שיחת משתמש:מי אדיר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 192: שורה 192:
:::::::צריך לעבור על כל הדפים ולראות איזה קישורים יש שם? או רק לכתוב שאני רוצה להטמיע?  [[אוצר: פרויקט עריכה יומי|ישר כח!]] [[משתמש: ישראל קלר|ישראל קלר]] [[שיחת משתמש: ישראל קלר|(שיחה)]]  13:34, 30 ביוני 2020 (UTC)
:::::::צריך לעבור על כל הדפים ולראות איזה קישורים יש שם? או רק לכתוב שאני רוצה להטמיע?  [[אוצר: פרויקט עריכה יומי|ישר כח!]] [[משתמש: ישראל קלר|ישראל קלר]] [[שיחת משתמש: ישראל קלר|(שיחה)]]  13:34, 30 ביוני 2020 (UTC)
::::::::{{א|ישראל קלר|לא}} הבנתי. [[משתמש:מי אדיר|מי אדיר]] ([[שיחת משתמש:מי אדיר|שיחה]]) 13:42, 30 ביוני 2020 (UTC)
::::::::{{א|ישראל קלר|לא}} הבנתי. [[משתמש:מי אדיר|מי אדיר]] ([[שיחת משתמש:מי אדיר|שיחה]]) 13:42, 30 ביוני 2020 (UTC)
:::::::::תוכל בבקשה להראות לי איך הרשימה אמורה להראות (זה אמור להראות משהו כמו: {{ש}}(בראשית א ---> {{ממ|[[תנ"ך/בראשית/א]]|(בראשית א)}} {{ש}} או שרק לכתוב שכל פעם שיש מקור בסוגריים בספר המבוקש צריך להוסיף לו את התבנית {{תב|ממ}}, להוסיף תנ"ך בהתחלה וכו'. תודה רבה על העזרה!  [[אוצר: פרויקט עריכה יומי|ישר כח!]] [[משתמש: ישראל קלר|ישראל קלר]] [[שיחת משתמש: ישראל קלר|(שיחה)]]  13:57, 30 ביוני 2020 (UTC)
:::::::::תוכל בבקשה להראות לי איך הרשימה אמורה להראות (זה אמור להראות משהו כמו: {{ש}}(<nowiki>בראשית א ---> {{ממ|[[תנ"ך/בראשית/א]]|(בראשית א)}}</nowiki> {{ש}} או שרק לכתוב שכל פעם שיש מקור בסוגריים בספר המבוקש צריך להוסיף לו את התבנית {{תב|ממ}}, להוסיף תנ"ך בהתחלה וכו'. תודה רבה על העזרה!  [[אוצר: פרויקט עריכה יומי|ישר כח!]] [[משתמש: ישראל קלר|ישראל קלר]] [[שיחת משתמש: ישראל קלר|(שיחה)]]  13:57, 30 ביוני 2020 (UTC)


=="כדאי להשתמש בס"==
=="כדאי להשתמש בס"==

גרסה מ־16:58, 30 ביוני 2020

מדרש שמואל

הי, ברשותך אני ממשיך את עבודתך בהעלאת המדרש שמואל. אם אני מפריע לך תאמר ואפסיק. סיני ועוקר הרים (שיחה) 08:16, 1 באפריל 2018 (UTC)

בשמחה, לעת עתה עזבתי את זה. מי אדיר (שיחה)
אני חושב שגם אני אעזוב את זה כרגע, מקווה שעוד נשוב. סיני ועוקר הרים (שיחה) 09:51, 2 באפריל 2018 (UTC)

שכוייח

שכוייח על הפעילות החשובה היום. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 23:23, 12 באפריל 2018 (UTC)

תודה, תמיד נחמד לקבל מילה טובה. מי אדיר (שיחה) 13:08, 13 באפריל 2018 (UTC)

שים לב

ראה גרסאות קודמות, הקלדת בטעות דף ממסכת בבא קמא (לו:) בבבא מציעא. אויצרניק (שיחה) 14:10, 1 בנובמבר 2018 (UTC)

שים לב 2

ראה גרסאות קודמות, הקלדת בטעות את העמוד הקודם... אויצרניק (שיחה) 20:53, 17 ביולי 2019 (UTC)

טל"ח, טוב שיש מי שעובר ומתקן.
אם אתה לא חותם, אני לא מקבל חיווי על התיוג. אויצרניק (שיחה) 22:34, 17 ביולי 2019 (UTC)
אוי טעות שלי, אחתום עכשיו בשביל לא לבלבל את התאריכים והשעות. מי אדיר (שיחה) 06:47, 18 ביולי 2019 (UTC)

ערך מעילה

לדעתי, כדאי להניח את המ"מ גם על הדף בב"ב (עט.) אשמח עם תעשה זאת, כי איני מתמצא היכן להניחו, בהערה, בשולי הדף, או בדף השיחה. תודה מראש אריוך (שיחה) 22:33, 29 בדצמבר 2018 (UTC)

בוצע!, שבוע טוב. מי אדיר (שיחה) 22:48, 29 בדצמבר 2018 (UTC)

בקשת עזרה

אני אשמח לעזרה levtov

אשמח לעזור. [והנה עזרה על הדרך... אם תרשום בסוף ההודעה שלך ארבע סימני טילדה ~, המערכת תחתום בשבילך אוטומטית, את שמך את התאריך והשעה]. מי אדיר (שיחה) 13:32, 5 ביולי 2019 (UTC)

קישור לאוצר:האוצר צריך אותך מהעמוד הראשי

אין לי את ההרשאות לכך, אבל לדעתי זה מאד נצרך. אם תוכל לבצע זאת אודה לך מאד. סיני ועוקר הרים (שיחה) 22:18, 17 באוגוסט 2019 (UTC)

איפה אתה רוצה לשים את הקישור? האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 22:23, 17 באוגוסט 2019 (UTC)

מראי מקומות וערך

בעריכותיך האחרונות בדף ערך:קריאת שמע ובדף מראי מקומות/ברכות/ב/א, ראיתי כפילות מסויימת. אולי כדאי להאריך באחד ולהפנות מהשני או להפך או לצטט ממש את כל הדברים בשני המקומות, אך לא חלק כאן וחלק כאן. ש"ס יידן (שיחה) 20:48, 7 בספטמבר 2019 (UTC)

ניווט כללי עליון בברכות

חשבתי שהבנתי את כל הקודים, והעתקתי מדפים אחרים, אבל בכל אופן הסרגל צד לא עובד לי בדף מהרצ חיות שהעליתי. מה פספסתי? דף היומי זאגער (שיחה) 14:11, 29 בדצמבר 2019 (UTC)

שכוייח על ההערה והדרכה

קיבלתי ותקנתי.

יש עוד רבות לערוך בדף זה, אבל הכיוון הוא ליצור כמה תבניות סגנונות (משהו כעין "word template") שישמשו גם את אלו שלא כ"כ מבינים קודים מהסוג הזה. ואולי לא כאן המקום לשאול, (והריני לייפות את כוחך להעביר את השאלה למקומה הראוי לה). אולי באמת אפשר לתכנת שדף שזקוק ליצירה ייפתח לא ריק לחלוטין, אלא עם תבנית בסיסית כלשהי הראויה לשכמותו. היינו, (שוב אינני יודע אם אפשרי, אני רק זורק רעיון.) להגדיר בכל דפי השו"ע החסרים שייפתחו עם התבנית דלעיל, בכל הרש"י החסרים עם תבנית רש"י וכו' וכו', או לכהפ"ח עם תבנית מסויימת אחת שממנה ניתן להשמיט ולמחוק. (מה שכמדומה יותר קל מאשר להתחיל ללמוד את כל הקודים, או לחפש היכן יש כמותם ולהעתיקם). מאן דאמר (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתמ/ה

רעיון מעניין, אני לא כל כך בקיא בנבכי התכנות באוצר, נכתב את מערכת הוא בטח ידע מה אפשר ומה לא אפשר, הרעיון לגופו נשמע פנטסטי. מי אדיר (שיחה) 10:49, 3 במאי 2020 (UTC)
אפשר ליצור סקריפט כזה, בהזדמנות. מה שכן, כדי לא לסבך את המשתמשים, יש רק תבנית אחת שצריכה להיות בכל דף והיא הזוג הנצחי {{ניווט כללי עליון}} ו-{{ניווט כללי תחתון}}, שלהן נתנו כבר הוראות ברורות איך להתנהג בכל דף שבו הוצבו. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 10:59, 3 במאי 2020 (UTC)

הוספת קובץ

יש אופציה להוסיף קובץ ממכשיר נייד? --ישראל קלר (שיחה) 09:40, 10 במאי 2020 (UTC)

עד כמה שידוע לי, הוספת קובץ אפשרית רק לבעלי הרשאה מתאימה, במידה ויש קובץ שרוצים להוסיף צריך לשולחו למייל המערכת, אחרי שמערכת מוסיף אותו אפשר להניח אותו במקום המתאים. מי אדיר (שיחה) 09:48, 10 במאי 2020 (UTC)
(כתבתי לפני התנגשות)
אין אופציה להוספת קבצים בכלל. הוספת קבצים נעשית בידי מפעילי מערכת ורק במקרים חריגים מאד. ככלל, האתר אמור להישאר נקי מקבצים ויכלול רק טקסט.
ישנן פתרונות "לעקיפת" הכלל הזה, למשל: העלאת הקובץ לוויקישיתוף. אבל כדאי להתייעץ קודם עם מישהו בקשר להצגת תוכן הקובץ באוצר הספרים. באיזה קובץ מדובר? האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 09:50, 10 במאי 2020 (UTC)

שאלות כלליות..

משתמש:מי אדיר העתקתי מספריא עכשיו את באר היטב (ראיתי בדפי שיחה שמשם מותר...) והוספתי הדגשות ופסקאות...

יש דרך יותר מהירה לעשות דברים כאלו? מה עוד צריך להגיה? (כשמעתיקים דף חדש..)

ועוד שאלה על האתר, למה כל כמה זמן זה יוצא לי מהחשבון וצריך להכנס עוד פעם?

תודה אליה (שיחה) 09:27, 14 במאי 2020 (UTC)

הי, ספריא הוא מאגר ספרים שלוקח טקסטים מכל מיני מקורות, חלקם עם זכויות יוצרים. בכדי לוודא שהספר שהעתקת הוא ספר נקי מזכויות יוצרים עליך לרדת לתחתית הדף שם (או ללחוץ על שם הספר במרכז ראש העמוד) ולבדוק האם ואיזו גרסה נמצאת ברשיון "נחלת הכלל". שים לב שישנה אפשרות פשוטה להוריד את כל הספר למחשב ואז ההעתקה תהיה קלה הרבה יותר, כי לפי איך שהעלת את הטקסט נראה שפשוט העתקה את התוכן מהאתר עצמו ולא הורדת את הקובץ, זה מסובך יותר וגם גורם תקלות כמו איבוד כל הראשי תיבות כפי שתוכל לראות בדף שהעלת.
אז מה עושים?
  1. בודקים שאכן הספר נקי מזכויות יוצרים.
  2. אם לא, אין ברירה אלא להמיר טקסט מספר ישן ולהגיה אותו מול המקור.
  3. תוכל לבקש בדף אוצר:בקשת ספרים להעלות ספר שאתה מעוניין להגיה, ותקבל הודעה מאחד המשתמשים שיתנדב להעלות את ההמרה הראשונית.
בהצלחה מי אדיר (שיחה) 09:31, 14 במאי 2020 (UTC)
עכשיו ראיתי את ההוספה. זו בעיה שצצה לאחרונה, וכמה דיווחו עליה, מערכת אמר שיפנה לגורמים מקצועיים שינסו להבין איפה והיכן הבעיה. כרגע אם אתה מנסה לשמור והאתר כותב לך שיצאת מהחשבון שלך - תעתיק את החומר, תצא, תכנס, תדביק ותשמור. זה מייגע אמנם ונקווה שיסתדר בקרוב ממש כמו שאר הדברים שמערכת מטפל בהם בסייעתא דשמיא. מי אדיר (שיחה) 09:31, 14 במאי 2020 (UTC)
ראיתי שיש הגבלה על העתקה מספרים כתובים, מה הבעיה שיכולה להיות?
כדאי להעתיק ספרון על הלכות ברכות (שהמחבר התיר להפצה) או שסתם חבל ועדיף ספרים נפוצים? אליה (שיחה) 10:38, 14 במאי 2020 (UTC)
ספרים בני דורנו אנחנו בכלל לא מעלים, האוצר יהיה בית לספרות התורנית מדורי דורות ורק ספרים שהתקבלו בקרב כל ישראל יכללו בה. ספרים בני דורנו יגרמו לפיזור גדול, מאחר שיש כמות אדירה של ספרים אלו ובפרט שלא שייך בספרים מסוג זה את כל עבודת העריכה שהיא היא ליבת הרעיון של האוצר. האוצר כמאגר לא נועד אלא לשרת את "עריכת הספרים", וזה שייך דווקא בספרים מדורות עברו. מי אדיר (שיחה) 10:52, 14 במאי 2020 (UTC)
בקשר לבעיה עם היציאה מהחשבון, לא צריך להעתיק כלום אלא אפשר להתחבר מחדש לחשבון בכרטיסיה נפרדת ולהמשיך בכרטיסיה שלנו לעשות 'תצוגה מקדימה', ואז לראות ששם המשתמש שלנו חזר להופיע למעלה ולשמור. בכל מקרה כששם המשתמש מופיע למעלה אחרי תצוגה מקדימה אפשר לשמור וזה יירשם עם השם שלנו, כך מנסיוני. ותמיד מומלץ להציג בתצוגה מקדימה לפני ששומרים משהו שכל הלומדים רואים. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 15:14, 14 במאי 2020 (UTC)

אני שוקל להצטרף אליכם צוות העורכים החשובים, רציתי לדעת מה התועלת בשבילי כעורך מלבד הזכות הגדולה של זיכוי הרבים?

האם ישנה אפשרות גם להגיע לתגמול כספי אפילו בעקיפין? -- הודעה זו הושארה על ידי אנונימי

ערב טוב, ראשית תודה על פתיחות הלב, זו אכן שאלה במקומה, ואם תרשה לי אעתיק את הדיון כולו לדף אוצר:עורכים שואלים כי מן הסתם יש עוד רבים אחרים שהיו שמחים לשאול ולא שאלו. (אפשר להעתיק בשמחה) אז ככה:
  1. התועלת הראשונה היא אכן זיכוי הרבים הגדול, ויש כאן גם קיום רב של ללמוד וללמד (למעשה גם לשמור ;), כתיבת ספרים שהאריכו במעלה זו גדולי הדורות, זאת מלבד עצם התועלת האישית של זכירת הלימוד, היכולת לסדר את חידושי התורה האישים שלך ולקבל את הפידבק באופן מיידי.
  2. בנוגע לממון, כל העורכים באוצר הספרים עושים זאת בהתנדבות מלאה וללא כל קבלת תמורה, ובכלל זה כל העורכים כולם ללא יוצא מן הכלל, כך פועלת ויקיפדיה ושיטה זו מוכיחה את עצמה כבר שנים רבות. אני אשמח שיערכו לי ספרים שיעניינו אותי בעתיד ובשביל זה אני עורך היום ספרים שאני עוסק בהם, מתוך ידיעה שרק באופן זה שכל אחד ואחד מוסיף את חלקו אפשר להגיע לדבר גדול באמת.
  3. עם זאת, לא אמנע טוב מבעליו. ישנם כמה מכונים תורניים מהגדולים בתחום ששמים עין על עורכי האוצר, חלקם כבר קיבלו משרות באותם מכונים וחלקם יקבלו מן הסתם בהמשך הדרך, אי"ה. אין כאן הבטחה או אף נסיון שידול לקבל תמורה לעריכה, כי כאמור לדעתי העריכה ללא תמורה היא החוויה הגדולה ביותר שיכול עורך תורני להפיק מאתר שכזה. אך יש כאן סיפור המציאות כפי שהיא.
  4. אם לבו של מישהו ינדוב לפתוח תחרות עריכה או מימון פרוייקט עריכה מעל גבי האתר, כמדומני שדבר זה מקובל גם בויקיפדיה ובאתרי ויקי אחרים, וגם כאן הדבר לכאורה אפשרי. אך גם זאת לא כתמורה לעריכה אלא כתמריץ ועידוד ויצירת "תחרות" בריאה בין העורכים.
  5. אחרון אחרון אבל חביב מאד, יש כאן קהילה מגובשת של עורכים, יש כאן ידידות אמיצה בין העורכים השונים שיוצרים יחד את הדבר הגדול הבא. יש כאן מקום לדיונים משותפים ולייעוץ בין העורכים בכל הנוגע לעריכה תורנית. קהילתיות זו רק תוסיף ותשתבח עם הזמן, ומי שחפץ להיות חלק מזה מוזמן בשמחה ובאהבה רבה. מי אדיר (שיחה) 16:13, 17 במאי 2020 (UTC)
אפשר להעתיק בשמחה. -- הודעה זו הושארה על ידי אנונימי
העברתי את תגובתך לכאן - רק ככה יבינו מי אמר מה למי. אעתיק מיד. מי אדיר (שיחה) 16:19, 17 במאי 2020 (UTC)

פרוייקט יומי

"אשמח לקחת את הפיקוד על הפרוייקט, אחשוב איך בדיוק ובעזרת השם במהלך היום אעלה את הדפים הרלוונטים ונתחיל להתניע את המהלך."

שלום וברכה,

מה מצב הפרוייקט? מתי תרצה להתחיל אותו?

אם תצטרך עזרה במשהו, אשמח לעזור (לא נראה לי שיש משהו שאני יודע יותר טוב ממך, אבל אם יש משהו שצריך לעשות ולוקח זמן אוכל לנסות).

בברכה,

ישראל קלר (שיחה) 13:23, 19 במאי 2020 (UTC)

שלום ישראל, אכן התחלתי לעבוד על זה ובשלב ראשון פתחתי את הדף אוצר:פרוייקט עריכה יומי, יש לו גם גישה מסרגל הצד בצד ימין של כל הדפים באוצר. השלב הבא הוא להכין רשימה של פרוייקטים קצרים תוך פירוק הפרוייקט לגורמים. לדוגמה: ספר שם עולם לח"ח: 1. יצירת שער ספר, אינדקס וקישורים חיצוניים לדפוסים ללא זכויות יוצרים. 2. המרת או סי אר והעלאה. 3. הגהה (ניתן לחלק למספר עורכים). 4. הטמעת מראי מקומות וכן הלאה. כשיהיה לו רשימה של פרוייקטים זמינים נוכל מדי פעם לתפוס יום ו"להתלבש" בו על פרוייקט. בשלב זה אני לא חושב שנוכל לעמוד בכך בכל יום כי אין לנו עדיין מספיק עורכים בשביל זה, אבל פעם בשבוע יום של מרתון עריכות בפרוייקט מסויים, זה דבר מועיל, מגבש ומהנה. מי אדיר (שיחה) 13:27, 19 במאי 2020 (UTC)
מצויין, מאחר ואני משתמש באתר הנייד לא ראיתי עד עכשיו. הפרוייקט יתחיל שבוע הבא? ישראל קלר (שיחה) 13:28, 19 במאי 2020 (UTC)
אפשרי גם מחר, אם יהיו לנו הרעיונות הנכונים.מי אדיר (שיחה) 13:30, 19 במאי 2020 (UTC)
למה הקישור בדף הבית לא עובד לי? ישראל קלר (שיחה) 13:33, 19 במאי 2020 (UTC)
ספר שם עולם לח"ח כבר קיים? ישראל קלר (שיחה) 13:34, 19 במאי 2020 (UTC)
גם בתצוגת מחשב לא עובד לך? מי אדיר (שיחה) 13:37, 19 במאי 2020 (UTC)
ספר שם עולם לא קיים, אבל בכל מקרה זו דוגמא בלבד יש עוד מאות ספרים כאלה. אולי כדאי להתמקד בספרים קטנים עוד יותר. מי אדיר (שיחה) 13:37, 19 במאי 2020 (UTC
יש לך רעיון לספר ראשון? ישראל קלר (שיחה) 13:39, 19 במאי 2020 (UTC)
אני חושב על רעיונות. עכשיו הקישור בצד ימין יעבוד לך, היתה שם תקלדה. מי אדיר (שיחה) 13:51, 19 במאי 2020 (UTC)
הקישור עדיין לא עובד ישראל קלר (שיחה) 13:53, 19 במאי 2020 (UTC)

הצעה לפרוייקט: שו"ת הרא"ש הועלה, אך נותרו כמה דברים שלא הושלמו:

  • השלמת דף האינדקס שו"ת הרא"ש כך שייכללו בו קישורים לכל הסימנים, כמו בחלקו העליון של הדף.
  • בדיקה שכל הסימנים מקוטלגים לתת-הקטגוריה המתאימה (כל סימני כלל לג בקטגוריה קטגוריה:שו"ת הרא"ש: לג וכדומה).
  • הטמעת האפשרות להציג את כל סימניו של כלל פלוני בדף אחד ראשי (כפי שזה קיים כעת בשו"ת הרא"ש/מט ובדפים הנספחים לו).

משתמש ותאריך יצירה: מערכת (שיחה) 09:41, 19 במאי 2020 (UTC)

תנסה שוב, היתה איזו התנגשות עם מהדורה קמא, עכשיו חייב להיות תקין. ותעלה שם גם את הרעיון שלך על הרא"ש. מי אדיר (שיחה) 13:56, 19 במאי 2020 (UTC)
עכשיו תקין. ההצעה לא שלי אלא של מערכת ולקוחה מהדף אוצר:פרוייקטים פתוחים.

מה יהיה הפרוייקט למחר? אשמח אם תכתב באוצר:לוח מודעות עוד משתמשים. ישראל קלר (שיחה) 14:23, 19 במאי 2020 (UTC)

אפשר להוסיף בעמוד הראשי את הפרויקט היומי לא רק בצד? ליד ספירת העומר. ישראל קלר (שיחה) 15:39, 19 במאי 2020 (UTC)
ה'צד' הזה הוא יותר חשוב מהעמוד הראשי כי הוא קבוע בכל הדפים. תוכל להוסיף את זה בתבנית:חדשות - וככה יראו את זה גם בניידים בעמוד הראשי. בהצלחה. מי אדיר (שיחה) 16:13, 19 במאי 2020 (UTC)
כעת כדי לראות בנייד צריך לכלול למטה. אולי כדאי להעביר למעלה? ישראל קלר (שיחה) 16:47, 19 במאי 2020 (UTC)

סרגל התקדמות

לפי דעתי כדאי להוסיף סרגל התקדמות. משהו כמו: "אהל יהושע" ספרו של רבי יהושע הלר. באתר "HebrewBooks"

  1. יצירת שער ואינדקס.- עדיין לא הושלם. תבנית:6%
  2. המרת ocr. מי אדיר. בוצע בוצע תבנית:6%
  3. הגהת שער-הקדמה-השמטה. תבנית:5%
  4. הגהת דרוש א. תבנית:11%
  5. הגהת חותם תכנית. תבנית:8%
  6. הגהת דרוש ב. תבנית:11%מי אדיר.
  7. הגהת דרוש ג. תבנית:11%
  8. הגהת ליקוטים. תבנית:9%
  9. הטמעת קישורים פנימיים - הקדמה-השמטה. תבנית:6%
  10. הטמעת קישורים פנימיים - דרוש א. תבנית:7%
  11. הטמעת קישורים פנימיים - דרוש ב. תבנית:7%
  12. הטמעת קישורים פנימיים - דרוש ג. תבנית:7%
  13. הטמעת קישורים פנימיים - ליקוטים. תבנית:6%

סה"כ 💯. מה דעתך? ישראל קלר (שיחה) 17:42, 19 במאי 2020 (UTC)

ראיתי זה עדיין בוסרי מאד, אין לנו תבניות לכל האחוזים, ואין לנו שום דבר שיגדיר לנו מה מקבל כמה אחוז, אני חושב שכדאי להמתין עם זה. בוא נראה שהפרוייקט אכן מצליח וכולם משנסים מותניים בהתאם למה שאפשר לעשות בגוף הספר, ואחר כך נתעסק עם המעטפת. מי אדיר (שיחה) 14:06, 20 במאי 2020 (UTC)

שער ואינדקס

מה צריך להוסיף למה שעשיתי עד עכשיו? ישראל קלר (שיחה) 16:56, 19 במאי 2020 (UTC)

תוכל להוסיף קישורים למהדורות דפוס. ראה לדוגמא הלכות גדולות בתחתית העמוד. מי אדיר (שיחה) 17:52, 19 במאי 2020 (UTC)

בית מאיר - צלעות הבית

תוכל לבצע המרת OCR? ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 18:14, 6 ביוני 2020 (UTC)

ישראל קלר, התחלתי. מי אדיר (שיחה) 15:37, 8 ביוני 2020 (UTC)
תודה רבה! -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 16:47, 8 ביוני 2020 (UTC)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

בוקר טוב, איך מבצעים המרת OCR? -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 05:10, 11 ביוני 2020 (UTC)

יש תוכנות ייעודיות לזה. אני משתמש בה "פיין רידר" מאולף. מי אדיר (שיחה) 05:13, 11 ביוני 2020 (UTC)
איפה מוצאים אותו? -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 05:18, 11 ביוני 2020 (UTC)
יש לה גם גירסאות חינמיות כלשהן, אני לא "מייבין" גדול בתחום. מי אדיר (שיחה) 05:19, 11 ביוני 2020 (UTC)

נראה לי שמוצה הפרוייקט היומי לשו"ת הרא"ש

כמעט כל המשימות הושלמו, חוץ ממראי מקומות וקישורים שזה המון עבודה ולא נראה לי שיש למישהו כח לזה (ישראל קלר?). יש גם כמה דברים לסדר בסימנים הראשונים. נראה לי אני אעשה את זה בתוך זמן קצר. בינתיים כדאי להחליף את הפרוייקט בפרוייקט שכולם יוכלו להנות מהעבודה בו. עמיאל - שיחה 21:56, 8 ביוני 2020 (UTC)

מסכים איתך, נעבור לצלעות הבית? (תוכל להעביר לפרוייקטים שבוצעו - רק תרשום שבוצע חלקית) [דווקא מראי מקומות אני אוהב לעשות אבל לא הגעתי לזה לצערי]. מי אדיר (שיחה) 22:12, 8 ביוני 2020 (UTC)
אני בעד. עמיאל - שיחה 22:14, 8 ביוני 2020 (UTC)
עדכנתי שם. מי אדיר (שיחה) 22:18, 8 ביוני 2020 (UTC)
גם אני Symbol support vote.svg בעד. אולי משהו ילמד בינתיים להשתמש בבוטים. אשתדל לעדכן שם. ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 04:16, 9 ביוני 2020 (UTC)

לפני שאתה מוחק את הדפים של ר' שבח

כדאי שתבדוק מה כתבו על זה בדף השיחה שלו. זכור לי שהוא אמר על זה משהו. -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 05:19, 11 ביוני 2020 (UTC)

אני לא מוחק אלא מפרק דף טיוטה ארוך לפי מצוות. יש חלק מהמצוות שמופיעות בכפילות. אם אני זוכר טוב, הוא כתב בדף השיחה שלו על הכפילות של מנין המצוות הראשי ומנייני המצוות לפי המפרשים שזה משהו אחר. מי אדיר (שיחה) 05:22, 11 ביוני 2020 (UTC)
בסדר גמור. -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 13:53, 11 ביוני 2020 (UTC)

כפל וקישורים

ערב טוב הרב מי אדיר!

1. למה הקישור לערך 'הכשר מצוה' מופיע כאינו קיים, כשהוא חי וקיים?

2. כנראה שבכוונה יש כפליות ברשימת הערכים, המובילות את המקיש לאותו ערך, כגון 'דין ערב' ו'ערב (דין)'? רק שא"כ צריך גם להיות 'דין עבד כנעני' ו'עבד כנעני' וכן לגבי 'עבד עברי'. אני לא יודע לעשות את זה, ואולי גם אין לי הרשאה לכך.

3. הערכים שהוספתי עדיין אינם ברשימת הערכים למרות שהכנסתי את הקידומת ערך, לא שאכפת לי, זה נמצא בחיפוש באתר, ויש זיכוי הרבים, אבל בכל זאת...

4. אני לא יודע אם אתה הכתובת, להוסיף ברשימת הערכים את האות ו', שאוכל 'לשפוך' לשם את הערכים: 'וידוי' 'וקדשתו' 'וחי בהם'.איתמר (שיחה) 20:10, 16 ביוני 2020 (UTC)

ערב טוב איתמר, הסיבה ל1 ו3 היא כנראה שינוי שנעשה בימים האחרונים באוצר וכמדומני שנכתב על כך גם בדף שיחתך. במקום הקידומת "ערך:" שונו כל הערכים לקידומת "ערך/" דבר זה מועיל להיררכיה באוצר ולכל מיני דברים טכניים אחרים. אם אתה נתקל בקישור שעדיין יש בו נקודתיים במקום סלש, כדאי להחליפו לקישור החדש והתקין.
בנוגע ל-2, אכן זה שירות שנעשה למעיינים ברשימת הערכים, אם יחפשו משהו מסויים יוכלו למצוא אותו כאן או כאן, למעשה ההפניה היא לאותו עמוד. איך עושים את זה? פותחים דף חדש ובוחרים בסרגל העריכה בלשונית "מתקדם" שם ישנו אייקון "הפניה", לחיצה עליו תציג את מבנה ההפניה ומה שנשאר זה רק להכניס בתוך ההפניה את שם הדף שאליו תרצה שדף זה יפנה. מקווה שהדברים ברורים, אם לא תמיד אשמח להוסיף הסבר והדגמה.
בנוגע ל4 - אתה יכול לעשות את זה בעצמך. כנס לדף ערך שם תלחץ על עריכה בצד שמאל למעלה, ותוסיף את האות ו או כל דבר אחר כאוות נפשך. בהצלחה. מי אדיר (שיחה) 20:27, 16 ביוני 2020 (UTC)
איתמר, ההפניה נראית ככה: הפניה. בהצלחה! -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 04:56, 17 ביוני 2020 (UTC)

הטמעת קישורים פנימיים

שלום וברכה, יש לך תוכנה שאתה מטמיע איתה קישורים פנימיים? (לפני כמה ימים עשית את זה ממש מהר). יש ספר שאני רוצה להטמיע בו קישורים, אבל לעשות את זה באופן ידני זה יקח הרבה זמן. תודה רבה! ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 20:55, 25 ביוני 2020 (UTC)

השתמשתי בAWB המדוברת. ומה שלמדתי בעיקר זה שצריך זהירות כפולה ומכופלת בשימוש בתוכנה הזאת. הבנתי מה הסיבה שברוב אתרי הויקי אין כמעט גישה לשימוש בתוכנה ושימוש לא זהיר בה מוביל לחסימה וכו'. באמת תוכנה עוצמתית אין ספק. מי אדיר (שיחה) 06:43, 26 ביוני 2020 (UTC)
מה צריך להגדיר שם כדי להטמיע קישורים? (אשמח אם תסביר לי כדי שאוכל להטמיע קישורים בספרים). תודה רבה! ישראל קלר (שיחה) 07:49, 26 ביוני 2020 (UTC)
אני אישית לא ידוע איך לעשות את זה, אבל ביקשתי מידיד שמבין בזה. נתתי לו רשימת החלפות נצרכת והוא הגדיר לי אותה. מי אדיר (שיחה) 10:42, 30 ביוני 2020 (UTC)
אז אם במקרה יהיה נוח לאותו ידיד להכין רשימת החלפות לשו"ת הרא"ש או לחילופין להסביר לנו איך לעשות את זה אז זה יוכל לעזור ללומדים. ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 10:57, 30 ביוני 2020 (UTC)
איך אומרים, זה לא אחד "משלנו". אם יש לך סדרה מסויימת של החלפות שאתה מכיר אני יכול לבקש ממנו ליצור את ההחלפות, לצערי לא יותר מזה. מי אדיר (שיחה) 11:04, 30 ביוני 2020 (UTC)
מה זה "סדרה מסויימת של החלפות שאתה מכיר"? -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 11:25, 30 ביוני 2020 (UTC)
תחשוב אלו החלפות אתה רוצה לעשות, ותכתוב אותם, כך וכך להחליף לכך וכך וכדומה. מי אדיר (שיחה) 12:35, 30 ביוני 2020 (UTC)
צריך לעבור על כל הדפים ולראות איזה קישורים יש שם? או רק לכתוב שאני רוצה להטמיע? ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 13:34, 30 ביוני 2020 (UTC)
לא הבנתי. מי אדיר (שיחה) 13:42, 30 ביוני 2020 (UTC)
תוכל בבקשה להראות לי איך הרשימה אמורה להראות (זה אמור להראות משהו כמו:
(בראשית א ---> {{ממ|[[תנ"ך/בראשית/א]]|(בראשית א)}}
או שרק לכתוב שכל פעם שיש מקור בסוגריים בספר המבוקש צריך להוסיף לו את התבנית {{ממ}}, להוסיף תנ"ך בהתחלה וכו'. תודה רבה על העזרה! ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 13:57, 30 ביוני 2020 (UTC)

"כדאי להשתמש בס"

למה התכוונת? ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 17:57, 28 ביוני 2020 (UTC)

אם רושמים בתוך התבנית ס: לפני שם התבנית, הדבר גורם שבקוד המקור בדף שבו רשמת את התבנית לא תופיע התבנית אלא יופיע הטקסט שבדף התבנית. לדוגמא {{ס:בה}} יגרום שלא תראה בדף המקור {{בה}} אלא את התוכן של התבנית כלומר "ברוך הבא" וכו'. מי אדיר (שיחה) 20:14, 28 ביוני 2020 (UTC)
תודה רבה! אשתדל להשתמש בזה בעתיד. -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 04:05, 29 ביוני 2020 (UTC)