שיחת משתמש:שבח המצוות

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רעיונות


להעביר דף: באמצעות לחיצה על החץ שליד המילה "עוד" ליד תיבת החיפוש, ובחירה ב"העברה". מחיקת דף אחרי העברה מבקשים בדף הבקשות ממפעילים לפי ההוראות שם.
את הדף של מצוות דרבנן אעביר כמבוקש, מיד. מהדורה קמא (שיחה) 18:31, 9 ביוני 2020 (UTC)
מסמך וורד התכוונתי לחיבור שארצה להו"ל אולי... אך נראה יותר ויותר לאור הטכנולוגיה של היום שספרים הם בכלל שייכים לימי הביניים... אולי תגלה לי איך אתה יודע על הדף שלי והתגובות האם אתה עוקב אחרי הדף תמיד או שנכנסת דרך דפים חדשים? שאלתי היא כי אולי אוכל להשתתף במה שהולך בדפי משתמשים אחרים בקלות אם יש איזה דרך לדעת על תגובות חדשות בכל המערכת, כמו"כ מה בקשר להוספת שבח המצוות למצוות דרבנן והאם יש דרך בכלל לשנות שם דף קיים? כגון לגבי הגרשיים המשובשים של תרי"ג מה איתם? תודה בכל אופן, שבח המצוות (שיחה) 18:43, 9 ביוני 2020 (UTC)
בדף מיוחד:שינויים אחרונים (יש לו קישור בסרגל בצד ימין) תוכל לראות את כל השינויים שנעשים בכל רגע נתון באוצר. זו כנראה הדרך שדרכה מהדורה קמא ראה את השינויים, הסתקרן ונכנס... אעביר תכף את הדף מצוות דרבנן, אתה יכול גם להעביר כפי שהסביר לך מהדורה קמא, ראה לעיל. כל ראשי התיבות הבעיתיים בכותרות הדפים שונו בהצלחה. מי אדיר (שיחה) 20:21, 9 ביוני 2020 (UTC)

העתקות

האם מישהו יודע אם מותר להעתיק ספרים מספריא ותורת אמת?

להעתיק ספר כצורתו או קטעים נרחבים ממנו, תלוי ברשיון, בתורת אמת יש רשיון אחד ובספריא יש רשיונות שונים לכל ספר, באוצר הספרים לא מעלים שום טקסט שמקורו בתורת אמת, ובספריא - תלוי איזה ספר. עם זאת, מה שאתה עושה שאתה מצטט קטעים הנוגעים לנושא מסויים מתוך ספרים, איני רואה בעייה של זכויות יוצרים במקרה שכזה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 21:59, 9 ביוני 2020 (UTC)
האם כוונתך באיסור העתקה מתורת אמת היא גם לקטע קטן מתוך הספר או שרק קטעים גדולים כי הרי הם נותנים רשות להעתיק גם לצורך מסחרי האם לציבורי ברשת יש כן בעיה? לא נראה. וצ"ע. שבח המצוות (שיחה) 22:19, 9 ביוני 2020 (UTC)
הם מאפשרים לשימוש רק במסגרת הרשיון שלהם ותוך קבלת זכויות על הנגזרות וכו', באוצר אנחנו מקפידים על רשיון נקי לחלוטין. סיני ועוקר הרים (שיחה) 22:23, 9 ביוני 2020 (UTC)
כבוד הרב! עשית לי [בבדיחותא] בעיה רצינית הייתי צריך למחוק את כל המניין המצוות של הפורטל הראשי של תרי"ג ולכתוב במקומו מניין מבר אילן [אני חושב שמותר כי הוא רכושי ומותר לי להעתיק קטעים לצורך מסחרי ג"כ תגיד לי אם אני טועה.]שבח המצוות (שיחה) 08:45, 10 ביוני 2020 (UTC)
צריך לשאול אותם. בכל אופן, לכאן ניתן להעלות רק הקלדות 'נקיות'. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 09:13, 10 ביוני 2020 (UTC)
אם אני מקבל מהם אישור טלפוני זה בסדר? האם ראית את הפורום החדש במשתמש:שבח המצוות/פורום עורכים תורניים?שבח המצוות (שיחה) 09:21, 10 ביוני 2020 (UTC)
אישור טלפוני לא מספיק בגלל שהם כותבים מפורש את הרשיון שלהם ולכן תמיד יוכלו לבוא ולטעון כנגדך וכנגד האוצר שהפרנו זכויות יוצרים. בנוגע לפורום הרעיון חמוד ויש דרכים לעשות אותו במסגרת הדפים הקיימים באוצר, לדוגמא השיתוף ברעיונות חדשים אמור להתבצע באוצר:לוח מודעות. אם אתה חושב שכדאי לפתוח מקום ייעודי לדיונים בנושאי עריכה תורנית, ולא מספיק המקום אוצר:ייעוץ לשוני, תוכל לכתוב על כך בדף אוצר:בקשות מהמערכת וככה הדברים יבוצעו בצורה הטובה ביותר במסגרת ובדומה לשאר הדפים באוצר. סיני ועוקר הרים (שיחה) 09:30, 10 ביוני 2020 (UTC)
אז אם ככה אין דרך אלא לכתוב או לפענח או סי אר את כל המפתח? ואני לא כ"כ מבין מה בין זה לבין העתקת ליקוטים שליקטתי ממאגר זה או אחר שכתבת לי שזה בסדר? והאם יעזור אם אני יעבור על כל המפתח ויעשה בו שיפוצי לשון או תוספות עריכה וכו', אנא תמצא לי פתרון!שבח המצוות (שיחה) 10:07, 10 ביוני 2020 (UTC)
מה הכוונה את כל המפתח. ההבדל בין העתקה ממאגר אחר להקלדה או הגהת המרה מספר ישן, היא שמקור הטקסט שלך במקרה של ההעתקה הוא אותו המאגר ויש עליו זכויות יוצרים. בנוגע לשיפוצי לשון - ברגע שהמקור הוא אותו אתר - השיפוצים עדיין לא יפקיעו את הטקסט מזכויותיו. מי אדיר (שיחה) 11:05, 10 ביוני 2020 (UTC)
הכוונה היא למשתמש:שבח המצוות/פורטל:תריג מצוות שהוא הבסיס לכל הקישורים לפורטל המצוות, עדיין לא הבנתי מדוע אין לזה את דין ה'ליקוטים' ממאגרים שמותרים והרי זהו רק חלק קטן ביותר מן הספר?שבח המצוות (שיחה) 12:40, 10 ביוני 2020 (UTC)
איך שהבנתי ממך זה לא נועד להיות חלק מספר החינוך אלא רק מיספור של כל המצוות. זה גם יהיה נתון לשינויי לשון, כי הרי לא כל מוני המצוות כינו את המצוות באותן השמות. אני אכן לא חושב שיש כאן בעיה של זכויות יוצרים. מי אדיר (שיחה) 12:48, 10 ביוני 2020 (UTC)
לא הבנתי כ"כ את סיבת ההיתר אבל אני סומך עליך, האם ה"ה גם לעניין שאר המפתחות של המונים? אגב צריך לשאול את 'מערכת' יש לי הרושם שהוא לא כ"כ מסכים עם זה.שבח המצוות (שיחה) 13:54, 10 ביוני 2020 (UTC)
אין לך לסמוך עלי. סברתי אומר, שהפורטל הראשי הוא בעצם רשימה של המצוות לא כחלק מספר או מטקסט תורני כלשהו, ולכן נראה לי שאינו גרוע מהעתקת קטע לצורך שילובו בתוך ספר שעוסק, לדוגמא, בנושא אחר. שאר המפתחות זו בעיה - כלומר, אם זה מופיע שם כחלק מרשימת המצוות לפי אותה דעה וגם כאן אתה מעלה את זה באותה מטרה ובאותה צורה, זו הפרה של זכויות היוצרים. מה דעתו של מערכת? זאת לא נדע אם לא יאמר... מי אדיר (שיחה) 20:35, 10 ביוני 2020 (UTC)

רק עכשיו התעמקתי בכוונתך בעניין ה'שאר המפתחות' אז לא, זה לא עומד להיות חלק ממספר שלם זה רק הולך להיות חלק מההפניות לפורטל הראשי אלא שכפי שכבר ציינת ישנם שינויי לשון וכן שינויי שיטות במניין המצוות ולכן כדי שיוכלו לעשות חיפוש בכל דרך ולפי כל מונה ולכל מצוה לפיכך יצרתי את כל אותם דפים, ואגב אני מכין כעת מפתח של המצוות לפי סדר א' ב'... לא להתבלבל זה רק נראה מפחיד אבל זה רק מיקל בסוף את העבודה זוהי דרך ארוכה שהיא קצרה.שבח המצוות (שיחה) 20:14, 11 ביוני 2020 (UTC)

הסברא נשמעת. אבל בואו כבר נעסוק בענייני תוכן, אני כבר במתח לאן הולך להתפתח כל מפעל האדירים הזה עם כל טראראם דפי המשנה ותתי-המשנה. מזכיר לכם שבסופו של דבר האוצר עוסק בספרים שכבר נדפסו, וגם הפורטלים אמורים להיות כמשרתים לספרייה המרכזית. כך גם מרחב הערכים שעושה סדר נושאי, אך בסופו של דבר הוא מקשר למרחב הספרים. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 20:44, 10 ביוני 2020 (UTC)

כפול?

נראה לי שהטקסט בדף משתמש:שבח המצוות/פורטל:תריג מצוות ובדף משתמש:שבח המצוות/פורטל:תרי"ג מצוות/מפתח המצוות לפי ספר החינוך כפול. נראה לי שכדאי לך לכתוב בדף הראשון רק 'רשימת המצוות לפי החינוך' ולקשר את המשפט הזה לדף השני ששם יהיה כתוב החומר בפירוט. מאיר (שיחה) 08:28, 10 ביוני 2020 (UTC)

אתה צודק בהבחנתך לעת עתה החומר כפול אך בהמשך יהיה חילוק מהותי ביניהם כי במשתמש:שבח המצוות/פורטל:תריג מצוות אני הולך לעשות בס"ד מערכת שלימה של קישורים למצוות עצמם זהו בעצם כל העניין של ה'פורטל' תרי"ג מצוות וכן ישנם קישורים לשמות הפרשיות היינו למצוות האחרות הנלמדות לשאר המונים מלבד ספר החינוך, ולכן עשיתי זאת בשני דפים נפרדים. עכשיו שמתי לב שכל פעם כשיש הודעה חדשה הוא לא נותן לי לעשות עריכות כי 'יצאתי מהחשבון' האם זה נקרא ה'מטמון'בהודעה כשעושים יציאה? והאם אפשר להסביר יותר מה הכוונה שם בהודעה השנייה לעורכי ומשתמשי האוצר, תודה.שבח המצוות (שיחה) 08:45, 10 ביוני 2020 (UTC)
אולי כדאי אם כך, שבדף הראשי "פורטל תרי"ג מצוות" לא יהיה רשום את שמות מסדרי המצוות כי הרי זה משהו כללי שיכיל גם מצוות שלא נמנו לדעת החינוך. מי אדיר (שיחה) 11:08, 10 ביוני 2020 (UTC)
כוונתך כנראה לכל הדפים שיצרתי כגון משתמש:שבח המצוות/פורטל:תרי"ג מצוות/מפתח המצוות לפי ספר החינוך וכן לדעת שאר המונים, אני לא קורא לזה ראשי כי אצלי הפורטל:תרי"ג מצוות סתם ללא המשך סלאש וכו' הוא הראשי ושם יהיה בס"ד כל התוכן המגוון שניצור, לעניינינו אני כן יצרתי את שאר דפי המונים כדי שאם מישהו רוצה לחפש לפי מונה מסויים אז הוא יוכל להגיע בקלות דרכו למצוה הרצויה וכמובן שיהיו גם קישורים מהמונה למצוה המופיעה בפוטל הראשי לפי סדר הפרשיות [והמצוות שאינם נימנות לדעת החינוך יופיעו תחת שם הפרשה, יעו' מש"כ שם בתחילת הדף] ומלבד זאת עשיתי גם קישורים נפרדים לכל המצוות הנוספות ע"י כל מונה בנפרד. זה נראה מסובך אמנם, [ואני סופר מסתבך בטבעי...] אבל מתרגלים בעז"ה.שבח המצוות (שיחה) 14:30, 10 ביוני 2020 (UTC)
כוונתי היתה לדף משתמש:שבח המצוות/פורטל:תרי"ג מצוות ואני אכן רואה שאתה מפנה שם לשאר מוני המצוות וכך ראוי. במנין שם לפי הפרשיות לא הייתי מזכיר את החינוך אלא רושם סתם מנין המצוות, כי אם בפרשת בשלח (סתם דוגמה) הרמב"ם יוסיף עוד מצווה, כדאי שהיא תהיה כתובה כדי שהלומד יוכח ללחוץ עליה ולהגיע למה שכתבו עליה. מה שאומר שבשורה התחתונה תהיה בדף המרכזי של רשימת המצוות גם מצוות שהם לא לפי כל מוני המצוות ולכן לא כדאי לכתוב שם שם של אחד המפרשים (במקרה הנוכחי, החינוך). מי אדיר (שיחה) 09:48, 11 ביוני 2020 (UTC)

שאלות שנותרו ללא מענה עדיין

א] האם אפשר לעשות קישורים רבים לדפים לא קיימים בפעם אחת פריה ורביה גיד הנשה מילה וכו'

ב] מערכת כתב לי בזמנו: ג. אפשר גם לעשות הפניה לדף שבו תהיה טבלה שמסכמת את השיטות, אם ישנה לך כזו טבלה. עכלה"ק.- האם אפשר לעשות בטבלה גם קישורים? זה אולי יהיה הפתרון האידיאלי.

שבח המצוות (שיחה) 10:24, 10 ביוני 2020 (UTC)

א. כל דף שאתה רוצה שיהיה קיים צריך להוסיף שני סוגריים משני צדדיו, לפעמים זה אפשרי באמצעות החלפות מרובות כאן או בוורד, תלוי בכל מקרה ומקרה.
ב. טבלה עם קישורים אפשרית. טבלה אתה יכול ליצור באמצעות סרגל העריכה (שנמצא מעל חלונית העריכה בתוך לשונית מתקדם), ואחר כך בטקסט שאתה מכניס לתוך הטבלה אתה משתמש בשני הסוגריים כנ"ל. מי אדיר (שיחה) 11:06, 10 ביוני 2020 (UTC)
תודה רבה על המשוב! איך באמת עושים החלפות מרובות כאן? ובמה זה תלוי,לא הביישן למד...שבח המצוות (שיחה) 14:40, 10 ביוני 2020 (UTC)
ג] האם כשמופיע הודעה 'עקב אובדן מידע כניסה לא ניתן לבצע את עריכתך נא ודא שאתה מחובר וכו' הכוונה שייתכן שאני כן מחובר? האם עצם זה שכתוב למעלה שם המשתמש שלי זה אומר שאני עדיין מחובר? או שיש דרך אחרת לדעת.שבח המצוות (שיחה) 14:35, 10 ביוני 2020 (UTC)
החלפות - בחלונית העריכה, לשונית מתקדם, בחלק התחתון בצד שמאל יש אייקון של החלפה. ויש גם את האפשרות הישנה להעתיק לוורד, להחליף שם ולהחזיר.
אובדן כניסה - בדרך כלל זה אכן אומר שאתה מחובר, אבל זכור לי שפעם נתקלתי במקרה שלא הייתי מחובר. אבל זה לא כל כך נורא, אם אתה רואה שזה נשמר תחת האי פי שלך, תגזור, תשמור - העריכה תימחק, ואז תדביק ותשמור שוב תחת השם שלך. מי אדיר (שיחה) 14:49, 10 ביוני 2020 (UTC)
מה זה אי פי?שבח המצוות (שיחה) 15:00, 10 ביוני 2020 (UTC)
לכל מחשב יש כתובת ip. בד"כ אם כתוב שהחשבון לא מחובר צריך ללחוץ שוב על "שמירת השינויים". זה שכתוב שאתה מחובר זה אומר שאתה מחובר. ולגבי מה שמי אדיר כתב, אתה יכול לראות את זה כשתלחץ על "מתקדם"--> חיפוש (חיפוש והחלפה), או על טבלה (טבלה) ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 15:23, 10 ביוני 2020 (UTC)
הבנתי ממך שאם כתוב השם שבח המ' למעלה זה אומר שאני מחובר וזה בעצם האי פי שלי, תודה, ניסיתי לעשות החלפות מרובות והצלחתי רק לגבי הסוגריים וגם זה רק בוורד ב'עוד' ואח"כ 'מיוחד' החלפתי שכל שני פסקאות יהיו גם עם סוגריים אבל לא מצאתי תו של 'רווח' כדי להחליף את כל מה שממצוה. שבח המצוות (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתמ/ה
מה הכוונה כל מה שממצה? בעיקרון בהחלפה של וורד לא צריך תו של רווח אלא פשוט לוחצים על מקש רווח. מי אדיר (שיחה) 09:50, 11 ביוני 2020 (UTC)
לא גמרתי את המשפט, אתה יכול לראות בפורטל שממצוה מ' ואילך הכתב אחר משום שהוא מתחיל אחרי רווח ניסיתי לעשות כדבריך וללא הועיל אולי אתה תצליח.שבח המצוות (שיחה) 10:02, 11 ביוני 2020 (UTC)
בהחלפה בוורד תחפש סימן של פיסקה ותוסיף אחריו רווח באמצעות לחיצה על מקש רווח, ותחליף את זה בפיסקה בלבד. מי אדיר (שיחה) 10:18, 11 ביוני 2020 (UTC)

דפי מקורות

העלית לאוצר המון מקורות בנושאי המצוות השונות, מה המקור למקורות אלו? האם אתה אספת אותם אחד אחד? האם לקחת אותם ממקור אחר, ואם כן איזה? וכן במידה ואתה זה שאספת אותם, האם יש סדר בין המקורות או מה הנחה אותך באיסוף החומר? אלו שאלות חשובות מאד לפני שנמשיך ביצירת הפורטל. מי אדיר (שיחה) 05:57, 11 ביוני 2020 (UTC)

אתה צודק מזמן כבר רציתי לעדכן על אף שסיני ועוקר הרים תפס כנראה, מדובר בדברים מ'ספריא' יש שם דברים מוכנים ב'הלכה ומנהג' שמסווגים לפי חלק מהמצוות צריך לברר אם מותר באמת להוריד אם לא אני ימחוק הכל ויכניס רק מאגרים אחרים שאני עצמי ליקטתי ע"י חיפוש עצמי שלי במאגרים שונים עם הוספות ושיפוצים כמובן במידה ומותר [סיני כתב שאין בעיה]. מה בקשר למערכת האם הוא מסכים עם מה שכתבת שמותר להכניס מפתחות?שבח המצוות (שיחה) 09:12, 11 ביוני 2020 (UTC)
אוקיי אז צריך להיכנס לספריא ולבדוק מה הרשיון שלהם לפני שממשיכים, כי לא הכל שם משוחרר בנחלת הכלל. אולי עמד או מערכת יעשו את זה. מערכת אמר את דעתו בענין הנ"ל למעלה, הוא מבין את הסברא אבל נראה שהוא לא רוצה כמובן להיכנס לפן המשפטי. בכל מקרה אם זה יהיה משוחרר בנחלת הכלל אין בכך כל בעיה. אולי תכניס בכל דף קישור למקום שממנו לקחת את הטקסט ואז אחד העורכים יוכל לגשת למקור בקלות ולבדוק אם יש בעיה. מי אדיר (שיחה) 09:53, 11 ביוני 2020 (UTC)
מעכשיו אעשה כדבריך בס"ד ואשאיר קישור אני לא יודע היכן בודקים רישיון, תכל'ס- בעניין הליקוטים ממאגרים שרכשתי כדין האם כן או לא? אם לא הרי שמחכה לנו עבודת פרך...שבח המצוות (שיחה) 10:07, 11 ביוני 2020 (UTC)
ראה מה כבר נעשה באוצר, זו עבודת קודש ולא עבודת פרך. אגב, הרבה תכנים בספריא כן משוחררים ברשיון נחלת הכלל ולכן כדאי לבדוק, אם אתה לא יודע איך, יעשה את זה מישהו אחר. מי אדיר (שיחה) 10:19, 11 ביוני 2020 (UTC)
אני מבין ממך שהתשובה היא -לא! אכן?שבח המצוות (שיחה) 11:23, 11 ביוני 2020 (UTC)
גם בשביל ללקט, צריך הכשרה תורנית גבוהה. לקט מקורות ממקור בלתי ידוע, אולי נכתב בידי ילדים, זה לא רציני. לגמרי לא. האם בדקת את רצף המקורות שם כדי להבחין בתועלת הגדולה? אם לא - עדיף שזה יישאר בספריא ושמי שנהנה מזה יצרוך את זה שם. לא כן? (זה מבלי להיכנס לשאלת הזכויות). האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 12:59, 11 ביוני 2020 (UTC)
אני לא אמרתי לא, ממש לא. להפך אני חושב שאם אכן הטקסטים משוחררים ברשיון חופשי הם יכולים להוות בסיס נהדר. אבל צריך לוודא את זה. מי אדיר (שיחה) 13:00, 11 ביוני 2020 (UTC)

מורי ורבותי! אני רוצה ברשותכם להבהיר כמה דברים. א] לא חשבתי לרגע שליקוט של ספריא יכול להתאים לאתרינו הנכבד, ואכן צודק מר מערכת בדבריו, לדוגמא בעלמא אציין שבאחד מאיסורי עריות היותר שפלים מובא שם ליקוט שלם שכולו סובב והולך על קשרי דוד ויהונתן... עד כדי כך! כמובן שישנם מבקרי מקרא [באו לביקור ויש להם השגות...] שמכניסים שטויות והבלים, אז כמובן שאני עורך הכל מילה מילה, ומה שהכנסתי לע"ע הוא תוכן לא מוגה שבכוונתי לעורכו ע"ג האתר שלנו.

ב] ניסיתי להכנס לרישיון של החיפושים היינו הליקוטים של ספריא -אין דבר כזה. אני יצטרך לעבור טקסט אחר טקסט לבדוק אותו וכמובן שזו לא עבודה קלה.

ג] אשר על כן אם מותר להוריד טקסטים קטנים בלבד כפי שסיני אישר לי אז ודאי שה"ה גם לליקוטי ספריא אלא א"כ כיון שהוא חינמי ולא נרכש ע"י וכן לא נעשה ע"י מפתחי האתר לכן יש יותר להחמיר ולבקש רישיונות. בכלל יש לברר אם אין אתר זה נקרא כשימוש אישי כלומר -כשם שמותר להשתמש באתר זה בכל הטקסטים לשימוש אישי אפילו בלי רישיון ייתכן שמותר גם להעתיק לכאן מאתרים חינמיים כאלו שמותרים לאישי ואולם ייתכן שצריך לכתוב ולציין מהיכן נלקח הטקסט ולתת להם קרדיט. על כל פנים לגוף העניין: להעתיק לכאן ליקוטים שאני עצמי ליקטתי ממאגרים קנויים בכסף מלא שיש לי רשות לשבץ קטעים בספר מסחרי שלי - מותר או אסור?שבח המצוות (שיחה) 13:42, 11 ביוני 2020 (UTC)

לגבי דפי המקורות שם, הם לא ברשיון הכללי של האתר אלא נכתבים בידי אנשים ולכן בעייתי להכניס בלי רישיון.
לגבי חומר לא מוגה (מזעזע מהסוג שהזכרת) אין לו מקום במקומנו גם לא כטיוטה, עד מתי נוכל להכיל דברי כפירה "בינתיים"? אנא העלה רק מה שעבר תחת שבט ביקורתך.
לגבי הסתמכות על רישיונות שדורשים ייחוס, אין לנו בעיה עם הקרדיט אלא אם דרישה אחרת, שהנגזרות של הטקסט יהיו כפופים לאותו רישיון, אנחנו מוצאים את הדרישה הזו מגבילה מדי. ולמען קיומו של המיזם מקפידים על כך שלפחות האוצר עצמו יוכל להיות חופשי לחלוטים ביחס לטקסטים הללו. לכן אין להעלות טקסט מאתרים כאלו, אם אלו חלק מתנאי הרישיון שלהם.
לגבי ציטוטים קצרים, הכלל הוא שכל ציטוט קצר מותר בשימוש הוגן כשהוא מוצג כציטוט. אבל לא מדובר על קטעים של מאות מילים.
לגבי "יש לי רשות לשבץ קטעים בספר מסחרי" - נכון, אבל לא בספר שעושה בדיוק מה שהם עשו. לא תוכל לצטט את הפני יהושע ש"גזרת" מבר אילן בספר פני יהושע השלם שבהוצאתך. ולכן, בעוד שבספר אישי תוכל לעשות ככל העולה על רוחך, באוצר הספרים היהודי השיתופי קיימים גם ספרי המקור ולא רק דפי העזר, ולכן טקסט שנמצא באתר יגיע בסופו של דבר למקומו המקורי, וזו כבר תהיה בעיה. לא נוכל להכיל טקסטים שיש לנו מגבלה לגביהם ושנצטרך בעתיד להחזיק מערך ניטור שיבדוק כל העת אם משתמש העביר טקסט מדף פלוני שבו היה מותר לטקסט הזה להתקיים, לדף פלמוני שבו הטקסט הזה מפר זכויות יוצרים. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 13:56, 11 ביוני 2020 (UTC)

קישורים

כשאתה רוצה לקשר לדף מסויים אבל מעוניין שיהיה כתוב בדף משהו אחר. רוצה לקשר לתנ"ך/בראשית/כג#א אבל רוצה שיהיה כתוב "בראשית כג א". אתה רושם ככה [[תנ"ך/בראשית/כג#א|בראשית כג א]] והתוצאה היא בראשית כג א. ש"ס יידן (שיחה) 12:48, 11 ביוני 2020 (UTC)

תודה רבה!שבח המצוות (שיחה) 13:48, 11 ביוני 2020 (UTC)
תוכל גם לראות מה עשיתי כאן. -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 13:50, 11 ביוני 2020 (UTC)
לא רואה, איפה אפשר לראות את כל ההודעות החדשות? לפעמים הם מופיעים בכמה פסקאות ומדורים שונים ומרוחקים ואני צריך לעבור על הכל.שבח המצוות (שיחה) 14:03, 11 ביוני 2020 (UTC)
למעלה משמאל, רשימת המעקב. -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 14:05, 11 ביוני 2020 (UTC)

ארכיון

כמו"כ בעניין הארכיון שראיתי שיצרו לי ארצה לדעת אם אכן כל החומר של הדף שיחה נכנס לשם, אני יצרתי דף מיחזור כי חלק מהדברים רציתי לשמור ולא הייתי מודע לאפשרות של ארכיון. לא כדאי למחוק שיחות. כדאי להעביר לארכיון. השיחות עדיין חשובות. את החומר אני העברתי לארכיון. פשוט צריך ללחוץ על הקישור לארכיון, ושם לערוך כמו דף רגיל ולהוסיף את מה שאתה עורך. -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 19:37, 11 ביוני 2020 (UTC)

אולי תעשו לי טובה כשיש לכם תגובות על פסקאות קודמות אז אנא אל תזיחו כלל את התגובה שלכם כך שהיא תהיה בולטת לעין ואוכל למוצאה בקלות [ראה 'העתקות']. תודה!שבח המצוות (שיחה) 20:18, 11 ביוני 2020 (UTC)
באמת בדף השיחה שלך יש בעיה, כי הצטרפת לפני מספר ימים, וכבר דף השיחה שלך "מפוצץ" בשיחות, אז אני מציע שגם אם לא מזיחים, אז כשאתה קורא את ההודעות תזיח אותן לפי מה שכתוב כאן:
כדי שהמשתתפים בדיון יוכלו לתקשר בקלות ולהבין מי כתב כל משפט, נהוג לחתום בדפי שיחה באמצעות הקלדת ~~~~ (ארבעה סימני ~) שהופכים לחתימה עם שמירת הדף. לחלופין, ניתן להשתמש בכפתור חתימה: חתימה.
נוסף על כך, נהוג להזיח תגובה באמצעות נקודתיים (הסימן :) בתחילת התגובה. כך נשמר הסדר בשיחה. אם כבר יש נקודתיים בתגובה הקודמת – נהוג להוסיף זוג אחד נוסף. באופן זה, נשמר הסדר בדיון ויודעים אילו דברים נכתבו כתגובה לדברים שהופיעו קודם..
-- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 05:05, 12 ביוני 2020 (UTC)

עוד בענין העתקות

אתה כותב "שערי התלמוד [פרקוביץ] ערכי הש"ס [המאור], תרי"ג מצוות השלם [מכון תרי"ג] אלה המצוות [המאור]".

כל הספרים האלו, ובעיקר שני האחרונים, עושים בדיוק את מה שאתה רוצה לעשות, ולכן אסור להעתיק מהם את המבנה או כל דבר אחר, ויהיה קשה לך מאד להצליח לא להפר זכויות יוצרים אם תשתמש בספרים האלה בעבודתך. זה כמו לכתוב בוויקיפדיה כשעל ברכיך עותק של האנציקלופדיה העברית. קשה מאד. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 15:57, 11 ביוני 2020 (UTC)

לעניות דעתי אין זה כך, אני מוכן לשאול פוסק [ולהבדיל שישאלו שופט בג"ץ] שיהיה מקובל גם על כבודו אם יש בעיה [הלכתית או להבדיל משפטית] לערוך ספר תוך עיון בספרים של מראי מקומות ולעיין בהם ולהביא אותם, מה הבעיה? וכי בגלל שהוא מצטט לי מראי מקומות לפיכך יש לו בעלות על כל אותם מרא"מ שהוא מביא? אתמהה? ולכאורה אדרבא זהו כל מטרת ספרים מעין אלו לעזור בזה לכל מי שחפץ לערוך חבורות או ספרים, [אך כמובן שאסור לעשות זאת באותה צורה ממש גם אם לא אותו הנוסח של הספר המלקט,] ובפרט שאם אתה עושה ליקוט מרא"מ מהרבה ספרים ואתה עושה בהם הרחבות של המרא"מ והוספות וכו' באופן שמשנה כליל מתבנית הספר ממנו לקחת- שאין כלל איסור בדבר לענ"ד.
כתבת לי שאתה כבר רוצה לראות את התוכן ולא די בכל התוכניות והטארארם שנעשה מסביב לרעיון שאתה כבר במתח לראות אותו פורש כנפים, אז האמת היא שאני רוצה גם כן להתחיל אך אני לא רוצה להגיע למצב שאצטרך למחוק בסוף הכל משום שהאתר לא מאפשר עבודה מהסוג שעשיתי לכן אבקש ממך שתעשה עימי חסד ותכתוב לי ברור מהי התבנית הכי מקילה שעדיין מותרת במסגרת אתרך הנפלא והאם מותר לעשות כאן ליקוטים ממאגרים שקניתי באופן שעוברים עריכה וכותרות וכו' [אוכל להראות דוגמה במשתמש:שבח המצוות/ראשית הגז נישואין ]אולי תשאל רב?
כמו"כ בעניין הארכיון שראיתי שיצרו לי ארצה לדעת אם אכן כל החומר של הדף שיחה נכנס לשם, אני יצרתי דף מיחזור כי חלק מהדברים רציתי לשמור ולא הייתי מודע לאפשרות של ארכיון.
בעניין מה שכתבת שגם לבינתיים אין מקום לדברי כפירה באתרינו: קודם כל אני ח"ו לא העתקתי את אותו קובץ ליקוטים וכל כיו"ב גם לא אצלי בוורד שממנו העתקתי לכאן, שנית גם בכל אותם ליקוטים אין טקסט ממחברים בני זמנינו אלא רק מקדמונים והמקורות שלנו ואת זה בדקתי [ברפרוף] [ואמנם אתה צודק שהשיוך של דוד ויהונתן לאיסורי עריות זהו כפירה וגם טיפשות]. שלישית עברתי מלמעלה על רוב החומר בכל הקבצים, וראיתי שכמעט תמיד הם שייכים לנושא, וכשלא אז צריך ללחוץ על הטקסט ובהמשך זה נמצא. בכל אופן- כרגע אני חושב למחוק הכל מהאתר ואתחיל להכניס תכנים חדשים עפ"י הקריטריונים שתכתוב לי, כמו"כ כרגע אני עוסק בהכנת מפתח לתרי"ג מצוות עפ"י א' ב' [פענוח],שבח המצוות (שיחה) 19:03, 11 ביוני 2020 (UTC)
לא הובנתי נכון. מותר לערוך ספר תוך עיון במראי מקומות וכו'. ברור שמותר. אבל אסור לערוך ליקוט על תרי"ג מצוות תוך שימוש בליקוט על תרי"ג מצוות, ללקט אותו ולהוסיף עליו ואז להתחרות בו. זה לא סביר.
אני רק ביקשתי לדעת אם אתה הולך לתת "ערך מוסף" לכל הליקוטים הללו, או שבחזונך אתה רואה כאן אסקפלריא.אינפו חדש? האתר הזה נועד לספרים, ולסיכומי עניינים בצורה אנציקלופדית (ולא ליקוטית או מערכות של בני זמננו, על כל פנים לא בשלב הזה).
הדוגמה בראשית הגז, לא אומרת לי כלום. החומר שם לא מעובד ותועלתו אינה ברורה בפורמט שבו לומדי האתר אמורים לצרוך את החומר שבאתר. מלבד זה שהזכויות על הטקסט ההוא שייכות לרב גרויז ואי אפשר להשאירו כאן בלי אישור שלו (נוכל לשלוח לך טופס לאישור אם הוא רוצה).
בשורה התחתונה: החומר שיתאים לפה הוא סידור וסיכום נושאים על תרי"ג מצוות בצורה תמציתית מהסגנון שתמצא במרחב הערכים או בשדי חמד, הצגת הנושא והפניה למפרשים ומחברים שעסקו בשאלה פלונית, אפשרי עם הרחבה של הבאת דבריהם, הכל במסגרת הנ"ל. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 20:45, 11 ביוני 2020 (UTC)

ח"ו לא הייתי שולח את ראשית הגז אם לא הייתי יודע שהוא מסכים. ביררתי זאת עימו ואמר לי במפורש שהוא מסכים ורוצה וחוץ מזה אני עשיתי את כל העריכה ורוב העבודה והמילים כל הזכויות שמורות מתייחסות אלי אני כתבתים. ואנא גם אם הוא עדיין לא מתאים בכוונתי לערוך אותו כראוי אז אנא אל תמחק אותו, בעניין הטופס אשמח אם תכתוב לי קישור או תשלח לי אם ארצה אי פעם.שבח המצוות (שיחה) 06:00, 12 ביוני 2020 (UTC)

לאור דבריך הנ"ל אני חושב אולי לערוך את הפורטל אצל ויקי סוגיה, כי לשבת ולהעתיק מילה מילה מספרים זה לא ממש התחום שלי אני יותר בנוי לחידושים ולכן הייתי רוצה לעשות פורטל שאוכל לעשות תחתיו מיגוון של תכנים שאערוך באופן ישיר עם מפתחות תראה בבקשה את מה שהכנסתי בפורטל הראשי כשנכנסים לפריה ורביה למשל, ואולי אחרי שאדפיס אז אוכל להעתיק לכאן את הספרים המודפסים. האם האתר מיועד גם לספרים בני זמנינו?שבח המצוות (שיחה) 07:54, 12 ביוני 2020 (UTC)

א. זכויות היוצרים על יצירה של עובד שנשכר לשם כך שייכות למזמין העבודה.
ב. ויקיסוגיה - אני לא מכיר ואולי זה רעיון ששווה לבדוק אותו, אם לדעתך החומר במצבו שלפני העיבוד הסופי אינו מתאים לכאן.
ג. אם אתה בנוי לחידושים, בוא ודלג על השלב של להעתיק מילה מילה מספרים, וצור ישר את החלק החידושי (אם כמובן הוא מבוסס על דברי רבותינו שקדמונו, ולא אייגענע תורה'ס).
ג. האתר אינו מיועד לספרי מחברים בני זמננו, אבל ספר שערוך לפי עניינים אפשר 'לפרקו' במספר צורות מועילות במיוחד, כמו במסגרת אוצר:בית המדרש. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 09:03, 12 ביוני 2020 (UTC)
כתבת: :א. זכויות היוצרים על יצירה של עובד שנשכר לשם כך שייכות למזמין העבודה.- א] רק אם הוא שילם לא כאן, ב] אני כתבתי את זה מדעתי והעבודה נעשתה לשם חלוקה בשמחה.

יצירת דפים חדשים במרחב הראשי

שים לב, כל הדפים החדשים שיצרת, לא מתאימים למרחב הראשי, הם צריכים להיות תתי דפים בפורטל תרי"ג מצוות. כמו כן כדאי שתעיין בדף אוצר:מתן שם לדף, כדי לקבל תמונה רחבה יותר על אופן נתינת השמות לדפים. ביום שישי שונו שמות חלק מהדפים שיצרת, האם אתה עוקב אחרי זה? הדפים שאתה יוצר צריכים להיות בצורה הזו: "פורטל:תרי"ג מצוות/שם המצווה" וזהו! בלי מספר המצווה ובלי פירוט אלא רק שם המצווה כמו "מילה" "פריה ורביה" "גיד הנשה" וכדומה. אנא! מי אדיר (שיחה) 21:43, 13 ביוני 2020 (UTC)

שים לב, יש לך למעלה משמאל רשימת מעקב, שבו תוכל לראות מה קורה לדפים שלך. בנוסף, יש כפתור גרסאות קודמות, שבו תוכל לראות מה שינו בדף השיחה שלך. -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 05:15, 14 ביוני 2020
אני חושב שזה מספיק! יש כבר המון דפים ריקים במרחב הפורטל, הגיע הזמן להתחיל למלאות אותם. לא יתכן שיהיו 613 דפים שכל התוכן שלהם יהיה כותרות. הייתי מציע לך להתחיל לעבוד על מצווה אחת, לראות איך זה הולך להראות, מן הסתם יהיו המון שינויים ואז תצטרך לעבוד כפול ולתקן את זה בכל הדפים הריקים שנוצרים עכשיו. מי אדיר (שיחה) 07:00, 14 ביוני 2020 (UTC)
אין בעיה אני כבר מתחיל למלאות!, אני חשבתי שכך יהיה יותר קל כיון שאם יבוא לידי איזה עניין השייך למצוה אחרת אוכל מיד להכניסו לאותו דף ובמקום הספציפי אליו הוא שייך לדוגמה: מקורות / חקירות / ברכת המצוה וכו' וכן שאר משתמשי האתר יוכלו להכניס תוכן במצוה הספציפית בה הם עוסקים כעת אך אם זה לא מוצא חן בעיני כבודו - אז סליחה ואעשה תיכף כדבריו, יש לי כבוד לוותיקים ממני... מקווה שאתה סולחשבח המצוות (שיחה) 07:05, 14 ביוני 2020 (UTC)
הכל טוב ברוך ה', אתה עושה עבודה מעולה. בעזרת השם כשחלק מהדפים יתחילו לקבל מראה של תוכן יהיה יותר קל להבין לקראת מה אנחנו הולכים וליצור בהתאם את שאר הדפים. מי אדיר (שיחה) 07:15, 14 ביוני 2020 (UTC)

פריה ורביה

האם אתה מכיר את הדף ? הוא יכול להועיל לך. מי אדיר (שיחה) 07:27, 14 ביוני 2020 (UTC)

שלום ושבוע טוב! א] האם עכשיו אפשר כבר ליצור דפים? כוונתי להערה לעיל שכותרת הדף לא הייתה בסגנון נכון, האם העניין תוקן? נראה לי שכן אני לא בטוח.
בעניין הדף הזה הזה זה מאוד עוזר לי, תודה רבה אך לדעתי אצטרך לעשות אותו קצת אחרת כי סיכום מוני המצוות זה משהו קצת שונה, ואולי נעשה הפניה.
מי יכול ללמד אותי בבקשה איך עושים הערות שוליים?
רבון העולמים, מה הולך פה? אני עורך דף- פורטל:שבח המצוות/מילה ואני רואה פתאום שעשו לי הפניה לדף אחר וכל החומר הלך לשם אני לא מבין! אני לא יכול לעבוד ככה! אנא מי שלא מוצא חן בעיניו העריכות שלי אז שיכתוב לי איך ומה לתקן אבל לא להפריע באמצע העבודה!
אני גם לא מבין מהיכן הופיע היצור החדש בעולמינו: משתמש:פורטל:שבח המצוות מה זה? שבח המצוות (שיחה) 10:02, 14 ביוני 2020 (UTC)
שבוע טוב, מה הכוונה "אפשר כבר ליצור דפים". אם זה דף עם כותרת תקינה כפי שראית שהמשתמשים הותיקים עשו בחלק מהמצוות, אז אפשר - זאת בתנאי שיהיה בדף חומר ולא רק כותרות. דף שיש בו רק כותרות, יימחק, זו מדיניות האוצר, ורק בשלב הראשוני של כניסתך למערכת לא נמחקו הדפים הללו.
בנוגע לדף ערך:פריה ורביה, אכן חשבתי שיעזור לך, זה אכן משהו שונה ממה שאתה עושה, זה ערך כחלק ממרחב הערכים באוצר, יש הרבה מקבילות ולכן צריך לשים לב לזה.
הערות שוליים - תעמוד איפה שאתה רוצה לכתוב את ההערה תוסיף {{הערה|כאן תכתוב את ההערה, ואחרי זה תסגור}}. בתחתית העמוד תוסיף את התבנית {{שולי הגליון}}.בהצלחה.
העברת הדפים נעשית כאשר מישהו מזהה דף עם שם לא מתאים. באמת עדיף להמתין עם זה עד שהעורך יגמור, אבל כנראה שהעורך לא שם לב שאתה באמצע.
היצור החדש - נמחק והדף הועבר לדף פורטל:תרי"ג מצוות/מילה, מצולות ים שים לב.
אנו חייבים להחליט על צורת שמות המצוות בשמות הדפים. האם בנוסח של החינוך או בניסוח הקצר ביותר, האם להוסיף "שלא" "שנצטוינו" או לא. כרגע כל דף עם שם אחר - זה לא שייך. מי אדיר (שיחה) 10:19, 14 ביוני 2020 (UTC)

העברת דפים

בגלל ריבוי הדפים שיש צורך בהעברתם, ומאידך גיסא - טענתך, הצודקת, שהדבר מפריע לך בעבודתך. נלקט כאן את הדפים שצריך לשנות את שמם. והמעבר יתרחש רק אחרי שתודיע על כך שאפשר לבצע את השינוי:

1. משתמש:שבח המצוות/פורטל:תריג מצוות - יעבור לשם משתמש:שבח המצוות/פורטל:תרי"ג מצוות. מי אדיר (שיחה) 10:31, 14 ביוני 2020 (UTC)

אפשרשבח המצוות (שיחה) 11:55, 14 ביוני 2020 (UTC)
בוצע בוצע. מי אדיר (שיחה) 13:02, 14 ביוני 2020 (UTC)
אני לא מבין מה אתה רוצה להעביר ולמה ואיך זה שהקישור השני שזהה לראשון מופיע כלא קיים? שבח המצוות (שיחה) 11:21, 14 ביוני 2020 (UTC)
תודה רבה על ההסבר הייתי ממש מבולבל... אכן שמתי לב לעניין הנ"ל של הכותרות ופשוט תיקנתי בהפניה של הקישור שיהיה למה שאתה העברת- פורטל:תרי"ג מצוות/מילה, לעניין שמות הדפים- אני מעדיף לעשות כלשון החינוך אפילו אם הוא ארוך קצת, אתן לך דוגמא למה, למשל באיסור תערובת חמץ לשונו הוא 'שלא לאכול מכל דבר שיש בו חמץ' אז נכון שקצר יותר 'איסור תערובת חמץ' אבל לא בחינם כתב החינוך לשון זה, ואולי הביאור כאן הוא כי אם היה כותב איסור תערובת חמץ היה משמע שהאיסור הוא על כל התערובת, וכעין ששניניו בהלכות בשר בחלב, שאמרינן חתיכה נעשית נבילה וה"נ כ"ש חמץ שאסור במשהו שיהיה בו דין זה וא"כ יהיה דינו כאוכל חמץ ממש ויש לו כרת, לא כן אם נימא לשון 'איסור אכילת דבר שיש בו חמץ' אז משמע יותר שאיסור האכילה הוא משום החמץ שבמאכל אך לא שכל המאכל נעשה כמו החמץ וא"כ לא מוכרח שיהיה כאן כרת על האוכל תערובת, ומכיון שבסוף דבריו הביא החינוך את מחלוקת רבותינו הרמב"ם שסובר שיש כרת בתערובת והרמב"ן שסובר שאין בו כרת ורבינו לא רצה להכריע ביניהם לפיכך [הגם שכידוע על פי רוב נמשך אחר דעת הרמב"ם] כתב בלשון השני שאינו מכריע לכאן או לכאן, תראה אני לא אומר שזה היה כוונתו אך מ"מ לשון הזהב של הראשונים שווה להאריך עבורה את הכותרת, לא כן? שבח המצוות (שיחה) 10:48, 14 ביוני 2020 (UTC)
בנוגע לחינוך אתה צודק, אבל הרי התוכן לא יהיה רק דעת החינוך אלא יכלול גם את שאר מוני המצוות, ומה תעשה במקרה שכל אחד כינה את המצווה בלשון אחרת, ויש נפק"מ להלכה ביניהם, כל זה אמור להיות בתוך הדף ולכן הכותרת צריכה להיות לכאורה שם המצווה לא לפי הנוסח בחינוך. זו באמת שאלה טובה שאין לי עליה תשובה. אגב, כשאתה רואה שכתבתי שיש דף שצריך להעביר תכתוב מתחתיו "אפשר" - כשמבחינתך אני יכול להעביר אותו. מי אדיר (שיחה) 10:57, 14 ביוני 2020 (UTC)
מי אדיר היקר! ראית מה שכתבתי לך בתחילת הפיסקה?, מחכה לתשובה, בעניין התגובה האחרונה, אתה צודק בעיקרון וטוב שאתה חושב כבר על זה אבל אני עדיין לא אוחז שם בעז"ה עוד נשנה פרק זה.
בעניין הוספת הדפים הריקים תראה אני מאוד משתדל להתעסק כרגע רק בקיימים ולמלאם, אך רצוי שתדע שבעבודה כעין זו [שלעולם אינה נגמרת ככתוב רחבה מצוותך מאוד] יש כל הזמן דברים חדשים במקומות לא צפויים למשל יש לי כמה הערות בעניין מצות הקטורת ואני מנוע מלהעלותם משום שאין לי דף מוכן, אתה מבין אותי? אני מקוה שלא אשכח כלום... עכ"פ אני חושב שאמלא כמה שיוצא לי כרגע בכל דף קיים מהמצוות ואח"כ נמשיך עם עוד דפים בס"ד שבח המצוות (שיחה) 11:33, 14 ביוני 2020 (UTC)
רק עכשיו ראיתי, החילוק הוא שבדף קיום אין ראשי תיבות במילה "תריג".
בנוגע להוספת דפים, אם יש לך חידושים פתאום הנוגעים למצות הקטורת, תפתח דף למצוה זו, כל הבעיה היא כשנפתח דף שאין בו כלום מלבד כותרות, אורח שיגיע לא יבין מה הדף הזה ומה תועלת יש בו. מי אדיר (שיחה) 11:35, 14 ביוני 2020 (UTC)

2. פורטל:שרשים - כללי המניין להרמב"ם ולשאר המונים - פורטל:תרי"ג מצוות/שורשים - כללי המניין להרמב"ם ולשאר המונים. מי אדיר (שיחה) 16:01, 14 ביוני 2020 (UTC)

אפשר, האם זה לא ארוך מדאי? שבח המצוות (שיחה) 18:43, 14 ביוני 2020 (UTC)
אגב, אתה כבר כמעט 'ותיק' במערכת, אז הנה פונקציה הכרחית - קישורים: אתה רוצה לקשר ל[[בבלי/מכות/כג/ב]], אם אתה תכתוב ככה - התוצאה תראה לא יפה בבלי/מכות/כג/ב, לכן מוסיפים אחרי שם הדף בתוך הסוגריים | וממלאים את מה שתרצה שיהיה כתוב בקישור, והתוצאה [[בבלי/מכות/כג/ב|מכות כג:]] = מכות כג:, פרפקט. אם מדובר במראה מקום מכניסים את כל זה בתוך תבנית ממ, ככה: {{ממ|[[בבלי/מכות/כג/ב|מכות כג:]]}}, והתוצאה: (מכות כג:), איזה יופי! תתאמן על זה בדף הנ"ל. בהצלחה! מי אדיר (שיחה) 16:05, 14 ביוני 2020 (UTC)
תודה רבה! שבח המצוות (שיחה) 18:47, 14 ביוני 2020 (UTC)
יש לי שאלה אם רצוי להכניס כאן לאתר את הספר של ביוגרפיה ותולדות המחברים שחיבר סבי ע"ה, מצד אחד מדובר במחבר בן זמנינו, מאידך הוא יוכל להיות מקושר אל ספרי האוצר והמשתמשים יוכלו להפיק ממנו תועלת רבה לדעת את תולדות המחברים הקדמונים זי"ע ולפעמים מועיל גם להבנת הסוגיות כגון שהבית יוסף כתב כך וכך על אף שהיה לאחר מחבר פלוני וראה את דבריו וכו' הרי שאין הל' כמותו וכן להיפך. שבח המצוות (שיחה) 18:57, 14 ביוני 2020 (UTC)
רבותי! ראיתם את המפתח החדש פורטל:תרי"ג מצוות/מפתח מקושר לפי סדר א - ב? השקעתי בו המון זמן וכח, מה אפשר לשפר ולערוך טוב יותר? לע"ע איני יודע בדיוק כאיזה שיטה כתב ואברר זאת בס"ד. בקרוב אי"ה אכנס חזק יותר לעניין, אנא ענו לי גם על השאלה הקודמת, סיני ועוקר הרים מי אדיר היקרים! איפה אתם?שבח המצוות (שיחה) 19:06, 16 ביוני 2020 (UTC)
המפתח נפלא, אבל צריך לעבוד על הקישורים הפנימיים ועל הOCR. תוכל להסתכל כאן לראות מה כתבתי לך? אם אתה צריך עזרה בנושא תוכל לפנות אלי. ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 19:12, 16 ביוני 2020 (UTC)

3. פורטל:תרי"ג מצוות/מפתח מקושר לפי סדר א - ב - העברה ל: פורטל:תרי"ג מצוות/מפתח לפי סדר א-ב. (שיחה) 17:06, 17 ביוני 2020 (UTC) לכבוד-מי אדיר:אפשר שבח המצוות (שיחה) 19:17, 21 ביוני 2020 (UTC)

הצעה

לענ"ד כדאי שכרגע תתרכז בהקלדת החומר, ובהעלתו לאוצר כמו שהוא. את זה אף אחד מהעורכים האחרים לא יכול לעשות, לעומת עריכת הקישורים וכו' שכל אחד ישכול לעשות. -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 05:06, 12 ביוני 2020 (UTC)

פורטל תרי"ג מצוות

שלום, אני עובר עכשיו להכניס דפים לקטגוריות. כל דפי "פורטל תרי"ג מצוות" (מאות דפים), אמורים להיכנס לקטגוריה, אבל אני רואה שמלבד הטיפול הראשוני בהם לא זז אתם כלום, ואני שוקל להעביר את כולם לטיוטה עד שירווח לך ויהיה לך זמן לטפל ולסדר. מה דעתך? האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 13:20, 21 ביולי 2020 (UTC)

מערכת, באתי לכאן לאותה מטרה. אין לך איך לפנות אל הבחור/הרב בדוא"ל? התחלתי להכניס לקטגוריה ואז ראיתי שהרבה דפים הם רק קונסטרוקציה ולא מלאים. זה לא אפשרי להשאיר כך. מהדורה קמא (שיחה) 19:42, 22 ביולי 2020 (UTC)
רבותי! כולכם צודקים, אני אכן הקמתי לעצמי אתר ויקי חדש בס"ד ושם אני עורך דפים שונים, הסיבה לכך כי הרי כזכור הייתה התנגדות מצד 'מי אדיר' לפתיחת דפים ריקים רבים של מצוות ולכן כיון שאני אישית יותר קל לי לעבוד כן בצורה כזאת פתחתי אתר ויקי נפרד לתרי"ג מצוות, עכשיו אני יתחיל לאור פנייתך [פנייתכם] להעביר מה שיש לי ועוד להוסיף בע"ה, אל אתר נכבד זה,ולכן אני חושב שלא נחוץ להעביר לטיוטה, זאת ועוד, שכפי שראיתי, הרב 'איתמר' שליט"א כן פתח כל מיני דפים שגם אני לא פתחתי והכניס בהם תוכן רב ומגוון, ולכן אני חושב שגם בשבילו כדאי להשאיר זאת, אך שוב - הדבר נתון לשיקול דעתכם, ואני בכל אופן לא כ"כ בוער לי שיהיה בתור קטגוריה רגילה אך מאידך זכור לי היטב איזה בלגן זה עשה לי בשעתו כאשר הועברו דפים הלוך ושוב מכאן לשם והתנגשויות עריכה וכו' וכו' פרטים לעיל, ולכן כן הייתי ממליץ לתת לי ארכה של חודש להוכיח את עצמי בס"ד, תודה והצלחה! ואעיר שלפי הזכור לי לא פתחתי יותר מכ65 דפים אולי איתמר הוסיף מאות וצ"ע.שבח המצוות (שיחה) 20:28, 22 ביולי 2020 (UTC)
אם אתה צריך עזרה, אוכל לעזור לך מנסיוני באתרי ויקי, ולהכין את הדברים כך שיוכלו להתאים גם לאוצר. בהצלחה רבה! סיני ועוקר הרים (שיחה) 10:40, 9 באוגוסט 2020 (IDT)