שיחת אוצר:אודות: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(←‏שאלה: תגובה)
שורה 8: שורה 8:
:ב. יש כל כך הרבה דברים נחוצים, ספרים שלא קיימים, קישורים פנימיים חסרים ועוד המון המון דברים.
:ב. יש כל כך הרבה דברים נחוצים, ספרים שלא קיימים, קישורים פנימיים חסרים ועוד המון המון דברים.
:ג. המלצה שלי, תעשה משהו שאתה אוהב, אל תנסה לקחת מה שצריך אלא לחשוב מה אתה אוהב לעשות ואיך הוא יכול להשתלב בתוך המיזם הזה. אם אתה אוהב ללמוד פרשת שבוע, תוכל ללמוד זאת באוצר ולהוסיף הערות על רש"י. אולי לסכם את מחלוקת רש"י והרמב"ן על הפרשה בדף מראי מקום. אתה יכול לתפוס ספר שאתה מתעניין בו ולההדיר אותו, לבקש שיעלו טקסט מומר ואתה תעבור ותגיה אותו ואחר כך תוכל לההדיר אותו באמצעות הוספת מראי מקומות והערות שוליים. ועוד ועוד. אלו רק דוגמאות. אני אשמח להדריך אותך יותר אם תרצה, אבל אנא תמקד אותי יותר מה תחומי העניין שלך. תודה רבה ובהצלחה. [[משתמש:סיני ועוקר הרים|סיני ועוקר הרים]] ([[שיחת משתמש:סיני ועוקר הרים|שיחה]]) 22:38, 11 בפברואר 2021 (IST)
:ג. המלצה שלי, תעשה משהו שאתה אוהב, אל תנסה לקחת מה שצריך אלא לחשוב מה אתה אוהב לעשות ואיך הוא יכול להשתלב בתוך המיזם הזה. אם אתה אוהב ללמוד פרשת שבוע, תוכל ללמוד זאת באוצר ולהוסיף הערות על רש"י. אולי לסכם את מחלוקת רש"י והרמב"ן על הפרשה בדף מראי מקום. אתה יכול לתפוס ספר שאתה מתעניין בו ולההדיר אותו, לבקש שיעלו טקסט מומר ואתה תעבור ותגיה אותו ואחר כך תוכל לההדיר אותו באמצעות הוספת מראי מקומות והערות שוליים. ועוד ועוד. אלו רק דוגמאות. אני אשמח להדריך אותך יותר אם תרצה, אבל אנא תמקד אותי יותר מה תחומי העניין שלך. תודה רבה ובהצלחה. [[משתמש:סיני ועוקר הרים|סיני ועוקר הרים]] ([[שיחת משתמש:סיני ועוקר הרים|שיחה]]) 22:38, 11 בפברואר 2021 (IST)
:: תודה רבה יישר כח גדול, מאיזה עוד אתרים מותר להעתיק, והאם מותר להקליד ידנית מתוך ספרים שמצויים לפני. וכן אשמח לרשימת ספרים מפורטת שלא מצויים באתר בכדי שאוכל בעזהי"ת ובל"נ להעלותם. אני בעיקר מתמצא בסוגיות בגמרא בנזיקין, וכבר הוצאתי לאור מס' קבצים בנושא, ואוכל להיות לעזר בנושא. אך כאמור גם נושאים אחרים מעניינים אותי. חזק וברוך.  [[משתמש:קולמוס|קולמוס]] ([[שיחת משתמש:קולמוס|שיחה]]) 07:57, 12 בפברואר 2021 (IST)
::תודה רבה יישר כח גדול, מאיזה עוד אתרים מותר להעתיק, והאם מותר להקליד ידנית מתוך ספרים שמצויים לפני. וכן אשמח לרשימת ספרים מפורטת שלא מצויים באתר בכדי שאוכל בעזהי"ת ובל"נ להעלותם. אני בעיקר מתמצא בסוגיות בגמרא בנזיקין, וכבר הוצאתי לאור מס' קבצים בנושא, ואוכל להיות לעזר בנושא. אך כאמור גם נושאים אחרים מעניינים אותי. חזק וברוך.  [[משתמש:קולמוס|קולמוס]] ([[שיחת משתמש:קולמוס|שיחה]]) 07:57, 12 בפברואר 2021 (IST)
:::{{א|קולמוס}}, ברוך הבא. בגדול ספריא הוא האתר היחיד שמכיל כמות נכבדת של ספרים שניתן להעלותם, אבל גם שם צריך לבדוק מה מקור הטקסט. למעשה יש כמה עורכים שעובדים על זה ככה שלדעתי יש עדיפות לדברים אחרים. להקליד מספרים הנמצאים לפניך אפשר אם עברו 70 שנים ממות המחבר/בעל הזכויות. כדאי בכל מקרה להתייעץ '''לפני''' ההקלדה כדי לא לעבוד לריק. כפי שכתב משתמש {{א|סיני ועוקר הרים}} אפשר לבקש בדף [[אוצר:בקשת ספרים]] ספר מסויים והוא יעלה במהדורת ocr משובשת שתאפשר לך הגהה קלה יותר מאשר הקלדה (בדרך כלל).
:::אגב, קבציך במה עוסקים? האם חבורות שלך או סיכומי סוגיות שיכולים להשתלב במערך ה[[מראי מקומות]] המתפתח באוצר. בכל אופן הערות שוליים ומראי מקומות עדיפות על פני הקלדה והעלאת ספרים, כי עולה הרושם שאתה בר אוריין וחבל "לבזבז" כח תורני על הקלדה גרידתא.
:::לסיום, אולי ל{{א|מערכת}} יהיה רעיון לספר העוסק בעניינים אלו וחסר באוצר. [[משתמש:מי אדיר|מי אדיר]] ([[שיחת משתמש:מי אדיר|שיחה]]) 21:09, 13 בפברואר 2021 (IST)

גרסה מ־22:09, 13 בפברואר 2021

יש להקשות [בקשר למה שנכתב בסוף העמוד שיש להזהר לקיים את מאמר חזל בנדרים שיהיה בחינם] מדוע דווקא בתורה מצינו את העניין של מה אני בחינם אף אתה בחינם ואילו בשאר המצוות מצינו בזוהר הקדוש שמצוה שבאה בחינם הולכת לסיטרא אחרא וכו' וכעין מה דמצינו בב"ק פרק החובל 'אסיא דמגן מגן שוה' וא"כ היה צריך להיות שאדרבא תורה יהיה ניתן לקנות דווקא בשכר! ויש לתרץ בס"ד בהקדם הגמ' בשבת או בעירובין שלמה ניתנה התורה במדבר שמה מדבר הפקר לכל כך אין התורה מתקיימת אלא במי ששם עצמו כמדבר. והפשט הפשוט הוא שמתנהג בענווה וכמו שהגמ' אומרת במקום אחר שנמשלה התורה למים שהולכים ממקום גבוה לנמוך. אך יש לומר עומק נוסף בגמ' ויבואר בזה גם מה שהקשינו, שהנה מבואר בקדמונים שהקב"ה ברא בעולם שכל דבר הנצרך יותר מחבירו לחיים בעולם הוא נמצא יותר בשפע בעולם ומה שנצרך פחות באופן חיוני נמצא פחות בתדירות ולמשל זהב וכסף יש קצת ואילו חמצן ושמש יש יותר כן מים יש יותר מאוכל כי זה נצרך יותר ואין כאן המקום להאריך וצע כעת מקור הדברים. ממילא לפיז הכל מובן, שהרי התורה הקדושה נאמר בה 'כי הם חיינו ואורך ימינו' שהיא היא החיים בעצמם! וכמעשה הידוע עם רבי ברוך בער לייבוביץ זצל ואכ מוכרחת היא להיות בשפע ובחינם לכל דורש! וזהו כוונת הגמרא אין התורה מתקיימת אלא במי שמשים עצמו כמדבר שהוא מבין את הדבר הזה ופועל בעצמו לחיות כך שצריך להיות התורה אצל האדם בהפקר גמור כי היא כמו החמצן שמוכרח להיות הפקר ובשפע לכל! או אפשר לומר קצת אחרת [בדרך ע' פנים לתורה אף שאינו נכנס בדברי רשי] שמשים עצמו כמדבר היינו שמשים עצמו לגבי התורה כאילו שהוא נמצא במדבר בארץ ציה ועייף בלי מים והמים הם בשבילו החיים ממש כך היא תורה שנמשלה למים לגביו שכמו שאילו היה במדבר והיה אדם מביא לו מעט מים היה בולעם עודם בכפו מרוב ההשתוקקות והצימאון כך גם לגבי התורה כל דבר תורה יהיה אצלו חשוב הכרחי נחוץ כל כך! ומדברים אלו למדנו גודל חשיבות ונחיצות העניין להנגיש לכל אחד כמה שיותר דברי תורה בקלות ובחינם. ויתן ה' שנזכה לזה ונזכה לחיות כך תמיד! [התעוררות לכבוד שבועות תשפ- שבח המצוות]

שאלה

ברצוני להוסיף תוכן רב לאתר חשוב זה, אך אני רוצה לדעת מאיזה אתרים אפשר להעתיק חומר. וכן אשמח שתתנו לי רשימה של דברים הנחוצים ואשמח לעבוד על כך, ןלהוסיף הרבה תוכן בעז"ה. קולמוס (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתמ/ה

שלום רב קולמוס אשמח להשיב לך בפרוטרוט על שאלותיך:
א. באוצר הספרים מקפידים מאד על זכויות יוצרים ולכן מעלים חומר רק מאתרים שפרסמו תוכן ברשיון נחלת הכלל, אתר ספריא למשל. מלבד זאת עורכים מעלים טקסטים שאינם קיימים ברשת בשלב זה באמצעות המרת ocr והגהת הספר בתוך האתר. ישנה אפשרות גם של הקלדה אבל בדרך כלל היא קשה ואיטית יותר.
ב. יש כל כך הרבה דברים נחוצים, ספרים שלא קיימים, קישורים פנימיים חסרים ועוד המון המון דברים.
ג. המלצה שלי, תעשה משהו שאתה אוהב, אל תנסה לקחת מה שצריך אלא לחשוב מה אתה אוהב לעשות ואיך הוא יכול להשתלב בתוך המיזם הזה. אם אתה אוהב ללמוד פרשת שבוע, תוכל ללמוד זאת באוצר ולהוסיף הערות על רש"י. אולי לסכם את מחלוקת רש"י והרמב"ן על הפרשה בדף מראי מקום. אתה יכול לתפוס ספר שאתה מתעניין בו ולההדיר אותו, לבקש שיעלו טקסט מומר ואתה תעבור ותגיה אותו ואחר כך תוכל לההדיר אותו באמצעות הוספת מראי מקומות והערות שוליים. ועוד ועוד. אלו רק דוגמאות. אני אשמח להדריך אותך יותר אם תרצה, אבל אנא תמקד אותי יותר מה תחומי העניין שלך. תודה רבה ובהצלחה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 22:38, 11 בפברואר 2021 (IST)
תודה רבה יישר כח גדול, מאיזה עוד אתרים מותר להעתיק, והאם מותר להקליד ידנית מתוך ספרים שמצויים לפני. וכן אשמח לרשימת ספרים מפורטת שלא מצויים באתר בכדי שאוכל בעזהי"ת ובל"נ להעלותם. אני בעיקר מתמצא בסוגיות בגמרא בנזיקין, וכבר הוצאתי לאור מס' קבצים בנושא, ואוכל להיות לעזר בנושא. אך כאמור גם נושאים אחרים מעניינים אותי. חזק וברוך. קולמוס (שיחה) 07:57, 12 בפברואר 2021 (IST)
קולמוס, ברוך הבא. בגדול ספריא הוא האתר היחיד שמכיל כמות נכבדת של ספרים שניתן להעלותם, אבל גם שם צריך לבדוק מה מקור הטקסט. למעשה יש כמה עורכים שעובדים על זה ככה שלדעתי יש עדיפות לדברים אחרים. להקליד מספרים הנמצאים לפניך אפשר אם עברו 70 שנים ממות המחבר/בעל הזכויות. כדאי בכל מקרה להתייעץ לפני ההקלדה כדי לא לעבוד לריק. כפי שכתב משתמש סיני ועוקר הרים אפשר לבקש בדף אוצר:בקשת ספרים ספר מסויים והוא יעלה במהדורת ocr משובשת שתאפשר לך הגהה קלה יותר מאשר הקלדה (בדרך כלל).
אגב, קבציך במה עוסקים? האם חבורות שלך או סיכומי סוגיות שיכולים להשתלב במערך המראי מקומות המתפתח באוצר. בכל אופן הערות שוליים ומראי מקומות עדיפות על פני הקלדה והעלאת ספרים, כי עולה הרושם שאתה בר אוריין וחבל "לבזבז" כח תורני על הקלדה גרידתא.
לסיום, אולי למערכת יהיה רעיון לספר העוסק בעניינים אלו וחסר באוצר. מי אדיר (שיחה) 21:09, 13 בפברואר 2021 (IST)