מראי מקומות/גיטין/נז/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
חי' אגדות מהרש"א
מהר"ם שיף
גליוני הש"ס

מראי מקומות
שינון הדף בר"ת
חדש על ה(מ)דף


מראי מקומות TriangleArrow-Left.png גיטין TriangleArrow-Left.png נז TriangleArrow-Left.png א

בשכבת זרע רותחת[עריכה]

רש"י פירש: מדה כנגד מדה שבעצתו התחיל העם לזנות אל בנות מואב. והמהרש"א הוסיף לבאר באופן אחר על ששכב עם אתונו כמבואר במסכת עבודה זרה.

כאילו נוגע בבבת עינו[עריכה]

שהנוגע בבבת עינו משחית אורו, ואף הנוגע בישראל לרעה מכבה אורו של עולם (מהרש"א).

תרנגולא ותרנגולתא כלומר פרו ורבו כתרנגולים[עריכה]

המהרש"א מבאר שלקחו תרנגול דוקא שהוא עוף, שלא נאמרה ברכת פרו ורבו בתורה בבהמה וחיה אלא רק ביום חמישי בעופות ודגים, או ביום שישי באדם. והטעם שלקחו תרנגול דוקא ביאר המהרש"א שהוא על שם שנקרא גבר - וממילא הוא רמז לפריה ורביה באדם.

איזדקור ואכלו ושתו[עריכה]

המהרש"א ביאר שחטאם היה שהיה להם להודות ולהלל לה', והם לא בטחו בה' רק סברו ששהמלך לא יכול להם מפני גבורתם. ולכן אמר מיחדא קא חדו בי יהודאי, שהם סבורים כאילו לא יכולתי להם.

בלע ה'... אלו שישים רבוא עיירות[עריכה]

ביאר המהרש"א שלשון בלע ה' היינו שבלע ה' את כל אותם המקומות כפי שמסיקה הגמרא שאין המקום מחזיק אפילו שישים ריבוא קנים.

ובבא בן בוטא שמו[עריכה]

הקשה המהרש"א שהרי בבא בן בוטה היה בזמן הורדוס כמבואר במסכת בבא בתרא, ואם כן היה קודם החורבן הרבה, ואילו בגמרא משמע שמעשים אלו היו אחר החורבן כמסקנת הגמרא שלא התאבלו על ירושלים. וביאר המהרש"א שאה"נ מעשה זה היה קודם החורבן, והזכיר מעשה שהיה קודם לחורבן ומסתמא בשעת החורבן גם כן היו צדיקים.

דלא איאבול על ירושלים[עריכה]

המהרש"א מבאר ששנאו את אנשי ירושלים שהיתה ידם על שאר עיירות בכמה עניינים, בחכמה ובעלייה לרגל ועוד, ולא הצטערו על מפלת ירושלים.


< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף