רש"ש/נזיר/י/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־00:13, 21 בדצמבר 2021 מאת שולי גליוני (שיחה | תרומות) (זה ודאי בן זאב, החלפתי בהערה מורחבת וכללתי את ההפניה לר"ש קלוגר)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
תוספות
שיטה מקובצת
קרן אורה
רש"ש

שינון הדף בר"ת
חדש על ה(מ)דף


רש"ש TriangleArrow-Left.png נזיר TriangleArrow-Left.png י TriangleArrow-Left.png א

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

במשנה הדלת הזה. התוי"ט הביא ראיה דדלת הוא ג"כ לשון זכר מדכתיב דלתים בסי' הרבים. ושגה בזה במחכ"ת. דרבוי הזוגי שוה לזכר ולנקבה כמו שנתים ודומיו עי' תל"ע סי' ק"ז[1]:

שם (בסוף המשנה) אם עומדת היא. עתוי"ט שנדחק. ול"נ שזה אינו סיום דר"י אלא מסתם משנה לפרושי פלוגתייהו דמיירי בעמדה אח"כ מאיליה. ובזה יפולו גם כמה דברים שבתוס':

גמרא וצריכי כו'. בתוי"ט חיסר הרבה בהעתקת הצריכותא ונצרך תיקון:

תד"ה הרי עלי קרבן. כצ"ל:

תד"ה ב"ש (בסופו). אבל היו רגילים להביא נו"נ כו'. כדכתיב בס"פ נזיר מלבד אשר תשיג ידו וגו' וכפרש"י שם מספרי:



שולי הגליון


  1. במקור נדפס בטעות: סי' קל"ז. ספר תלמוד לשון עברי לי"ל בן-זאב אין יד הכל ממשמשת בו לפי שיצא שם מחברו ל'משכיל' ושאינו ירא ושלם (עליו ועל ספרו הנזכר ראו בשו"ת האלף לך שלמה (יו"ד סי' רנז)), ולקיים 'מצוה לשמוע דברי חכמים' העתקנו כאן את המתבקש לעיון בפי רבינו המחבר והוא שם בחלק ב מאמר ב פרק ה (סימן קז), זו לשון הספר:
    פרק ה בגדר המספר
    השם או שיבוא בלשון יחיד (זינגולאר. איינפאך). וזה כשהדבור מתיחס לעצם אחד מכלל המין. או שיבא בלשון רבים (פלוראל. פילשאך), והוא בלשון עברי על שני פנים: (א) רִבּוּי פְּרָדִי, והוא כשהדבור מתיחס על פרטים רבים. (ב) רִבּוּי זוּגִי (דואליט), המונח להוראת שני דברים שהם זוג אחד, מצד שהם שוים ודומים בתמונתם, אם בטבע, אם במלאכה. הטבעיים, הם האיברים הכפולים בבעל חי, שתי עינים, שתי אזנים, וכן השאר. המלאכותיים, הם הכלים העשויים משני חלקים משתוים ומשתתפים אל מלאכה אחת: המאזנים, הרחים, המלקחים, ודומיהם. וסמן שם הזוגי (-ַיִם) יו"ד הרבוי בחירק, ולפני החירק פתח, כמו יָדַיִם, רַגְלַיִם. ויבוא עוד סמן הזוגי, על שני גופים שוים במספר, כמו שְנַיִם, מָאתַיִם, אַלְפַּיִם, יוֹמַיִם. וסמן הזוגים שוה לזכרים ולנקבות כו'. ע"כ הנצרך.
Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף