אוצר:אולם דיונים

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־09:39, 15 בספטמבר 2019 מאת מי אדיר (שיחה | תרומות) (שינויי לשון)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

בדף זה ירוכזו בעזרת ה' דיונים כלליים הנוגעים לעריכה באוצר


קישורים לשיעורים מתוך קול הלשון

ראו כאן, התחלתי להכניס קישורים חיצוניים למידע חשוב בנוגע לפרשת השבוע. בשיעורי קול הלשון ישנו דף מרכזי שמכיל את כלל השיעורים על הפרשה. וישנם דפי משנה, כמו: חומש רש"י, רמב"ן וכו', או קריאת הפרשה שנים מקרא ואחד תרגום. האם כדאי להכניס את הקישורים הפרטיים יותר או רק את הקישור הכללי ותן לחכם ויחכם עוד. אשמח לשמוע את דעת החברים. סיני ועוקר הרים (שיחה) 11:25, 30 ביולי 2019 (UTC)

אני בעד קישורים כלליים בלבד, אלא אם יש רב ספציפי שנרצה לקשר אליו. אויצרניק (שיחה) 12:35, 30 ביולי 2019 (UTC)
גם דעתי נוטה כדעת אויצרניק, לפחות בשלב הזה. מי אדיר (שיחה) 15:42, 1 באוגוסט 2019 (UTC)
מקובל עלי, הגיוני. סיני ועוקר הרים (שיחה) 16:55, 1 באוגוסט 2019 (UTC)

ספרים לפי מחבר - מחברים

רבותי, ראוי שנעשה סדר, יש פה כפילות מסוימת שגרמה למשל לכך שיש גם קטגוריה:ספרי רבי יעקב מליסא וגם קטגוריה:רבי יעקב לורברבוים. אויצרניק (שיחה) 14:11, 6 בספטמבר 2019 (UTC)

הפניה לא תועיל במקרה כזה? סיני ועוקר הרים (שיחה) 17:41, 7 בספטמבר 2019 (UTC)
אולי. אך עדיין תופיע הקטגוריה שבהפניה בכל דף, באות נוטה. אויצרניק (שיחה) 18:08, 7 בספטמבר 2019 (UTC)

קטגוריות בתשובות לפי נושאים ודפים בש"ס

העלתי עכשיו תשובה מתוך הספר גולת כלב, כחלק ממיזם ספר תחת אפר. התשובה עוסקת בדיני ספק ספיקא אך כולה נסובה סביב דברי הגמרא במסכת בבא מציעא. כמובן שהכנסתי את הדף לקטגורית ספק ספיקא, אך שאלתי היא מה בדבר דף הגמרא שעליו נסובה התשובה. אני חושב שתהיה תועלת גדולה אם לומדי הגמרא יוכל למצוא בקלות את כל מי שדיבר על דף זה בספרות השו"ת וכו' (ואיני מתכוון למי שהזכיר משהו מהדף, שכאלה יש לאלפים ורבבות, אלא דווקא למי שכל דבריו נסובים על דברי הגמרא). השאלה היא איך נעשה זאת? האם על ידי קטגוריות? ואם כן מה יהיה המבנה שלהם, האם לכל דף בנפרד (ואם כן איך נקרא לקטגוריה) או לכל מסכת ועם פיצול פנימי בתוך הקטגוריה (אם יש כזה דבר). מי אדיר (שיחה) 11:59, 8 בספטמבר 2019 (UTC)

שינויי לשון בספרי מפרשים

מדי פעם אני מוצא שינויי לשון שניכר שהמפרש עשה אותם בכוונה, אבל מצד שני מדובר בשיבוש להדיא. לדוגמא: בספר גולת כלב (ברכות סב:) המפרש מביא את דברי רבי יהושיע בן לוי. כמובן שהדרך הנכונה היא לכתוב יהושע בלי יו"ד, אבל המפרש משום מה החליט לכתוב עם יו"ד. האם אנו כעורכים נתערב במקרה כזה בטקסט (כי לכתוב הערה זה בודאי די מטופש, וגם למסגר את הקיים בסוגריים עגולים ולהוסיף את הנכון בריבוע זה מטופש באותה המידה), מה דעתכם? מי אדיר (שיחה) 06:39, 15 בספטמבר 2019 (UTC)