רש"ש/נדרים/פג/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־21:07, 14 בפברואר 2021 מאת מהדורה קמא (שיחה | תרומות) (יצירה אוטומטית מתוך טקסט בנחלת הכלל (ספריא) + טיפול בידי מתנדבי האוצר)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
תוספות
תוספות רי"ד
רשב"א
פירוש הרא"ש
ר"ן
שיטה מקובצת
חי' הלכות מהרש"א
חתם סופר
קרן אורה
רש"ש
שלמי נדרים

שינון הדף בר"ת
חדש על ה(מ)דף


רש"ש TriangleArrow-Left.png נדרים TriangleArrow-Left.png פג TriangleArrow-Left.png ב

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

ר"ן ד"ה אמרי. וכיון דלא תליא כו' אפשר נמי דאיתא לאיסור טומאה בלא איסור שאר דיני נזירות. תימה דהא תנן בנזיר (ג ב) הריני נזיר מן החרצנים כו' ומן הטומאה ה"ז נזיר כו'. ואו או קתני כדפי' התוס' והמפרש שם. ובאמת הוא לל"צ ואפשר נמי כו' לפי פירושו לעיל בד"ה א"ר יוסף וכמש"כ הרא"ש כאן. שוב מצאתי בשירי ק"ע בירושלמי נזיר פ"א סוף ה"ד ובפ"ב הלכה ד' שנדחק לחלק:

ר"ן ד"ה אינו יכול להפר. כרבנן סבירא ליה דמקילי בע"נ. כצ"ל:

ר"ן ד"ה ויכולה ליהנות. דכתיב בהו תעזוב יתירה. תיבת יתירה נ"ל למוחקו דמחד תעזוב שמעינן לה מדלא כתיב בהו נתינה כדמסיים וכ"כ לקמן בד"ה רנ"א ותעזוב יתירה דרשינן ליה בב"ק (צד) לדרשה אחרינא הביאה לעיל (מד ב) ד"ה מיתיבי:

ר"ן ד"ה רבא. ותירץ הר"מ בר"ש ז"ל דהכא בשיש ללקט לקט שו"פ כו'. כ"נ דצ"ל:

ר"ן ד"ה ואני אומר. הא דגרסי' בירושלמי דנודר מיורדי הים לאחר למ"ד כו' ולאחר מכאן קודם ל"י נעשה מיושבי יבשה כו'. לכאורה משמע דדוקא בכה"ג מותר לרי"ש אבל אם לא נעשה מיושבי היבשה עד לאחר הל"י אף לרי"ש אסור כיון דבהתחלת חלות הנדר היה עדיין מיורדי הים. וכן להפך (לסברתו עתה) דאם גם בשעת חלות הנדר היה עדיין מיושבי היבשה אע"ג דבמשך זמן הנדר נעשה מיורדי הים מותר גם לרי"ש. ולפ"ז צ"ע מש"כ לקמן וכ"ת ר"ן מוקי למתניתין כרי"ש. דהא בכה"ג דמתני' אף לדידיה שרי. ובשירי קרבן שם בירושלמי פ"ג העלה בצ"ע שהר"ן סותר את עצמו במש"כ לעיל (ל) למש"כ לקמן (פט) ע"ש. ונראה דאישתמיטתי' כ"ד הר"ן שלפנינו אשר אליהם כוון במש"כ לעיל ויתבאר בפ"ב דמכלתין. והוא דימה שכיוון למש"כ לקמן (פט). וכן תמה אני על הב"י והבאים אחריו ביו"ד סי' רי"ז סל"ה שלא הביאו דעת הר"ן הלזו כלל וסתמו לדינא להפך:

בא"ד ולדידן דקי"ל כר"ע אסור כו' וכדכתיבא הא ירושלמי בהל' הרמב"ן כו'. כצ"ל:

בא"ד דהא סתם לן תנא בהאי פירקא כר"ע כו'. לכאורה תמוה דדלמא סבר ר"נ כאביי לקמן (פט) דמוקי למתניתין אף כרי"ש אבל ז"א דהירושלמי ע"כ לא סבר כאביי דלדידיה כיון דהיה אפשר שלא יעשה מיושבי יבשה קודם ל"י אף רי"ש יודה דאזלינן בתר אמירה דומיא דמתניתין דלקמן:

בסה"ד א"נ כו' כגמרא דילן. כצ"ל:

רא"ש ד"ה אימא סיפא. וי"ל דלעיל דאסרה פירות חנווני עלה כו'. כצ"ל:

רא"ש ד"ה נתגרשה. יכולה לאסרו עליה לאח"ז. כצ"ל:

Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף