גליוני הש"ס/נדרים/פ/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

גליוני הש"ס TriangleArrow-Left.png נדרים TriangleArrow-Left.png פ TriangleArrow-Left.png ב

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
תוספות
פירוש הרא"ש
ר"ן
שיטה מקובצת
חי' הלכות מהרש"א
חתם סופר
רש"ש
שלמי נדרים
גליוני הש"ס

שינון הדף בר"ת


דף פ' ע"ב

מעיין של בני העיר כו'. נ"ב ע' בית שמואל אה"ע קכ"ח סקט"ו דתשמישי העיר מנהר הם משרה וכביסה וטחינה ע"ש וקצ"ע מדוע לא נתבארו כאן גם דיני משרה וטחינה לדמיון משרה שלהם וטחינת אחרים מי קודם וכדומה:

כביסתן קודמת לחיי אחרים. נ"ב משמע דלר' יוסי אין חייב לסבול צער עבור פ"נ חבירו ולרבנן חייב וע' מג"א סי' קנ"ו סוף סק"ב דכ' מהך דשבת ל"ג ב' נשים דעתן קלות דילמא מצערי להו ומגלו לן דמשמע שמחויב לסבול צער כדי שלא יהרג חבירו בחנם ע"ש ולא הביא הך דכאן ע"ש בס' מנחת פתים שהעיר בזה אולם שם הוא שלא יהרג חבירו על ידו ע"י שיגלהו וזה וודאי אסור לכ"ע ואין לו עניין לכאן ומה שהעיר שם עוד מסנהדרין ע"ה א' משום פגם משפחה ופירש"י שבושין בדבר ומשמע לכאורה דאין מחויב לסבול בושת עבור פ"נ דחבירו זה טעות גדול דשם פ"נ הוא דרק לפי מה שהי' משוקע בתאוה אמרו הרופאים שימות אבל וודאי אם הי' רוצה להתיישב בדעתו ולצאת ממוסרי התאוה הי' יכול ודוגמתו סוכה כ"ה ב' דאבל חייב בסוכה אע"ג דמצטער פטור דה"מ צערא דממילא אבל הכא איהו הוא דמצער נפשי' איבעי לי' ליתובי דעתי' וז"פ ועמ"ש בגליון סנהדרין ע"ג א' בשם הרדב"ז.

Information.svg

הגרסה הראשונית של דף זה הונגשה באמצעות ובאדיבות דיקטה

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף