שיחה:אור החיים (מיכל)/1210: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "מניין לך שזו כוונת המחבר? אני חושב שאדרבה כוונתו בדיוק למה שכתב, ואבאר: בודדים המה מחדשי מ...")
 
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
מניין לך שזו כוונת המחבר? אני חושב שאדרבה כוונתו בדיוק למה שכתב, ואבאר: בודדים המה מחדשי מליצות הלשון כמו היעב"ץ החיד"א ועוד. רוב המחברים יורשים את המליצות המקובלות, תיקון מליצת לשון היא סוג של הלחנה... ורוב המחברים אינם מלחינים אלא מלחימים [או מדביקים בשפת העם] חיפוש קליל באוצר החכמה אחר שתי מטבעות הלשון גילה כי המטבע בה השתמש המחבר כאן מופיע לפחות 4 פעמים בספרים בהקשרים שונים, לעומת ה"תיקון" אותו אתה מציע אשר מופיע רק פעם אחת.
מניין לך שזו כוונת המחבר? אני חושב שאדרבה כוונתו בדיוק למה שכתב, ואבאר: בודדים המה מחדשי מליצות הלשון כמו היעב"ץ החיד"א ועוד. רוב המחברים יורשים את המליצות המקובלות, תיקון מליצת לשון היא סוג של הלחנה... ורוב המחברים אינם מלחינים אלא מלחימים [או מדביקים בשפת העם] חיפוש קליל באוצר החכמה אחר שתי מטבעות הלשון גילה כי המטבע בה השתמש המחבר כאן מופיע לפחות 4 פעמים בספרים בהקשרים שונים, לעומת ה"תיקון" אותו אתה מציע אשר מופיע רק פעם אחת. {{לא חתם|שלמה מרלר}}
:מעניין מאד, {{א|שלמה מרלר}}, תודה על הערתך. {{א|ביבליוגרף}}, התכוונת לתקן, או להציע שהמחבר התכוון לשילוב כלשהו של שני המושגים? [[משתמש:מהדורה קמא|מהדורה קמא]] ([[שיחת משתמש:מהדורה קמא|שיחה]]) 23:30, 7 באוגוסט 2022 (IDT)

גרסה מ־23:30, 7 באוגוסט 2022

מניין לך שזו כוונת המחבר? אני חושב שאדרבה כוונתו בדיוק למה שכתב, ואבאר: בודדים המה מחדשי מליצות הלשון כמו היעב"ץ החיד"א ועוד. רוב המחברים יורשים את המליצות המקובלות, תיקון מליצת לשון היא סוג של הלחנה... ורוב המחברים אינם מלחינים אלא מלחימים [או מדביקים בשפת העם] חיפוש קליל באוצר החכמה אחר שתי מטבעות הלשון גילה כי המטבע בה השתמש המחבר כאן מופיע לפחות 4 פעמים בספרים בהקשרים שונים, לעומת ה"תיקון" אותו אתה מציע אשר מופיע רק פעם אחת. שלמה מרלר (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתמ/ה

מעניין מאד, שלמה מרלר, תודה על הערתך. ביבליוגרף, התכוונת לתקן, או להציע שהמחבר התכוון לשילוב כלשהו של שני המושגים? מהדורה קמא (שיחה) 23:30, 7 באוגוסט 2022 (IDT)