האלף לך שלמה/אורח חיים/רעב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


דפים מקושרים

האלף לך שלמה TriangleArrow-Left.png אורח חיים TriangleArrow-Left.png רעב

OCR Icon.png דף זה נוצר בטכנולוגיית זיהוי תווים אופטי OCR. מטבע הדברים הטקסט המקורי ישן ודרושה עדיין הגהה מלאה מול טקסט מקורי חופשי.
אתם מוזמנים לתרום ולהגיה את הדף, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי הדף מוגה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
סימן רעב

נלפענ״ד אם באים להכשיר כלי הנקרא שאפע דיש בו כמה מכפלות זו למעלה מזו דיש להגעיל כלי שלצד מטה מטה ויתחיל מלמטה למעלה דאם יתחיל הגעלה מלמעלה אז ירדו מי הגעלה על הנך שלמטה ומלכלכין אותם ושוב יצטנן אח״כ מי הגעלה שיגעיל בהם כמ״ש המג״א והח״י בסי׳ תנ״ב דצריך להיות מנוגבין שלא יצטננו המים וכאן אם ירדו עליו מי הגעלה יצטנן בנתיים ולא יועיל הגעלה כלל להפליט ולכך יתחיל מלמטה ואף דכשיגעיל אח״כ למעלה ירדו מי הגעלה למטה אין חשש בזה שיובלעו מי הגעלה כיון דהוי אב״י גם נפסק הקילוח וכבר כתב הח״י שבדיעבד אף אם לא שטף אין לאסור ולא חיישינן שיבלע ממי הגעלה וא״כ מכ״ש שאין לחוש לשאר המקומות שיורדין עליו מי הגעלה אבל אם יעשה להיפך להגעיל למעלה תחלה יש חשש בענין גוף ההגעלה שיהי׳ שלא כהוגן כי יצטננו מן המים מיהו אף מגעיל מלמטה יראה להניח תיכף איזה הבר על צד שנגעל כרי שלא יגעו בו מי הגעלה וגם אח״כ ישפשפנו במים צוננין אחר הגעלת העליון כי אולי נתלכלך ממי הגעלה ומ״מ אין לגעול צד העליון תחלה אף אם יכסה צד התחתון דלמא אעפ״ב יתלכלך מרטיבתהמיט העליונים ויצטננו מי הגעלה אח״כ וזה הוי איסור גמור לכך מוטב להגעיל צד התחתון תחלה וז״ב ונכון:

< הקודם · הבא >
מעבר לתחילת הדף