עמק סוכות/סוכה/כט/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־19:16, 17 בדצמבר 2020 מאת מכון דעת מבינים (שיחה | תרומות) (כט. באדיבות מכון דעת מבינים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

עמק סוכות TriangleArrow-Left.png סוכה TriangleArrow-Left.png כט TriangleArrow-Left.png א

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רש"י
תוספות
ריטב"א
חי' הלכות מהרש"א
חי' אגדות מהרש"א
רש"ש
עמק סוכות

שינון הדף בר"ת
חדש על ה(מ)דף


דף כ"ט ע"א

עד שיאור ויעלה עה"ש תרתי כו'. פרש"י דסותרים זא"ז שיאיר משמע האיר המזרח ועלה עה"ש משמע קודם. ולשון הריטב"א דאי חד שיעורא הוא ל"ל למיתנינהו בחד מינייהו סגי כו' ע"ש. ול"נ דאי הוי נקיט עה"ש קודם הי' אפשר לפרש דחדא הוא ופירושא הוא דקמפרש. דבירוש' יומא (פ"ב ה"ב) אר"ח מאילת השחר עד שיאיר המזרח אדם מהלך ד' מילין ופי' בק"ע מאילת השחר משעה שכוכב נוגה מאיר והוא הכוכב המאיר לשחר עד שהאיר המזרח והיינו עלות השחר ממש הוא שיעור ד' מיל ע"ש. וה"נ הוי מפרשינן דלא נטעי על אילת השחר אלא העיר המזרח דהוא עלות השחר ממש. אך כיון שיאיר קודם א"א לפרש כן וע"כ צ"ל שיעור בע'. וי"ל אף אי נקיט בא' מפרשינן בע' כיון שהוא ממוצא א' מתחלף גם בלשון חז"ל כמ"ש ביד מלאכי סי' רפ"ח ע"ש:


והניח פנס לפניהם. פנס דנקיט על החמה הוא כדאיתא במ"ר בראשית פ' ו' גלגל חמה יש לו נרתיק שנא' לשמש שם אהל בהם ע"ש. וזהו כמו פנס לעצם האור:

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף