מראי מקומות/מגילה/טו/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רש"י
תוספות
רשב"א
חי' אגדות מהרש"א
מהר"צ חיות
רש"ש
שיח השדה

ילקוט אוצר הספרים
מראי מקומות
שינון הדף בר"ת
חדש על ה(מ)דף


מראי מקומות TriangleArrow-Left.png מגילה TriangleArrow-Left.png טו TriangleArrow-Left.png א

שהעביר יום ראשון של פסח בתענית[עריכה]

ביערות דבש (ח"ב דרוש ט) העיר מדוע לא דנה הגמרא משום ביטול מצות עשה של אכילת מצה. ובשו"ת בנין ציון (ח"ב סימן קכא) יישב דהנה דנו האחרונים באדם שנשבע שלא יאכל שיעור מסויים אם כשאוכל פחות מכשיעור עובר משום חצי שיעור, או שכיון שכל שבועתו לא היתה אלא על השיעור הגדול נמצא שכלל לא עבר על השבועה ואין באכילתו שום איסור. ואם ננקוט כצד בתרא יש לומר שהם קיבלו על עצמם תענית כתענית יום כיפור ואיסור האכילה היה בככותבת, וממילא יכלו לאכול כזית מצה. ומ"מ ביטלו באכילה מועטת זו מצות עונג יום טוב.

בספר מעשה איש (ח"א עמוד כה) מובא שהחזו"א והגרח"ע דיברו בלימוד ויישב הגרח"ע לחזו"א כיישוב הבנין ציון, והקשה לו החזו"א מדברי הגמרא ביבמות (קכא:) שם מוכיחה הגמרא מצום אסתר שאדם יכול להתענות שלש יממות רצופות, ואם אכן אכלו פחות מככותבת אין ראיה שאף בלא כל אכילה יכול אדם להתקיים ג' יממות.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף