אליה רבה/אורח חיים/סח

אליה רבהTriangleArrow-Left.png אורח חיים TriangleArrow-Left.png סח

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


טור ומפרשיו

ארבעה טורים
··
בית יוסף
ב"ח


שו"ע ומפרשיו

שולחן ערוך
··
אליה רבה
כף החיים
מגן אברהם
מחצית השקל
משנה ברורה
שערי תשובה
באר הגולה
ביאור הגר"א
לבושי שרד



מראי מקומות


לדף זה באתר "על התורה" לסימן זה באתר "תא שמע" לדף זה באתר "שיתופתא"


דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

אעריכה

[א] אין לאדם וכו'. וכן כתב במהרי"ל דהיה נזהר מאוד לומר קרוב"ץ והיה כועס על הבחורים שהיו לומדין בבית הכנסת ולא שמו לבם לומר קרוב"ץ, עד כאן. וכן כתב בתשובת מהר"מ מינץ סימן פ"ז וסיים שהוא לא היה מתחיל הברכה ברוך אתה ה' יוצר אור וכו' אור עולם וכו' עם השליח ציבור כמו שאומרים כל הקהל אלא היה מתחיל בלא ברכה אורי וישעי או שאר יוצרות עם הציבור ואחר שנגמר היוצר מתחיל השליח ציבור המאיר לארץ, ואז התחיל הברכה ברוך אתה ה' יוצר אור וכו' המאיר לארץ וכו' וטעמא כדי למעט ההפסק, ועיין לקמן סימן קי"ב כתבתי ממעלות הפיוטים. ומגן אברהם כתב דבאמצע ברכה הוי מעין הברכה אבל בין ישתבח ליוצר מבואר בסוף סימן נ"ז דאסור להפסיק. עוד כתב דאם שכח לומר הפיוט עד שגמר הברכה אסור להפסיק בין ברכה לברכה:

בעריכה

[ב] מהציבור וכו'. משמע דוקא בציבור ולא יחידי, וכן כתב לחם חמודות. כתב בכוונות אין לשנות המנהגים בתפילה כי שתים עשרה שערים בשמים נגד שתים עשרה שבטים, וכל שבט יש לו שער, ומנהג לבד מה שנזכר בש"ס שוה לכל, עד כאן. ובמהרי"ל הלכות יום כיפור שאין לשנות מנהג המקום בשום ענין אפילו בניגונים שאין מורגלים שם, עיין שם שנענש עבור זה:

מעבר לתחילת הדף
< הקודם · הבא >
Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.