מראי מקומות/מגילה/ב/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רש"י
תוספות רי"ד - מהדורה קמא
רמב"ן
רשב"א
ריטב"א
חידושי הר"ן
חי' הלכות מהרש"א
זרע ברוך
פני יהושע
טורי אבן
כוכב מיעקב
גליון הש"ס
חתם סופר
גליון מהרש"א
מהר"צ חיות
רש"ש
שיח השדה

מראי מקומות
חומר עזר
שינון הדף בר"ת
חדש על ה(מ)דף


מראי מקומות TriangleArrow-Left.png מגילה TriangleArrow-Left.png ב TriangleArrow-Left.png א

מגילה נקראת בי"א וכו' בט"ו[עריכה]

זמני קריאת המגילה ה' ימים שהם ק"ך שעות להיות שקיימו וקיבלו היהודים קיימו מה שקיבלו כבר דהיינו קבלת התורה, ע"כ תיקנו ק"ך שעות נגד ק"ך ימים שהיה משה רבינו בהר לקבלת התורה. (בני יששכר חודש אדר מאמר ו אות א).

ועוד, דהנה בפרשת ויבא עמלק יש קי"ט תיבות, ובתיבת "ברפידים" דרשו חז"ל ברפיון ידיים מן התורה, א"כ היא כמו ב' תיבות והוי ק"ך תיבות, ובעבור שרפו ידיהם מן התורה (שקיבלה משה בק"ך ימים) נתגבר עמלק, ועכשיו בימי אחשורוש קבלוה מחדש, לכן תקנו זמני קריאת המגילה ק"ך שעות. (שם אות ב).

מכדי כולהו אנשי כנה"ג תקנינהו כו' והתנן אין ב"ד יכול לבטל דברי ב"ד חבירו אא"כ גדול ממנו בחכמה ובמנין[עריכה]

לכאורה קשה למה להו הא דאין ב"ד יכול לבטל דברי ב"ד ותיפו"ל שנאמרה ברוח הקודש לקרותה כמבואר לקמן (ז.) ומוכרח דרק נצטוו ברוה"ק לתקן לקרותה ולא שנתחייבו בפרטי הדין מרוה"ק, וכעין שפירש הגרי"ז בפסוקים שבספר זכריה (פרק ז) שעל ידי נבואה נצטוו בית דין שבאותו הדור לתקן הצומות, אבל עצם החיוב הוא מתקנת בית דין ודינו ככל תקנות בית דין. (שיעורי רבי שמואל מכות כג: סימן תצז, עיי"ש גם בהערות).

עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף