אוצר:אולם דיונים


מעבר לתחתית הדף מעבר לתחתית הדףבדף זה מתקיימים בעזרת ה' דיונים כלליים הנוגעים לעריכה באוצר


שם דפי המדרש ומראי מקומות למדרש רבה

במהלך עבודה על ספר מסוים נצרכתי ליצור מראיה מקום לדף מסוים במדרש רבה שעוד לא קיים באוצר, ועלו לי שתי שאלות בעניין שם הדף וצורת כתיבת המראה מקום:

  1. שם הדף: האם צריך להיות מדרש רבה/ספר/פרשה/פיסקא או ספר רבה/פרשה/פיסקא. לי יותר נראה כמו האפשרות הראשונה, כך אפשר ליצור דפים מקבילים למפרשי המדרש, אבל שמות דפי איכה רבה הם בצורה השניה.
  2. צורת המ"מ: האם לכתוב "בראשית רבה ט א", "בראשית רבה פרשה ט פיסקא (פיסקא או פיסקה או פסקה) א", "מ"ר בראשית ט א", או צורה אחרת?

מתוייגים כללי. בברכה, עמיאל - שיחה 14:52, 12 בינואר 2021 (IST)

שוב מצאתי שבדף אוצר:עקרונות וקווים מנחים/קישורים‎ כתוב שהצורה צריכה להיות בראשית רבה/פרשתא/פסקה, אבל כפי שכתבתי, לפי זה כשנתחיל לעשות דפי מפרשים על מ"ר, נצטרך ליצור את הדף יפה תואר על בראשית רבה/פרשתא/פסקה. עמיאל - שיחה 14:54, 12 בינואר 2021 (IST)
אני בעד המבנה החסכוני הנ"ל, לגבי שמות המפרשים אפשר כמו שהצעת, אבל טכנית נראה לי שאפשר גם לעשות יפה תואר/בראשית/פרשתא/פסקה ועדיין "לשדך ביניהם" בסרגל המדרש ומפרשיו שיעשו מתישהו. אבל מה שהצעת יותר טוב, השם יותר ברור, וגם לא נשאר סקטור בשם "בראשית" שעשוי לבלבל מישהו עם ספר על התנ"ך. אוצר האוצר (שיחה) 15:12, 12 בינואר 2021 (IST)
בעד. ואולי באמת כדאי כבר ליצור סרגל למדרש ומפרשיו ולירושלמי ומפרשיו. מתייג את מערכת. מהדורה קמא (שיחה) 12:03, 14 בינואר 2021 (IST)

קישור דיבור המתחיל במפרשים

ראו כאן עריכותיי האחרונות. איני יודע אם כדאי לעשות קישורים אלו או לא. מה דעתכם? מי אדיר (שיחה) 10:08, 19 בינואר 2021 (IST)

אני חושב שזה יפה ומועיל. סיני ועוקר הרים (שיחה) 19:03, 19 בינואר 2021 (IST)
תודה, אשמח לדעת גם מה דעת מערכת, עמד, מושך בשבט, נועם ושאר העורכים. מי אדיר (שיחה) 10:33, 20 בינואר 2021 (IST)
אני גם בעד. עמיאל - שיחה 11:04, 20 בינואר 2021 (IST)
זה נהדר! אויצרניק (שיחה) 11:21, 20 בינואר 2021 (IST)

מדרש רבה ומפרשיו: מספר שאלות

ידוע ומפורסם שמהדורה קמא החל בימים האחרונים להעלות מפרשי מדרש רבה, ונקווה שבעז"ה נזכה גם להעלאת המדרש עצמו. במהלך ההתעסקות עם המדרש עלו לי כמה שאלות שנראה לי שצריכות דיון בין כל חברי האוצר, והריני פורטן לפניכם:

א. חלוקת פרשות המדרש לפסקאות: לפי מה שראיתי קיימות שתי חלוקות לפסקאות: החלוקה של ספריא ומספר דפוסים, שהיא שיטת החלוקה של מפרשי המדרש שמהדורה קמא מעלה כעת. וחלוקה של הדפוסים הישנים, שמחלקת כל פרשה למספר גדול יותר של פסקאות. כך למשל עץ יוסף על בראשית רבה/א/א כולל את שתי הפסקאות שנמצאות בבראשית רבה/א/א ובראשית רבה/א/ב. בשיר השירים רבה למשל ההבדל מאד זועק, כשבחלוקה של ספריא יש רק 17 פסקאות (אחת על כל פסוק) בפרשה א', שמחולקות לתתי פסקאות, ובחלוקה הישנה יש 67 פסקאות. לא בדקתי לעומק את העניין ואני לא יודע איזה חלוקה עדיפה. צריך להחליט מה החלוקה הנכונה יותר ולעשות התאמה.

ב. נוסח המדרש ומפרשיו: בפירוש מתנות כהונה יש הבדלים רבים בנוסח בין דפוס למשנהו. לא בדקתי, אבל יתכן שכך זה גם במפרשים אחרים ובנוסח המדרש עצמו. ספריא הקיפו בסוגריים מרובעות את הטקסט שנוסף בדפוסים החדשים ולא היה קיים בדפוסים הישנים, אבל נראה לי שהסוגריים מיותרות ומפריעות ויש להסירם. מה דעתכם?

ג. על זה לא כ"כ צריך לדון אבל אני מנצל את הבמה בשביל זה: יצרתי את התבנית {{מדרש רבה}} שמטרתה לקבץ את כל פרשיות פרשה מסויימת לדף אחד. הדגמה של פעולתה ניתן לראות בדף מתנות כהונה על בראשית רבה/א. אשמח לאישור החברים (מערכת ומהדורה קמא... ) להוסיפה בכל דפי הפרשות של המדרש ומפרשיו, וכמו כן להערות על העיצוב וכד'.

בברכה, עמיאל - שיחה 15:10, 19 בינואר 2021 (IST)

ג. אני בעד תבנית:קריצה חוזרת, אבל חשוב לשמוע עוד דעות. לגבי החלוקה נראה לי שהחלוקה שבה השתמשו ספריא ודאי תשמש אותנו, ולו כהפניות, ולכן אמשיך את ההעלאה לפי חלוקה זו, ובמקביל נמשיך לבדוק את המהדורות.
ד. מישהו יוכל לעשות לי סדר לגבי יפה תואר/ויקרא/א/א - יפה תואר? יש מהדורה אחת מורחבת/שלמה ויש את הפירוש שנדפס על המדרש במהדורת וילנא וכנראה משם הוקלד לספריא? מהדורה קמא (שיחה) 17:35, 19 בינואר 2021 (IST)
ב. אם מדובר בכמות גדולה מאד של הגהות ואכן הנוסח הרחב יותר הוא הנוסח המקובל בדפוסים האחרונים, אפשר לוותר על הסוגריים המרובעות אך בתנאי שיצויין בהערת שוליים שבדפוסים ישנים אינו. סיני ועוקר הרים (שיחה) 19:05, 19 בינואר 2021 (IST)
ב. סיני ועוקר הרים, אכן מדובר בכמות גדולה מאד (3 או 4 הגהות בעמוד), לפחות בחלקים מסויימים של הפירוש. לאחר בירור מעמיק מסתבר שהנוסח המלא של הפירוש הוא הנוסח המקורי שהודפס בדפוסים הראשונים (קראקא שסט וקושטא תב. בדפוסים שאחריהם (למשל לעמברג תקעא לבוב תרלד) השמיטו משום מה חלקים נרחבים מהפירוש, שכוללים בעיקר שינויי גרסאות וציונים לפירושים ומקורות אחרים. הדפוסים החדשים (וגשל למשל) בעקבות דפוס וילנא, החזירו את ההשמטות בתוך סוגריים מרובעות, ולא ברור מדוע לא הטמיעו אותם לגמרי בגוף הפירוש. לכן אני מתלבט אם צריך לציין את זה בכלל, כיוון שאין לזה זכר בדפוסים הראשונים. במידה וכן - איך אמורים לציין בהערה היכן מתחילה והיכן נגמרת ההשמטה?
ד. מהדורה קמא, צדקת בהשערתך בקשר ליפה תואר, הנה ציטוט מויקיפדיה בערך על המחבר: הדפסת שאר ספריו על המדרש נמשכה שנים רבות לאחר מותו. בשל גודלו של החיבור והרצון להדפיסו עם פירושים נוספים נעשה קיצור לביאורו על ידי אחד מחכמי וילנא במאה ה-19. פירוש זה הוא המוכר והמצוי כיום במדרש רבה בהוצאת וילנא.
לפי זה נראה לי אפשר לפצל את הפירוש לשני דפים, אחד יקרא יפה תואר על בראשית רבה, ואחד יקרא יפה תואר הקצר על בראשית רבה, בדומה למה שספריא עשו במהרז"ו. עמיאל - שיחה 19:46, 19 בינואר 2021 (IST)
היפה תואר הקצר הוא המוכר, אז אולי יפה תואר הארוך על בראשית רבה או יפה תואר השלם על בראשית רבה? מהדורה קמא (שיחה) 20:09, 19 בינואר 2021 (IST)
ישנם שני חיבורים מלוקטים מספר יפה תואר, הפירוש המלוקט שנדפס במדרש דפוס וילנא נלקט ע"י מרדכי פלונגיאן (יש עליו ערך בוויקיפדיה), ועי"ש בתחילת כרך ראשון עמ' XII ("הקדמת המלקט החדש מספר יפה תאר") שמבאר באריכות מדוע הליקוט שלו יותר טוב מהליקוט הקודם. Sije (שיחה) 20:29, 19 בינואר 2021 (IST)
א. בוגשל (שזו המהדורה החדשה הטובה ביותר לכאורה) בכלל אין את החלוקה הקטנה יותר. אולי אצלנו כן כדאי לשמר אותה בדרך כלשהי אבל בודאי שכדאי שהחלוקה המוכרת יותר היא תהיה הבסיס. סיני ועוקר הרים (שיחה) 20:48, 19 בינואר 2021 (IST)
ב. אם מדובר בכמות גדולה אפשר אולי לסמן בסוף כל אות בהערה את המשפטים החסרים ולציין ממילה עד מילה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 20:48, 19 בינואר 2021 (IST)
סיני ועוקר הרים, זה לא מדוייק שבוגשל אין בכלל את החלוקה הקטנה. הם ציינו אותה בפירוש עץ יוסף בסוגריים מרובעות. אנחנו יכולים לעשות משהו דומה לזה באמצעות סימון תחילת הפסקאות בחלוקה הקטנה יותר על ידי סוגריים. עמיאל - שיחה 01:24, 20 בינואר 2021 (IST)
תודה לכל המשתתפים בדיון. רוב השאלות נפתרו לי, מלבד העניין של ייצוג החלוקה הישנה שלוט בערפל, ואני עדיין לא בטוח בקשר לשינויי נוסחאות. מהדורה קמא, בקשר ליפה תואר, אני בעד יפה תואר השלם. עמיאל - שיחה 13:14, 22 בינואר 2021 (IST)
מצטרף להצעה של יפה תואר השלם. לגבי החלוקה, תנו לי ללמוד את הנושא ואבוא עם הצעה. שינויי נוסחאות - אם ישנם רבים מובהקים במהדורה ידועה מסוימת, זה מצדיק יצירת מהדורה נפרדת, אבל אם לא, אז קובעים כבסיס את המהדורה התקנית (נניח וילנא) או את הדפוס הראשון, וכל הוספה או שינוי יצויינו בהערות שוליים עם כתובת למקור השינוי. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 20:34, 23 בינואר 2021 (IST)
הערה: מדף השער (השני) של מהדורת וילנא: יפה תואר ... נלקט על ידי חכם מופלא (כוונתם למרדכי פלונגיאן כמבואר מהקדמתו שם) "ובתוכם הערות מהרב המלקט מסוגרות בשני חצאי רבוע" (=סוגריים מרובעים). Sije (שיחה) 10:50, 24 בינואר 2021 (IST)

ערכים שלא נוצרו

משתמשים יקרים, רבתה התופעה, שבה אנשים רוצים לתרום לאתר, אך לא יודעים מה צריך לתרום ומאיפה לתחיל. לכן אציעה להכין קטגוריה, ובה ככל רשימת הערכים החסרים כעת באתר (או אולי חלקית), כפי שעשו בשאר האתרים ואז משתמשים הנרשמים לאתר, יכלו לראות במה צריך את עזרתם, בלי להתחיל לבזבז זמן בחיפושים איפה חסרים ערכים. וכך האתר יתפתח יותר. (כמובן יכול להיות שכבר יש כזה דבר ולא ראיתי..).

נ.ב. ראיתי את ה'מראי מקומות', ואני חייב לציין שזה ממש מיזם נפלא, ומואד שימושי!, וחייבים לשים עליו דגש. ולכן כל מי שיש לו יד ורגל בנושאים אלו, שיעזור וירחיב את המיזם.

נ.ב. האם מטרת האתר היא אך ורק למטרת כלילת כל ארון הספרים היהודי, או גם יצירת ערכים איכותיים על מושגים תורניים בסיסיים?
בכבוד רב, קולמוס. (שיחה) 08:35, 14 בפברואר 2021 (IST)

רעיון מעולה, אבל מאחר שמרחב הערכים של האוצר עדיין בחיתוליו לכן רשימה כזו קצת קשה להכנה. יש רשימה שונה אך בעלת אפקט זהה בשם ערך/מפתח ערכים שם יש גם רשימה של ערכים חסרים/לא חסרים באוצר עם מפתח לאנציקלופדיות אחרות שעסקו בהם. אפשר להרחיב את הרשימה הזאת או ליצור רשימה חדשה ב, תוכל לעשות זאת בעצמך בטוחני שיצטרפו אליך גם עורכים אחרים.
מרחב המראי מקומות הוא אכן אחד מאבני היסוד של האוצר, כפי שכתבת רק מי שיש לו יד ורגל בנושאים אלו יכול לעשות זאת ולכן באופן כללי לא תמיד שמים לב לשינויים שמתבצעים בו ולתוספות החשובות שנוספות במסגרת פרוייקט זה. הלוואי ובזכותך יוסיפו הלומדים עוד ועוד מראי מקומות.
יצירת ערכים על מושגים תורניים, האם לא נתקלת בכלל במרחב הערכים של האוצר או שאתה שואל על מעבר לזה?
מי אדיר (שיחה) 09:11, 14 בפברואר 2021 (IST)
תורה רבה, ויישר כח, אך נראה לי שכעת לא אוכל להתפנות ליצירת הקטגוריה, אולי אח"כ. אשמח שמשתמש אחר יפתח, ואני יוסיף לו בעז"ה הרבה מהערכים החסרים כעת.בכבוד רב, קולמוס. (שיחה) 09:28, 14 בפברואר 2021 (IST)
הקמתי את זה כעת, ערך/רשימת ערכים נצרכים. הפרוייקט מתחלק לשתי קטגוריות, ערכים החסרים באתר, וערכים הזקוקים עריכה. אתם מוזמנים להיכנס ולכתוב מה צריך לעשות ומה צריך עריכה. בכבוד רב, קולמוס. (שיחה) 10:41, 14 בפברואר 2021 (IST)
מערכת כדאי אולי לשים את זה בקישורים הנמצאים בצד ימין ליד האולם דיונים הלוח מודעות וכו' כדי שמשתמשים חדשים יוכלו להגיע לרשימה זו בקלות ולהתחיל לערוך.

כה לחי!

ראשית כל, אפתח במילות ברכה לאתר הנפלא ולעורכיו, דעו לכם כי הפעולות שלכם מבורכים, ואין לכם מושג עד כמה שמיזם זה נחוץ לבני התורה, אשרינו שזכינו!

אני כבר ב"ה עורך בכמה אתרי ויקי, המכלול וכו' תחת משתמש שונה, ולאחר שנודע לי על האתר הזה הצטרפתי אליו, במטרה לשפר אותו בס"ד. לסיכום, אשמח לדעת במה אוכל לעזור, איזה ספרים צריך להעלות (מאיפה) וכו'. כמו כן, אתמקד גם ביצירת תבניות לשיפור הקהילתיות באתר. בהצלחה רבה לכולנו! תא שמע (שיחה) 15:59, 14 בפברואר 2021 (IST)

ברוך הבא תא שמע, תוכל לראות דברים שנכתבו עבור שאלה דומה בדף עורכים שואלים. המון ברכות! מצולות ים (שיחה) 16:03, 14 בפברואר 2021 (IST)

הוספת מרחב דיון

ראיתי שהוערך היקר שס יידן הי"ו, העביר דיונים על הדף היומי מבית המדרש לדף השיחה של הדף, היינו למשל שיחה:רש"י/פסחים/נג/א. חשבתי אולי להוסיף מרחב לכל ערך, שיהיה לו גם שיחה - בשביל לדון אודות הערך בענינים הטכניים, וגם דף נגיד בשם 'דיון' שבו ידונו העורכים אודות הדף היומי, כפי שעשה העורך הנ"ל. מה דעת העורכים שליט"א? תא שמע (שיחה) 11:10, 15 בפברואר 2021 (IST)

חבל להתפרס יותר מדי. מה שכן, אפשר לארכב בקביעות נושאים טכניים שנפתרו ולהשאיר את דף השיחה לדיונים תורניים. מהדורה קמא (שיחה) 12:01, 15 בפברואר 2021 (IST)

צורת הדף 2

מה דעת העורכים שליט"א, שלדף גמרא יהיה 'צורת הדף'? כלומר, כיום מופיע הטקסט של הגמרא, ובשביל לירוש רש"י או תוספות צריך ללחוץ על דף אחר, קצת מסורבל, ובכלל, כאשר אדם רוצה בד"כ דף גמרא, זה עם הפירושים. אז אולי יש אפשרות של הפירושים בצדדים כמו בדף גמרא רגיל? אם יש אפשרות אני מתנדב לשנות בכל הדפים בל"נ. תא שמע (שיחה) 20:00, 15 בפברואר 2021 (IST)

אם זה היה אפשרי בקוד ויקי זה היה יכול להיות רעיון טוב, והיה אפשר לתת למשתמשים את האפשרות להחליט אם הם רוצים להציג את המפרשים או לא. אבל אני לפחות לא מכיר דרך להציג את המפרשים בצידי הדף, אולי בתחתיתו, וגם אז זה יהיה מסורבל ואולי עדיף להשאיר כמו שהיה עד עכשיו. גם אם רוצים את זה, נראה לי זה צריך להתבצע דרך הכללה בתבניות הניווט או באמעצות בוט, ולא על ידי הוספה ידנית בכל דף ודף, מה שיכול לקחת שנים. עמיאל - שיחה 20:28, 15 בפברואר 2021 (IST)
יש בהיברו בוקס סוג של דבר כזה, לא נראה משהו משהו. לתועלת הלומדים יש פה קישור לצורת הדף באתר אחר. האם הלחיצה על פירוש רשי או תוספות בסרגל הצד מרגישה כמו "ללחוץ על דף אחר"? העיצוב הזהה אמור לתת הרגשה שהרשי נטען לתוך הדף המקומי, האם הדפדפן איטי מדי?
לגבי לכלול פירושים על הדף, בהחלט רעיון טוב, מערכת הציע אי אז להכליל באמצעות תבניות ייעודיות אפשרות לטעינת "כל המפרשים על דף זה" או "ראשונים על דף זה" וכדומה, את טקסט המפרשים בתוך הדף, זה קל לביצוע טכנית. ואם זה יכביד על טעינת הדפים אפשר יהיה להשתמש בתכונה 'תוכן נטען' שקיימת בוויקיפדיה, אבל זה כבר דורש התקנת הרחבה כלשהי בשרת. מהדורה קמא (שיחה) 21:05, 15 בפברואר 2021 (IST)
שיתופתא זה לא מבוסס קוד ויקי ? בן עזאי (שיחה) 21:09, 15 בפברואר 2021 (IST)
בן עזאי - לא, זה אתר מיוחד שהם הקימו שכל אחד יכול לערוך. מהדורה קמא, פשוט מאוד: על כל המפרשים על דף או עמוד מסוים יעשו קטגוריה, למשל: [[קטגוריה:מפרשים על בבא קמא, דף ה ע"ב]] (כמובן רק בניסוח יותר טוב), ואז אפשר לעשות בכל דף או עמוד קישור, לדוגמא: [[קטגוריה:מפרשים על בבא קמא, דף ה ע"ב|מפרשים על הדף]]. תא שמע (שיחה) 21:12, 15 בפברואר 2021 (IST)
תא שמע, בזה אין צורך - סרגל הצד מביא את הקישורים הללו, בדיוק כמו שהם היו נראים בקטגוריה. הרעיון שהציע מערכת היה לכלול את כל המפרשים על הדף בתוך חלון שיאפשר להציג אותם בלחיצת כפתור. אם תהיה התעניינות אני אנסה בעצמי יום אחד ליצור דוגמה לזה. מהדורה קמא (שיחה) 21:23, 15 בפברואר 2021 (IST)
א"כ, לא הבנתי מה כוונת כת"ר. תא שמע (שיחה) 21:25, 15 בפברואר 2021 (IST)

רעיון למפתח סוגיות

עלה לי רעיון, ליצור מפתח של מראי מקומות על כל ערך, היינו למשל מפתח על ערך סוכות יהיה מלא בציטוטים, סוגיות ודרשות של המפרשים על סוכות, בלשונם עם עיבוד קל וניסוח. מה דעתכם? יש לכם אולי שם יפה לזה? בברכת התורה, תא שמע - שו"ת 15:17, 16 בפברואר 2021 (IST)

אתה מתכוון לערך/סוכות או לפורטל:חג הסוכות? עמיאלשיחה • ד' באדר ה'תשפ"א • 15:30, 16 בפברואר 2021 (IST)
לערך/סוכות. בברכת התורה, תא שמע - שו"ת 16:08, 16 בפברואר 2021 (IST)
תא שמע, אפשר בערך סוכות להוסיף פרק מראי מקומות ששם יהיה מראי מקומות מקוצרים. ראה לדוגמא ערך/הפטרה שם זה ממש מקוצר, אבל בהחלט מראי מקומות מורחבים זה רעיון טוב. מי אדיר (שיחה) 18:23, 16 בפברואר 2021 (IST)

כנסת הגדולה

איך לקשר? כרגע קישרתי ל"כנסת הגדולה - טור/אורח חיים/תרפו", אבל האם זה נכון? מערכת ועמד זכור לי שדנתם בדבר דומה לא מזמן. סיני ועוקר הרים (שיחה) 20:13, 24 בפברואר 2021 (IST)

זה מצוין. סיני ועוקר הרים. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 20:30, 24 בפברואר 2021 (IST)

הגדה של פסח - & (

ראיתי שיש הגדה של פסח (מרבה לספר) ויש הגדה של פסח - אגדת מרדכי, צריכה להיות אחידות. עורך תורני (שיחה) 10:52, 18 במרץ 2021 (IST)

סודר. מהדורה קמא (שיחה) 11:29, 18 במרץ 2021 (IST)

התקנת הרחבות

שלום, אשמח לשמוע מה דעתכם על התקנת ההרחבות הבאות:

יצירה אוטומטית של קטגוריות

פרטים כאן.

זה מעניין. איך זה עובד? ללא שגיאות כמובן, זה לא משהו שמבוסס על בינוויקי (כלומר שמחקה קטגוריות בשפות מקבילות לערכים מקבילים) ומתאים רק לוויקיפדיה? מהדורה קמא (שיחה) 21:54, 18 במרץ 2021 (IST)
לפי מה שהבנתי זה יוצר דפי קטגוריה ברגע שאתה שומר דף. מושך בשבט (שיחה) 23:05, 18 במרץ 2021 (IST)
ניסיתי את ההרחבה הזו באתר ויקי שהתקנתי על המחשב שלי. זה לא קשור לבינווקי, אלא יוצר כל קטגוריה שנוספת למיוחד:קטגוריות מבוקשות, וכותב בתוכה משהו כמו "דף זה כולל את כל הדפים בקטגוריה "שם הקטגוריה" ואת כל קטגוריות המשנה שלה". אני נגד. הקטגוריות שהוא יוצר לא מקוטגרות לשום קטגוריה וקשה לעבור אח"כ ולקטרג אותם שוב, עדיף לעשות את זה ידנית. בנוסף, פעמים רבות נוספות קטגוריות עם שמות מוטעים וזה דורש מהפעילים עבודה מיותרת למחיקתם. עמיאלשיחה • 09:41, ו' בניסן ה'תשפ"א
עמד, אאל"ט אפשר להגדיר שכל הדפים שהוא יוצר ישוייכו אוטומטית לקטגוריה קטגוריה:קטגוריות למיון, ובאמצעות cat-a-lot נמיין אותה. הרחבה כזו יכולה לחזוך לנו שעות של עבודה מיותרת על קטגוריות. @מערכת מושך בשבט (שיחה) 15:28, 31 במרץ 2021 (IDT)
בשביל ליצור קטגוריות ריקות עם מספר משפטים מיותרים לא צריך הרחבות ועניינים. אני יכול להריץ פעם בכמה זמן בוט שיצור את כל הקטגוריות שבמיוחד:קטגוריות מבוקשות, עם הטקסט הנצרך, אבל אני לא רואה שום צורך ביצירת קטגוריות ריקות. רשימה של קטגוריות יש כבר בדף הנזכר לעיל. הסיבה היחידה לתמוך בהצעה היא שאולי מיון ע"י cat-a-lot הוא מהיר יותר, וזה רק אולי. עמיאלשיחה • 16:00, י"ח בניסן ה'תשפ"א
לדעתי זה הרבה יותר מהיר, כשצריך ליצור עשרות קטגוריות של ספר אחד אפשר להעביר אותן תוך רגע לשם המתאים מושך בשבט (שיחה) 16:04, 31 במרץ 2021 (IDT)
אפשר לעשות את זה עם AWB כמעט באותה מהירות, והיתרון הוא שעם AWB אפשר גם למיין אותם לפי איזה סדר שרוצים. יש גם את העניין שפעמים רבות נוספות קטגוריות עם שמות מוטעים וההרחבה שאתה מציע דורשת מהפעילים עבודה מיותרת למחיקתם. עמיאלשיחה • 19:31, י"ט בניסן ה'תשפ"א
מסכים עם עמד, בפרט כל עוד מנגנון הקטגוריות שלנו מבוסס על תבנית הניווט התחתון וזו האחרונה לא תמיד מקבלת בזמן אמת הוראות מדויקות, אני יכול לתת דוגמאות, וזה היה מביא הרבה קטגוריות מיותרות או מופרכות ולפעמים הרבה יותר קשה לאתר קטגוריה שגויה ולהסיר אותה. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 20:45, 31 במרץ 2021 (IDT)
יהיה קל לאתר קט' שגויות אם כולן מופעיות בקטגוריה של קטגוריות למיון. מושך בשבט (שיחה) 22:34, 31 במרץ 2021 (IDT)
כולן מופיעות במיוחד:קטגוריות מבוקשות. עמיאלשיחה • 22:45, י"ט בניסן ה'תשפ"א
ואי אפשר ליצור אותן דרך הדף הזה. מושך בשבט (שיחה) 22:51, 31 במרץ 2021 (IDT)
לא הבנתי למה אתה מתכוון? למה אי אפשר ליצור אותם דרך הדף הזה? עמיאלשיחה • 22:55, י"ט בניסן ה'תשפ"א

השארת הודעת ברוך הבא למשתמש ברגע שיוצר את החשבון

פרטים כאן.

במה זה עדיף על הודעת ברוך הבא שאמורה לצוץ לכל משתמש חדש בתיבת ההודעות? שאפשר לשתול שם את ההודעה המלאה עם כל הקישורים? מהדורה קמא (שיחה) 21:54, 18 במרץ 2021 (IST)
א. כן.
ב. זה יחסוך עבודה לסיני ועוקר הרים.
ג. אפשר לשנות את ההודעה שהמשתמש יקבל כשנרצה. מושך בשבט (שיחה) 22:04, 18 במרץ 2021 (IST)
ערב טוב "אנונימי". יש לנו את תבנית {{בה}} שאנו לא משתמשים בה בכוונה. הודעה אוטומטית אולי תהיה מהירה יותר אבל תהיה פחות אישית, חשוב לי שהעורכים החדשים יבינו שאנחנו כולנו "באותה סירה", לומדים ממקומות שונים שרוצים לשפר ולהועיל, ללמוד וללמד, והפידבקים שאני מקבל על כך שווים את המאמץ. סיני ועוקר הרים (שיחה) 22:20, 18 במרץ 2021 (IST)
זה הייתי אני, סליחה. למשתמש שיכתוב את ההודעה יקראו בשם שנבחר ותקציר העריכה יהיה "ברוכים הבאים!".
ככה המשתש החדש ירגיש שזו הודעה אישית... מושך בשבט (שיחה) 23:05, 18 במרץ 2021 (IST)
לדעתי אינו כדאי שזה יצוץ ברגע שיוצר את החשבון, כי אז יבין הקורא מייד שזה היה משהו אוטומטי, ויתעלם ממנו. עדיף להמתין לכל הפחות כמה דקות ואחר כך לשלוח לו, כדי שירגיש כאילו מישהו שלח לו את זה. יהושע (שיחה) 04:27, 19 במרץ 2021 (IST)
זה אשר אמרתי, אלא שלדעתי לא כדאי רק שהעורך "ירגיש כאילו" אלא שבאמת כך יהיה הדבר. סיני ועוקר הרים (שיחה) 07:56, 19 במרץ 2021 (IST)
סיכום: ההרחבה לא תותקן. מושך בשבט (שיחה) 15:28, 31 במרץ 2021 (IDT)

הערות שוליים

יש לי שתי הערות שוליים, לא מצאתי איפה לשים אותם, אבל חבל לי שהן תאבדנה וממה שהבנתי זה חלק מהייעוד של האתר:

1. נצח ישראל למהר"ל - פרק ב - ד"ה ובירושלמי דשקלים[1], רבי שמואל בר נחמן

2. שם משמואל במדבר שבועות שנת תרעה - בירושלמי (סופ"ב דתענית[2] הובא במ"כ) שכיון...

תודה מראש למי שיטפל בזה. 164.138.123.71 16:16, 19 באפריל 2021 (IDT)

  1. אינו שם אבל ישנו בתענית פ"ד ה"ה
  2. אינו שם אבל ישנו בתענית פ"ד ה"ה, הביאו רבנו במדויק בפרשת עקב באותה שנה, תרע"ה

קישור ממשניות למשנה בתלמוד בבלי

אני חושב שתהיה בזה תועלת גדולה ללומדים, כדרך שאנו עושים במשניות בבבלי לעשות גם הפניה הפוכה לבבלי, למי שמעוניין לחפש מה שנתבאר על המשנה בגמרא או בספרי המפרשים. מתוייגים כללי מה דעתכם? מי אדיר (שיחה) 16:25, 27 באפריל 2021 (IDT)

בעד. נועם (שיחה) 16:27, 27 באפריל 2021 (IDT)
גם אני בעד, רעיון מעולה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 19:01, 3 במאי 2021 (IDT)

ניקוד ספרים קשים להבנה

אני עורך חדש פה באוצר, מבקש אישור הקהילה להעלות ספר ליקוטי מוהר"ן עם ניקוד, יען ללא ניקוד הוא קשה להבנה. יש ? יהודי כשר (שיחה) 17:47, 2 במאי 2021 (IDT)

אני בעד - אבל בגרסה נפרדת שתיקרא ליקוטי מוהר"ן (מנוקד), כי הרגיל צריך להיות כמו במקור, בלי ניקוד, כמו שיצא מידי רבנו.
רק הערה: אני לא מכיר גרסה חופשית - ברישיון שמתאים לאוצר - של ליקוטי מוהר"ן מנוקד - אתה מתכנן לנקד בעצמך? כי על הניקוד יש זכויות יוצרים וזה מסבך את המצב. אברהם ברוכוביץ (שיחה) 17:53, 2 במאי 2021 (IDT)

חלקי ספרים

מתוקף עבודתי כעורך תורני במכונים שונים, אני מקליד [בעצמי] קטעים [קצרים או ארוכים] מתוך ספרים, שחלקם עדיין אינם קיימים כאן. האם ליצור הספר ולהעלות לכאן קטעים אלו ? או שמכניסים רק ספרים שלמים ? לדוגמא, היום יצרתי הספרים חומת אנך ויוסף תהלות, שניהם על תהלים, שניהם לרבינו החיד"א זיע"א. והכנסתי קטע א' מכל א' מהם. הטוב הדבר בעיני הרבנים כאן וכשר הדבר להעשות ? תודה יהודי כשר (שיחה) 09:12, 4 במאי 2021 (IDT)