עזרה:AWB

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

AutoWikiBrowser (נקרא בקיצור AWB) היא תוכנה חיצונית לביצוע עריכות בעלות אופי חזרתי בקלות. בשלב זה אין צורך בהרשאה מיוחדת כדי להפעיל את התוכנה באוצר הספרים היהודי השיתופי, ושימוש מושכל בה יסייע להשאיר אותה חופשית לשימוש כולנו.

מידע כללי

העריכה באמצעות התוכנה נעשית בשלשה שלבים פשוטים:

  1. הזנת רשימת דפים בהם יעשה השינוי.
  2. כתיבת רשימת שינויים ליישום בדפים שנבחרו (שינויים קבועים, כגון החלפות). ניתן גם לבקש מהתוכנה להציע שינויים שכיחים בשביל ליישם אותם.
  3. ביצוע השינויים בכל דף באמצעות לחיצת כפתור.

AWB היא תוכנה שנכתבה עבור מעכת ההפעלה Windows ו-Vista. היא מתפקדת בצורה סבירה גם ב-Wine ,Linux ו-Mac, אך לא נתמכת רשמית במערכות הפעלה אלו.

הגרסה הנוכחית של AWB יכולה ליצור רשימות של דפים לעריכה, על פי קטגוריות, רשימת דפים מקושרים, כל הקישורים הקיימים בדף מסויים, קובצי טקסט, חיפוש בגוגל, רשימת מעקב, רשימת תרומות המשתמש, ועוד. תיבת העריכה של התוכנה תומכת במסגרת שירותי מיקרוסופט לשימוש בזיהוי דיבור או כתב יד.

התוכנה מפורסמת תחת רישיון GPLv2 0 (ראה כאן). התוכנה נכתבה בשפת #C.

קישורים

כללי שימוש

  1. אתם אחראים על כל העריכות שאתם מבצעים באמצעות התוכנה. אין להעדיף מהירות על איכות ולשמור את השינויים לפני סקירתם!
  2. יש לפעול אך ורק על פי המדיניות והעקרונות וקווים מנחים של אוצר הספרים היהודי השיתופי.
  3. לפני ביצוע עריכות כלשהן (גם שלא באמצעות תוכנה) בדפים רבים, יש לדון על כך עם משתמשים נוספים כדי להימנע ממצב שבו נצטרך להשקיע זמן רב בתיקוני טעויות אם תיווצרנה חלילה.. ניתן להתייעץ בנושא באולם הדיונים.

שימו לב: שימוש לרעה עלול לגרום לחסימתכם ללא אזהרה!

הורדת התוכנה והתאמתה לאוצר

יש ללחוץ על הקישור הזה על מנת להוריד את קובץ הzip המאכסן בתוכו את התוכנה. שימו לב שאתם מורידים את הגרסה האחרונה על ידי לחיצה על הריבוע הירוק.

לאחר מכן יש לשחרר את כל הקבצים שבתוך תיקיית האכסון לשולחן העבודה, או למקום אחר עם שיש אליו גישה מהירה (לא חובה, מומלץ בשביל הנוחות), ולפתוח את היישום "AutoWikiBrowser.exe". החלון שיפתח נראה בערך ככה: תבנית:תמונה להוספה

בתחתית החלון, בצד שמאל, ישנו כיתוב עם רקע אדום ":User", ולידו רשום אתר ברירת המחדל "en.wikipedia" - ויקיפדיה האנגלית. כשלוחצים על הכיתוב "en.wikipedia", נפתח החלון הבא תבנית:תמונה להוספה, שם יש שתי תיבות בחירה. בתיבה העליונה, שלידה כתוב "Project" (פרויקט), יש לבחור את האפשרות האחרונה - "custom", לאחר מכן הטקסט שליד התיבה השנייה יוחלף בתיבת בחירה שהברירת מחדל שלה היא "//:http" יש להחליף ל"//:https", ולכתוב בתיבת המילוי הסמוכה את כתובת האינטרט של אוצר הספרים היהודי השיתופי - wiki.jewishbooks.org.il/mediawiki/. לאחר מכן יש ללחוץ על "OK" לאישור. כעת התוכנה מוכנה לשימוש באוצר.

השימוש בתוכנה בקיצור

התוכנה מחולקת לארבעה חלונות עיקריים: חלון עליון ריק המשמש להצגת שינויים. ושלש חלונות עריכה. החלון השמאלי עם הכותרת "Make list" משמש לבחירת דפים לעריכה. יש שם כמה אפשרויות לצורת הבחירה ("Source"), והברירת מחדל היא לפי קטגוריה. מתחת לזה יש תיבה קטנה למילוי שבצידה כתוב "Category" (קטגוריה), שם יש לרשום את שם הקטגוריה בה נמצאים הדפים שרוצים לערוך, וללחוץ על הכפתור "Make list". בריבוע התחתון הגדול מתמלאת רשימה של הדפים בקטגוריה. ניתן להסיר דף מהרשימה באמצעות לחיצה על שמו ולחיצה על "Remove" (הכפתור השמאלי מבין שני הכפתורים בתחתית הכרטיסיה). ניתן גם להוסיף דפים בודדים בשורה הקטנה שמתחת הכפתור "Make list", וללחוץ על "+".

בתוכנה ישנם ארבעה חלונות עיקריים: חלון עליון ריק שמשמש להצגת שינויים (כפי שתראה). ושלש חלונות עריכה. החלון השמאלי עם הכותרת "Make list" משמש לבחירת דפים לעריכה. יש שם כמה אפשרויות לצורת הבחירה ("Source"), והברירת מחדל היא לפי קטגוריה, מתחת יש שם תיבה קטנה למילוי שבצידה כתוב "Category" (קטגוריה), שם אתה צריך לרשום את שם הקטגוריה בה נמצאים הדפים באתה רוצה לערוך, וללחוץ על הכפתור "Make list". בריבוע התחתון הגדול קופצת רשימה של הדפים בקטגוריה, ואם אתה רוצה להסיר דף מהרשימה אתה לוחץ עליו ואז לוחץ על "Remove" (זה הכפתור השמאלי מבין שני הכפתורים שיש שם למטה, עוד אל בדקתי מה עושה הימני). ניתן גם להוסיף דפים בודדים בשורה הקטנה שמתחת הכפתור "Make list", וללחוץ על "+".

החלון האמצעי משמש לכתוב את רשימת העריכות וההחלפות שרוצים לבצע, ובערך באמצע שלו יש כיתוב "Find and replace". יש צריך ללחוץ על הריבוע שלידו. אחר כך אפשר לעשות החלפות בכה דרכים. הכפתור האמצעי, "Advanced settings", (הגדרות מתקדמות) יכול לשמש להחלפות פשוטות ומתקדמות גם יחד. כשלוחצים עליו נפתח חלון אפור, ושלוחצים על הכפתור בצד שמאל למטה ("New Rule"), נפתחים חלון עם שתי מלבנים, שבראשו יש שני כפתורים, "Find", ו"If". צריך ש"Find" יהיה לחוץ, ואז במלבן העליון כותבים את הטקסט שרוצים להחליף, ובמלבן התחתון כותבים במה רוצים להחליף אותו. אפשר להזין החלפות נוספות כשכל לחיצה על הכפתור "New Rule" תפתח חלון חדש עם מלבנים ריקים למילוי החלפה נוספת. בחלון המוארך בצד שמאל יש רשימה של כל ההחלפות ("Rule"), ולחיצה על אחת מהן תפתח את החלון של ההחלפה הבמוקשת. ההחלפות יבוצעו לפי הסדר בו הם רשומות בחלון המאורך, כך שאם רוצים שאחת ההחלפות תבוצע בסוף, ניתן לגרור אותה למתחת ההחלפה האחרונה ברשימה.

בסוף לוחצים על איקס (X), ולוחצים על הכרטיסיה "Start", שם כותבים תקציר עריכה בתיבה למילוי על יד הכיתוב "Default Summary", ולחיצה על הריבוע שליד הכיתוב "Lock" תקבע את תקציר העריכה לבלתי ניתן לשינוי (למניעת טעויות). אחר כך, יש ללחוץ על Start להצגת השינויים. בשלב זה יקפוץ חלון כניסה לחשבון, יש לכתוב את שם המשתמש למטה על יד הכיתוב "Usemame", ואת הסיסמה שלכם ליד הכיתוב "Password". כעת לחצו על "Login" ותראו את קוד המקור של הדף הראשון ברשימת הדפים שהזנתם (ניתן ללחוץ על דף אחר על מנת לראות אותו), בחלון העריכה הימני (לאחר השינויים שנעשו על ידי התוכנה), שם תוכלו להוסיף שינויים ידנית. בחלון העליון הגדול יוצגו ההבדלים בין הגרסאות. שימו לב, השינויים עוד לא נשמרו. אם לא בוצעו שיוניים בדף על ידי התוכנה, יהיה כתוב בגדול בחלון העליון "No changes", ומתחת יהיה כתוב "Press the "Skip" button below to skip to the next page." כלומר: לחצו על כפתור "Skip" (דלג) למטה כדי לדלג לעמוד הבא.

אם יש שינויים בדף, אך הם לא מוצאים חן בעיניכם, תוכלו ללחוץ על "Skip" והדף המוצג יוסר מהרשימה. אם השינויים נעשו כמו שרציתים, ווידאתם שלא קרו בעיות, לחצו על "Save" (שמירה), ובאותו רגע תתבצע עריכת הדף המוצג ותישמר באוצר הספרים היהודי השיתופי. אל תבצעו את העריכה לפני שאתם בטוחים שלא היו טעויות ושאתם יודעים להשתמש בתוכנה כמו שצריך!, אחר כך התוכנה עוברת לדף הבא ברשימה, ועושה איתו את אותו תהליך, וכן הלאה עד סוף הרשימה.