מראי מקומות/יומא/כ/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רש"י
תוספות
תוספות ישנים
ריטב"א
חי' הלכות מהרש"א
חי' אגדות מהרש"א
מהר"צ חיות
רש"ש

מראי מקומות
שינון הדף בר"ת


מראי מקומות TriangleArrow-Left.png יומא TriangleArrow-Left.png כ TriangleArrow-Left.png ב

והיה קולו נשמע בשלש פרסאות[עריכה]

התוספות (נדפס לקמן כא.) הקשו מהמבואר בתמיד (ל:) שהיה קול גביני כרוז נשמע עד יריחו.

ויישבו, שבי' פרסאות היה נשמע רק קול הברה ולא היו מבינים מה שאומר.

אם היה זה מעשה נסים

בפירוש הראב"ד לתמיד (ל: ד"ה וא"נ י"ל) כתב בשם מורי הרב החסיד שכל אלו הדברים שכתוב שהיו נשמעים מיריחו מעשה ניסים היו, ונשמעו דוקא ביריחו ולא בשאר צדדים כיון שיריחו היתה כירושלים במה שהיתה תחילת כיבוש ארץ ישראל והיתה כתרומת דגן מארץ ישראל. וכ"כ הריטב"א (עמוד א) בשם ירושלמי. וכ"כ בקול הרמ"ז (תמיד שם) ובעולת תמיד (שם).

אמנם בתוספות יום טוב (תמיד פ"ג מ"ח) מבואר שלא היה זה נס ולכן כתב שם שלא נראה לומר שקולו של הכהן הגדול היה נשמע עד יריחו, כי בשלמא גביני כרוז היה לו קול גדול שנשמע למרחוק כל כך, אבל להחליט כן על כל כהן גדול אי אפשר לומר כן, דדילמא לא היה לו קול גדול. וכ"כ בדעת התפארת ישראל (שם אות סז) והוכיח כן ממה שלא מנתה הגמרא לקמן (כא.) את שמיעת אלו הדברים כחלק מהניסים שנעשו בבית המקדש[1]




שולי הגליון


  1. ועי' בפירוש הראב"ד שם שיישב קושיא זו שלא נמנו בכלל הניסים כיון שהיו ניסים דבראי.
< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף