אליה רבה/אורח חיים/קכב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אליה רבהTriangleArrow-Left.png אורח חיים TriangleArrow-Left.png קכב

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


טור ומפרשיו

ארבעה טורים
··
בית יוסף
ב"ח


שו"ע ומפרשיו

שולחן ערוך
··
אליה רבה
כף החיים
מגן אברהם
משנה ברורה
באר הגולה
ביאור הגר"א
ט"ז




לדף זה באתר "על התורה" לסימן זה באתר "תא שמע" לדף זה באתר "שיתופתא"


דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

א[עריכה]

[א] באלהי נצור וכו'. כתב ר' דוד אבודרהם אף על פי שטוב ורע מסורין ביד אדם הוא מבקש מאת השם לסייעו לעשות טוב, ולמקללי נפשי תדום כלומר לא מיבעיא שאני שואל שיזכני שלא אחרף לזולתי תחילה אלא תזכני לסבול קללתי, וזהו שומעין חרפתן ואינן משיבין, ונפשי כעפר, לרמוז כמו שעפר הכל רומסים אותן ברגליהם ועולה על ראשיהם וגם לסוף הכל צריכין לו כך המשפיל עצמו בעולם הזה יהיה לראש לעולם הבא. כתב בתשובת הר"מ מינץ סימן פ"ז שהיה אומר אלהי עד שלא נוצרתי וכו' אפילו בשבת. וכתב בתשובת רש"ל שהיה אומר יהי רצון שתצילנו מעזי פנים וכו', וזה לשון הטור נהגתי לומר אלהי נצור עד וקלקל מחשבותם מלכנו ואלהינו ורופא כל בשר יחד שמך בעולמך בנה עירך ויסד ביתך ושכלל היכלך קרב קץ ביאת משיחך פדה עמך שמח עדתיך עשה למען שמך וכו' עשה למען ימינך אם לא למענינו למען יחלצון ידידיך והושיעה ימינך וענינו יהיו לרצון, וכן נהג רש"ל:

ב[עריכה]

[ב] מקצר וכו'. פירוש באלהי נצור עצמה ואם אין שהות לפסוע יפסיק:

ג[עריכה]

[ג] ואם בא לחזור וכו'. ואנו אין מנהגינו לאומרו אלא אחר תחנונים, והב"ח כתב שהוא מנהג טעות אלא יאמר יהיו לרצון תיכף אחר תפילת שמונה עשרה וכן כתב לחם חמודות וכן כתב בסדר היום, ונראה שיחזור ויאמר יהיו לרצון, עד כאן, וכן כתב ספר תניא. משמע שיאמר יהיו לרצון אחר הפסיעות ולא משמע הכי להפוסקים וכמו שכתב הלבוש ריש סימן שאחר זה. ועוד קשה מש"ס ברכות דף כ"ט דקאמר הא דאמרן סיים חוזר לראש לא אמרן אלא שעקר רגליו, אבל לא עקר רגליו חוזר לעבודה, כי עקר רגליו מאי הוי הא עדיין לא אמר יהיו לרצון, ואפשר דבשעה שפוסע קאמר רש"ל דאומר יהיו לרצון, גם אפשר דלאו דוקא נקט וצריך עיון. כתב בסדר היום יהיו לרצון וכו' הוא מסוגל לכמה ענינים תחילתו יו"ד וסופו יו"ד תיבותיו יו"ד יו"ד יוד"ין, יש בו אותיות מ"ב וסודו סוד גדול, לכן צריך לאומרה בנחת ולכוין ומועיל הרבה לקבל תפילתו ולא ישוב ריקם. כתב בית יוסף טוב לומר פסוק אחד מן התורה או מנביאים או מכתובים קודם שאמר יהיו לרצון המתחיל בשמו וסיים בשמו:

מעבר לתחילת הדף
< הקודם · הבא >
Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.