מראי מקומות/עבודה זרה/ג/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רש"י
תוספות
תוספות רי"ד - מהדורה קמא
מהר"ם
חי' אגדות מהרש"א
רש"ש

מראי מקומות
חומר עזר
שינון הדף בר"ת


מראי מקומות TriangleArrow-Left.png עבודה זרה TriangleArrow-Left.png ג TriangleArrow-Left.png א

יום השישי[עריכה]

הקשו התוספות (ד"ה יום הששי) למאן דאמר בשבעה בחודש נתנו עשרת הדברות מהו 'יום הששי'. ותירצו: שהיום הראשון אינו מן המנין שלא אמר להם כלום משום חולשא דאורחא. ועוד יישבו שראויה היתה לינתן בשישי אלא שהוסיף משה יום אחד מדעתו. ויעויין עוד מגן אברהם (או"ח ריש סימן תצד) מה שיישב בשם הרמ"ע מפאנו.

והמהרש"א הוסיף להקשות שישראל יצאו ממצרים ביום ה' בשבוע ותורה נתנה בשבת, ואם כן קיבלו תורה ביום נ"א לספירה ומדוע נקבע לדורות לחוג את חג השבועות ביום נ' לספירה. ויישב שישראל לא היו ראויים לחכמת התורה עד שיתקדשו ויטהרו את עצמם מטומאת מצרים כדי שתהיה עליהם יראת שמים ועל ידי זה יקויים בהם כל שיראת חטאו קודמת לחכמתו חכמתו מתקיימת. וטהרתם היתה ע"י שבעה שבתות ויום חמישים שהם מספרים קדושים כענין שבת, שמיטה ויובל, וכיון שביום נ' נגמרה טהרתם לכן קבע ה' יום זה לחג השבועות כי יראת חטא קודמת לחכמה במעלה ובזמן. ועפ"ז יישב גם את קושיית תוספות שהזכירו את היום השישי שבו נקבע לבסוף חג השבועות לדורות.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף