גליוני הש"ס/מועד קטן/טו/ב

From אוצר הספרים היהודי השיתופי
Revision as of 11:41, 25 August 2024 by מהדורה קמא (talk | contribs) (עוגנים ועיצוב)
Jump to navigation Jump to search

גליוני הש"ס TriangleArrow-Left.png מועד קטן TriangleArrow-Left.png טו TriangleArrow-Left.png ב

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רש"י
תוספות
תוספות רי"ד
רמב"ן
ריטב"א
חי' הלכות מהרש"א
חי' אגדות מהרש"א
רש"ש
גליוני הש"ס
שיח השדה

שינון הדף בר"ת
חדש על ה(מ)דף


דף ט"ו ע"ב

ספוקי מספקא לי'. נ"ב ע' שו"ת הרא"ש כלל כ"ח אות ה' וצ"ע:

תוד"ה ורחיצה כ' אמאי לא בעי מהו בסוכה. נ"ב ע' חזקוני עה"ת פ' וזאת הברכה עה"כ ברוך מבנים אשר כ' כשעשה ראובן אותו מעשה סיפר אשר המעשה לאחיו אמרו כך אתה מוציא דבה על אחינו הגדול ונדוהו בא משה והתיר נדויו כשם שאומרים למנודה ארור כך אומרים למתירו ברוך ולפי שמנודה אסור בתשמיש אמר מבנים ולפי שרחקוהו אחיו אמר יהי רצוי אחיו ולפי שמנודה אסור בסיכה ברכו וטובל בשמן רגלו ולפי שמנודה אסור בנעילת הסנדל ברכו ברזל ונחשת מנעליך עכ"ל א"כ יש מקור משם לאסור מנודה בסיכה אולם יוקשה אאיבעי' דלקמן מנעילת הסנדל ותשמיש המטה:

תוד"ה לא אשארא כ' וא"ת ואמאי לא פשוט מר"א כו'. נ"ב ע' שו"ת הרשב"א ח"ד סי' פ"ו תי' דר"א מוחרם הי' ולא מנודה עש"ה ומה שהקשה שם מדוע לא סקלו את ארונו י"ל בפשיטות משום דאחר מיתתו מיד עמד ר"ע ואמר הותר הנדר ומה שאמרו שכל המתנדה ומת בנידויו ב"ד סוקלין את ארונו היינו אם לא התירו הנידוי אחר מיתתו והוא מנודה עדיין בשעת הסקילה אבל בהתירו אין לסקול כיון דעתה אינו מנודה עוד וע"ע שו"ת הרשב"א שם ח"ד סי' רכ"ט וסי' רס"ה:

Information.svg

הגרסה הראשונית של דף זה הונגשה באמצעות ובאדיבות דיקטה

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף