף