ליקוטי מוהר"ן/קנו

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ליקוטי מוהר"ן TriangleArrow-Left.png קנו

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


דפים מקושרים

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

א[עריכה]

לב טהור ברא לי וכו' (תהילים נא יב):

כי מה שמדברים בינו לבין קונו, הוא בחינת רוח־הקדש. ודוד המלך, עליו השלום, שהיה מעלתו גדולה מאד, יסד מזה ספר תהלים.

וכן כל אחד לפי בחינתו הוא בחינת רוח־הקדש, כמו שכתוב (תהילים כז ח): לך אמר לבי, כמו שפרש רש"י: לך – בשבילך ובשליחותך, אמר לי לבי. שכל הדברים שהלב אומר, הם דברי השם יתברך ממש, והוא בחינת רוח־הקדש.

וצריך לחדש תמיד, לבקש בכל פעם בתחנונים ודברי רצויים חדשים. ולזכות לזה, צריך טהרת הלב. וטהרת הלב הוא, על־ידי שמתלהב ובוער לבו להשם יתברך, על־ידי־זה נטהר הלב. כי נגד שנתלהב ונבער לעברה או לתאוה רעה, חס ושלום, שמזה נטמא לבו, נגד זה צריך שיתלהב ויבער לבו להשם יתברך

  • , ועל ידי זה יטהר לבו, כמו שכתוב (במדבר לא כג): כל דבר אשר יבא באש תעבירו באש. וכשיש לו טהרת הלב, אזי זוכה לדבר בכל פעם דבורים חדשים, שהוא בחינת רוח־הקדש.

וזהו: לב טהור ברא לי אלקים,

אזי: ורוח נכון חדש בקרבי, שיזכה לחדש דבורים חדשים, שהם בחינת רוח־הקדש כנ"ל:

ב[עריכה]

ולבוא להתלהבות וחמימות להשם יתברך, הוא על ידי תנועה. כי תנועה מעורר חמימות, כמו שאנו רואין בחוש, אם יזרק חץ ויתחב בראשו שעוה, אזי ימס השעוה מחמת החמימות הבא על ידי התנועה. וכן כשאדם הולך הנה והנה, על־ידי תנועתו הוא מזיע. (ועקר התנועה הוא מהמחשבה, כי מתחלה המחשבה נוחה ושקטה, ואחר־כך מתחלת המחשבה להתנועע ממחשבה למחשבה. הינו מתחלה כשישב על מקומו,

היה מחשבתו לישב. ואחר־כך כשרוצה לילך, מתחיל מחשבתו להתנועע ממחשבה הראשונה לחשב לילך, ועל־ידי כן מוריד חמימות. ועל כן כשאדם ישן צריך לכסות עצמו, כי מחמת שהמחשבה נוחה ושקטה, אין לו חמימות). וכמו כן ברוחניות, כשהמחשבה חושבת בגדלת הבורא יתברך ובתורתו הקדושה, ומתנועע ממחשבה למחשבה, על־ידי התנועה מוריד חמימות, ובוער לבו להשם יתברך.

וכן עקר חמימות יסוד האש, הוא מה שמקבל מתנועת הכוכבים. כי יסוד האש הוא למעלה מיסוד האויר וסמוך לגלגלים, וכן כל גלגל מקבל מגלגל שלמעלה הימנו.

על־כן על־ידי שמצדיק הרבים, הינו על־ידי שמקרב בני אדם לעבודת השם יתברך, או על־ידי שדן כל אדם לכף זכות, שגם זה נקרא מצדיק הרבים, על־ידי־זה מוריד גם־כן חמימות והתלהבות להשם יתברך, כמו שכתוב (דניאל יב ג): ומצדיקי הרבים ככוכבים;

והוא מקבל החמימות ממה שלמעלה ממנו, ויוכל להוריד חמימות לאחר גם־כן, כמו הכוכבים שמקבלים מלמעלה, ומורידים למטה. אבל מי שאינו מקבל החמימות ממי שלמעלה, אף שמביא חמימות לאחר, הוא רק לפי שעה, והוא עצמו מתקרר. כמו הברזל המלבן שמשליכין למים, שהברזל עצמו מתקרר, וגם המים שנתחמם הוא רק לפי שעה:

[מן "ולבוא להתלהבות" עד כאן, לא נכתב יפה כסדר. כי לא שמעתי זה הענין מפיו הקדוש בעצמו, רק מפי אחר בשמו. ועקר הענין עין לעיל בהתורה "עתיקא טמיר וסתים" בסימן כ"א, שם מבארים הקדמות אלו באריכות. והכלל – שתנועת השכל מוליד חם בלב, דהינו על ידי שזוכה להשגת הדעת הקדוש, על־ידי קדשת השבעת נרות וכו' כמבאר שם, על־ידי־זה זוכה להתלהבות הלב להשם יתברך, כמו שכתוב שם, עין שם.

ועל־ידי התלהבות הלב זוכה לגרש הרוח הטמאה רוח שטות כנ"ל, ועל־ידי־זה מטהר לבו כנ"ל. ואז זוכה לדבר דבורים חדשים בכל פעם שמתבודד, שהם בחינת רוח הקדש ממש, כנ"ל]:

Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< הקודם · הבא >
מעבר לתחילת הדף