שיחת משתמש:סיני ועוקר הרים

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שאלה

שלום, אני רואה שרק את פה עכשיו, אז שואל: מה דעתך על מה שעשיתי באחיעזר? חילקתי כל ס"ק לפרק נפרד בגלל בעיה שיוצר המסנן אינטרנט שלי, אבל עכשיו זה נראה לי טוב ככה לכתחילה. מה דעתך על זה? יקיר כהנא (שיחה) 12:29, 6 במרץ 2018 (UTC)

נראה מצויין, באופן זה נוכל לקשר ביתר קלות לדברי האחיעזר. אבל אם כן איני בטוח שיש צורך לכתוב גם את האות בגוף הטקסט עם סוגר עגול. אגב, האם כל דבר שנכתב בדף השיחה שלי שולח לי התראה על כך, או שיש דרך לסמן לי על הודעה המיועדת עבורי בדף השיחה או בכל דף אחר. סיני ועוקר הרים (שיחה) 12:34, 6 במרץ 2018 (UTC)
אני חדש פה, אבל בוויקיפדיה כל הודעה שבדפ"שך יוצרת הודעה, וכן אם הוזכרת במקום אחר בשם המשתמש המלא שלך "[[משתמש:סיני ועוקר הרים]]". אויצרניק (שיחה) 12:41, 6 במרץ 2018 (UTC)
וסליחה על ההתערבות בשיחתכם. גם זה מקובל בוויקיפדיה. :) אויצרניק (שיחה) 12:41, 6 במרץ 2018 (UTC)
תודה רבתי, להפך התערבותך נצרכת, בסופו של דבר אנחנו עובדים על פלטפורמה דומה לויקיפדיה ככה שדווקא מעניין יהיה להשתמש בידע שרכשו משתמשים שם. סיני ועוקר הרים (שיחה) 12:43, 6 במרץ 2018 (UTC)

אבודרהם

הי, שמתי לב שכבר התחלת לעבוד על הערות באבודרהם, אשמח אם תעיף מבט על העבודה שלי, אני ממשיך מאיפה שהפסקת. או שבכלל לא הפסקת? מי אדיר (שיחה) 12:00, 15 במרץ 2018 (UTC)

האמת שאני מתכנן להמשיך ולהעיר, אבל זה לא סותר לעבודתך, היא מקצועית ומרשימה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 12:50, 15 במרץ 2018 (UTC)

למה הוסר?

כדי לצמצם נפח ולרענן את התבנית. אתה צודק שהשמעתתא ראוי להיות מוזכר שם עדיין. בעתיד נעשה משבצת נוספת שתציג "פרויקטים נבחרים". רעיון? האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 10:29, 16 במרץ 2018 (UTC)

יש אמת בדברים, אבל אנחנו צריכים לזכור שמסגרת חדשות לא נועדה רק בשביל לספק את סקרנותם של באי האתר, אלא גם ובעיקר כדאי לגרום להם להטות כתף ולעזור לשאר הכותבים בעבודתם. לכן פרוייקט פעיל שעובדים עליו ממש דבר יום ביומו כדאי שיוותר בעמוד השער. בתודה סיני ועוקר הרים (שיחה) 21:31, 17 במרץ 2018 (UTC)
'חדשות' נועדה לספק חדשות. אולי בעתיד ניצור 'לוח מודעות' לדברים שצריך 'לגרום להם להטות כתף'. ומשבצת נוספת ל'פרויקטים נבחרים'. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 23:38, 17 במרץ 2018 (UTC)

מקורות למליצות

אני לא בטוח שמתאים לתת מקורות למליצות שכיחות כמו אלו שנהוג לשים בראש התשובות. ואם כבר, אז גם "הנמצא כזה איש" הוא על משקל הכתוב, וגם "מזה בן מזה" הוא לשון גמ', ורוח אפנו משיח ה' הוא לישנא דקרא. נאשער (שיחה) 11:36, 2 באפריל 2018 (UTC)

צודק. האמת שהפסקתי בגלל זה [מצד אחד זה באמת שכיח ומוכר, מצד שני בפלטפורמה שלנו (הלא נדפסת) אין בעיה של מקום וכמה הערות בראש כל מכתב לא יזיקו ואולי אף יועילו מתי שהוא]. מחכה לשמוע את דעת הרבים. סיני ועוקר הרים (שיחה) 11:39, 2 באפריל 2018 (UTC)

תבנית:זכרון יוסף/יורה דעה/סוף

שלום, עשיתי טעות והכנסתי את הדף הזה כתבנית. אתה יכול להעביר אותו לדף רגיל ולמחוק את התבנית? או להסביר לי איך עושים, כי כשאני מנסה להעביר הוא לא נותן לי אפשרות לא להשאיר הפניה = למחוק. אין סיבה להשאיר את התבנית הזו כהפניה. נאשער (שיחה) 13:45, 23 במאי 2018 (UTC)

נאשער, תבורך על העלאת התשובות החשובות הללו. מחיקת דף היא הרשאה טכנית מורכבת שניתנת למפעילי מערכת (משהו טכני), טיפלתי בזה בינתיים. אחרי תקופה באוצר הספרים השיתופי כשתתרגל למערכת הזו, אם תרגיש שהרשאה כזו יכולה לעזור לך בעבודתך באוצר, דבר איתי ואסדר לך את ההרשאה הזו. כרגע עדיף שרק משתמשים בודדים יוכלו לבצע פעולה קיצונית כזו כמחיקת דף, כדי לאפשר פיקוח מינימלי על מחיקת דפים. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 13:50, 23 במאי 2018 (UTC)
הבנתי, תודה רבה, בדיוק ראיתי בשינויים אחרונים שהעברת ובאתי לכתוב לך תודה רבה בדף השיחה שלך, אז עדיף שנעשה את זה פה. וסליחה סיני על ההפרעה. נאשער (שיחה) 13:53, 23 במאי 2018 (UTC)

דרוש הטקסט בבלי/בבא מציעא/י/א

שבוע טוב, למדתי בשבת קצת מהסוגיא בבבא מציעא דף י. (קנין ד' אמות) אם תעלה את הטקסט אוכל להעיר בעז"ה קצת מן הדברים שנוספו ע"כ בראשונים ובאחרונים.

אריוך, ביקשת קיבלת, הדף זמין. אויצרניק (שיחה) 21:23, 25 באוגוסט 2018 (UTC)
אויצרניק, תודה, אמנם ראיתי רק מאוחר, התחלתי קצת, אמשיך בימים הקרובים אי"ה.
מעולה, א. שים לב בבקשה לשינוי שעשיתי. בדפי הש"ס אנחנו מעדיפים לא לקשר מתוך הטקסט אלא כמראי מקומות, תוכל לראות דוגמה למשל בירושלמי/סוטה/א/א. ב. כדי לייחס את דבריך בדפי שיחה לעצמך, רצוי לחתום בסוף כל הודעה שלך על ידי הוספת התווים ~~~~. אויצרניק (שיחה) 22:49, 25 באוגוסט 2018 (UTC)
אריוך ואויצרניק אני רואה שאתם מסתדרים מצויין בלעדי... אגב, יש דף ייעודי לבקשות מסוג זה, ראו כאן. שבוע טוב והמשך לימוד פורה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 10:29, 26 באוגוסט 2018 (UTC)

תיקון שגוי...

עריכתך זו הייתה שגויה, זה אכן היה בבא קמא... אויצרניק (שיחה) 14:09, 1 בנובמבר 2018 (UTC)

צודק, התבלבלתי בעקבות כותרת הדף. סיני ועוקר הרים (שיחה) 10:54, 5 בנובמבר 2018 (UTC)

אינדקסים נצרכים

ערב טוב, אני רואה שלקחת את ענין האינדקסים כפרוייקט. אז שים לב להעלאות האחרונות של 'מהדורה קמא' - 'הפלאה' ו'תרומת הדשן' אם תמצא זמן אולי תוכל לעשות לאנדקס אותם. תודה רבה. מי אדיר (שיחה) 22:03, 19 במרץ 2019 (UTC)

אעשה מיד את האינדקס על הפלאה, תרומת הדשן ימתין עוד קצת. הרצים יצאו דחופים והעת דחוקה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 09:03, 20 במרץ 2019 (UTC)

זה שוב פעם אני :) יצרתי דף חדש מפרשי תלמוד בבלי - אם תוכל לסייע לי ביצירת האינדקסים שם, זה ממש יקדם אותנו. סוף סוף יוכלו להגיע לספרים רבים דרך העץ בעמוד הראשי. מי אדיר (שיחה) 19:37, 26 במרץ 2019 (UTC)

אוי, באמת לא הייתי כאן הרבה זמן. אשתדל לעשות זאת בהקדם האפשרי. תודה רבה על יצירת האינדקס הכללי זה בהחלט מקצר לי את העבודה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 14:43, 27 במרץ 2019 (UTC)


פורטל:בין המצרים

תודה על ההוספות המרובות. העיצוב עדיין בעייתי, אני אישית לא הצלחתי לסדר אותו. אולי כדאי כרגע להעלות את הפורטל בדומה לפורטלי המסכתות (לדוגמא: פורטל:מסכת ברכות). מי אדיר (שיחה) 06:45, 22 ביולי 2019 (UTC)

כן, גם אני זנחתי את זה בעקבות העיצוב. מסכים איתך לגמרי שהפורטלים הפשוטים עדיפים בשלב זה. בעתיד מן הסתם יבוא מאן דהו שמייבין בעיצוב בקוד ויקי ויעצב לנו כאן משהו מושקע יותר. סיני ועוקר הרים (שיחה)

העתקה מהיברובוקס

כבר שאלתי על זה. עכשיו ראיתי שבעיקרון מעתיקים רק מספריא. אבל אם יש ספרים במהדורת צילום בהיברובוקס ואני מעתיק אותם לכאן בכתיבה, יש בזה איזה בעייה חוקית? אולי יש תנאים מסויימים שנצרכים.--יהודה (שיחה) 13:43, 9 בספטמבר 2019 (UTC)

אכתוב לך כאן מה שאני יודע בענין זה, לא עניתי בדף זכויות יוצרים כי אני לא כל כך מבין בזה וגם אני מחכה לתגובת ה'מבינים'. בכל מקרה, עד כמה שידוע לי כל ספר שעברו 70 שנה ממות מחזיקי הזכויות (המחבר או המוציא לאור אם מדובר בהדפסה מאוחרת), פגו זכויות היוצרים עליו ואפשר להעתיקו. סיני ועוקר הרים (שיחה) 13:50, 9 בספטמבר 2019 (UTC)

אני רק שאלה

שלו' רב לכבודו. רציתי לתהות על קנקנו של המיזם - כמה שאלות:

  • מה הוא יתן שלא יוכלו למצוא ב wikisource? ועוד בעניין זה, האם פשוט להעתיק מה שרוצים משם לכאן מותר מבחינת ז"י?
  • מה חזון המיזם?
  • האם האופי כאן הוא חרדי בהגדרה? אם כן, האם כלל חרדי \ פוליטיקלי קורקט חרדי \ אחר?
  • של מי הזכויות על הטקסטים כאן?

משנכנס אדר (שיחה) 13:05, 11 בספטמבר 2019 (UTC)

ברשותך אענה את מה שאני יודע, ואם טעיתי אשמח שסיני יתקן אותי
אנחנו מקווים להיות יותר טובים מוויקיטקסט גם ברמת הגהת הטקסטים, אבל הפרויקטים שונים במהותם: המיזם הזה עוסק בההדרת ספרים ושואף לרתום את הפלטפורמה הזו של מדיה-ויקי להביא את ארון הספרים היהודי קרוב ככל האפשר לשלמות. ברגע שאנחנו לא כבולים לספר המודפס, אין סיבה שתיקון שגיאות יחכה למהדורה הבאה, ניתן להוסיף הערות שולים ובהן הפניות חשובות מהסוג שמקובל להוסיף במהדורות המוערות של המכונים המקצועיים, ניתן לקשר פנימית ולאפשר ללומד לעבור בקלות למקום מבוקשו, למצוא סטטיסטית את הספרים הנחוצים ביותר לההדרה וכהנה רבות. זה פלוס מינוס עונה על שתי שאלותיך הראשונות. ומכאן תשובה גם לשאלה השלישית: כפי שכתוב בעמוד הראשי האופי כאן הוא אופי של 'בית המדרש', נכתב רק על ידי לומדי בית המדרש עבור לומדי בית המדרש, ישנן הגדרות שונות ל'חרדי', אבל ללומדי בית המדרש יש הגדרה ברורה, ולכן ישנם 'חרדים' שלא יתאימו לכאן וישנם 'דתיים' שיתאימו מאד.
כעת לגבי זכויות יוצרים (סוף שאלה 1, ושאלה 4): אנחנו רוצים ליצור מצב שבו האוצר מאגד את הזכויות על מה שנוצר בו, הסבר מורחב לכך: אוצר:אודות#הערה באשר לזכויות יוצרים. זה מונע אותנו מלהשתמש בטקסטים של ויקיטקסט שבהן יש דרישה לקרדיט ושיתוף ברישיון תואם למקור, תנאי שחל גם על יצירות נגזרות. אנחנו מאמינים שבכח האדם המוגבל שעומד לרשותנו, מיזמי הקלדה גדולים כמו 'ספריא' יעשו את העבודה טוב מאתנו בתחום הזה, ולכן אנחנו 'מצטמצמים' לתחום הייעודי של עורכים תורניים: הגהה איכותית יותר, תוספת מראי מקומות והערות שוליים, וכל מה שנצרך ללומד (אפשרויות ניווט ועוד).
זה מה שאני יודע, אבל למעט הרשמיות הפורמלית, אנשים כמוני וכמוך כותבים פה, ואני מניח ש'תשועה ברוב יועץ' וכל רעיון יתקבל בברכה. אוצר האוצר (שיחה) 15:00, 11 בספטמבר 2019 (UTC)
אופי של "בית המדרש" הגדרה שאני מתחבר אליה אך לדעתי היא מעורפלת מדי. רק לשם המחשה, יש בתי מדרש המכשירים רבניות ורבאייז, ולכאורה ברור שאין כוונתך שיערכו כאן על פי דעתם המשובשה. לאחר ההמחשה, קיים גם תחום אפור שהוא הבעייתי יותר כמובן.
לגבי השאלה האחרונה (שלא נענתה) ארצה אולי להרחיב - 1). של מי האתר? 2). של מי התכנים? (במילים אחרות עבור מי אנו עמלים כעורכים כאן, האם לטובת הכלל, לטובת בעלים שיכולים לנווט את הספינה כרצונם ללא מחוייבות לקהילת העורכים, וכו', או אולי כל עורך יקבל מעמד X או Y וכיוב' שיקנה לו A, B ו C)
הערה נוספת - בינתיים (מהמעט שראיתי), מתרכזים בהקלדת/העתקת טקסטים שנמצאים נגישים באופן חפשי במקום זה או אחר, האם יש כוונה להתרחב מעבר לטקסט של ספרים וקישורים פנימיים? כלומר לכתוב ערכים כמו בויקיפדיה על רבנים, על מקומות, על סוגיות הלכתיות וכן הלאה?
משנכנס אדר (שיחה) 16:28, 11 בספטמבר 2019 (UTC)
אני רואה שהתפתחה כאן סוגיא שלמה בלעדי ;), בכל אופן אענה גם את חלקי. אתרים המהווים מאגרי טקסט קיימים למכביר, חלקם חינמיים וחלקם לא, חלקם שיתופיים וחלקם לא. ה'אוצר' הוא לא מאגר ספרים אלא בעיקר פלטפורמה המאפשרת ההדרה של ארון הספרים היהודי. במילים גסות: להשוות ואחר כך גם לעקוף את ארון הספרים הדיגיטלי לארון הספרים הפיזי, כי במצב העכשווי בכל מאגרי הספרים הדיגיטליים, איכות הטקטס ירודה מאד, מה גם שאין בהם את כל שלל ההערות, המקורות, הקישורים ושאר מטעמים שעליהם דיבר אוצר האוצר.
מאחר שעיקר העבודה כאן היא לההדיר את הספרים בצורה של הספרות המודפסת, קל מאד למצוא מקבילות שישרתו אותנו כמצפן. יש ברוך ה' מכונים רבים שעשו ועושים את עבודתם נאמנה ולנו לא נותר אלא להביט מהצד ולשפר את הדרוש שיפור (אגב, כמה מהעורכים באוצר הם בכירים ממש במכוני הספרות המודפסת, אם אפשר לכנות זאת כך, וגם הם הצטרפו אלינו ברוך ה'). מכאן גם תשובה לשאלה על אופי המיזם, הרעיון של 'בית המדרש' אותו הציג 'אוצר האוצר' בא לבטא (אני מקווה שאני מדייק) את הרעיון שאני מעלה, על פיו יש לנו מספיק דוגמאות לעבודתנו. כפי שתוכל לראות ב'שולי הגליון' אנחנו לא מכניסים כלל חידושי תורה של העורכים, אלא אך ורק מקורות והערות מגדולי הדורות שעברו בדומה למכונים התורניים כנ"ל. כמובן שאופן ההצגה של הדברים משתנה בין אדם לאדם, אך אין זה קשור למעמדו הדתי, ואנו מקווים שהעורכים באופן כללי יגבשו את אופן העמדת הדברים כבשאר מיזמי ויקי.
כנגזרת ישירה מכך, כמובן שכל ההחלטות המהותיות באוצר יגבושו על ידי חברי האוצר בדומה לשאר מיזמי הויקי. זכויות היוצרים נשארות ל'אוצר הספרים היהודי השיתופי' בכדי לאפשר שיתופי פעולה כפי שהאריך בטו"ט אוצר האוצר. סיני ועוקר הרים (שיחה) 17:20, 11 בספטמבר 2019 (UTC)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

שלום לכולם, אהיה לפה לשאר "מייסדי" האתר.

אנחנו קבוצת אנשים, לומדים, חלקנו נושאי משרות, חלקנו (חלקם עורכים פעילים ברמות שונות באתר) עורכים תורניים במיטב מכוני הספרים, שמטבע הדברים פועלים במיזם כזה בלי שמם המפורש. חלקנו בעלי ניסיון ויקיפדי ארוך וחלקנו התנסינו בעריכת קוד מדיה ויקי רק כאן. הצד השווה שבכולנו שאנחנו מאמינים ברעיון הזה, כפי שהוא מנוסח באוצר:אודות. ושאנחנו פתוחים לשיפורים. לגבי "בעלות" (של מי האתר? של מי התכנים? ובניגוד ל"למי אנו עמלים") פורמלית אנו חייבים שיהיה גוף משפטי (איש פרטי או חברה או עמותה) שמשלם את אחזקת האתר על כל הכרוך בה ושמחזיק מעשית בבעלות עליו, כדי שנוכל להתקשר עם בעלי זכויות ולהתחייב מולם לשמור על זכויותיהם (או למשל להציע למכון פלוני להשתמש בהגהות שנעשו כאן על ספר פלוני, בתמורה לתרומת טקסטים שלהם לאוצר) מה שברור הוא שכל עוד נוכל לשאת בעול אחזקת האתר נעשה זאת (במצב הנוכחי העלויות אינן בשמים, אבל אנחנו מקווים שהוא יתפתח ויגדל, וסמוכים ובטוחים שתמיד נמצא מי שירצו לתת יד להחזקתו באוויר) ושמטרתנו היא לתת לעולם התורה שאנו חלק ממנו, ולא לקחת. כל שאר הסוגיות פתוחות מבחינתנו, ואנחנו בעיקר רוצים לוודא שהארון ישא את עצמו, ויגבש סביבו את עיקר המאמץ המשותף של עורכים תורניים מתנדבים למטרה שלשמה התכנסנו. (חשש אפשרי יכול להיות מצב שכיח שבו מישהו מנסה לעשות 'אותו דבר רק יותר טוב' בהנחה שאם יתחיל מאיפה שאנחנו סיימנו, מצבו בוודאי יהיה טוב יותר, אך זה מתכון ברור לפיצול הכוח ומסמוס כל הרעיון האדיר שעליו אנו חולמים. במצב שבו אין אפשרות פשוט להעתיק את כל האתר קומפלט, אנחנו מבטיחים לעצמנו שכל הכוחות יאוחדו במסגרת אחת, ושאנשים יבואו להשפיע ולתקן מבפנים. להגדיל תורה ולהאדירה. (הערת אגב: זו הסיבה שכרגע אנחנו לא רואים לנכון להתרחב לדברים שאינם תורניים פרופר, רקחות וטבחות לחכמה (הכלל - דברים שנהוג לעשות בתוך בית המדרש). לערכים תורניים ישנו מרחב "ערך" ר' ערך:רשימת ערכים, אבל הסגנון בו שונה מאנציקלופדיות ודומה יותר למאספים כמו שדי חמד).

כרגע התגבשה קהילה לא גדולה, אבל לאחר שהרעיון הפשוט והעצום של המיזם יחלחל לציבור, אנחנו מניחים שתהיה כאן תעבורה גדולה של תלמידי חכמים עורכים, חלק יערכו טיפין טיפין וחלק ימצאו את שאהבה נפשם ויקבעו מושבם בבית מדרש זה, ואז יהיה מקום לכנס ועדת היגוי של תלמידי חכמים בעלי שם שיוכלו לנווט בשאלות עקרוניות. כבר באנו בדברים עם כמה מגדולי התורה המפורסמים, אבל כל עוד שהביצה לא נולדה, לא היה טעם בכל זה, אנחנו לא מחפשים פרסום ורעש אלא תועלת בלבד.

ערב טוב (מקווה שעניתי לשאלותיך משנכנס אדר ותרבה בשמחת התורה). ונחזור לתלמודנו. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 17:39, 11 בספטמבר 2019 (UTC)

נ.ב. כבר הגיעו לידינו טקסטים קנייניים שבעליהם מקפידים שלא למוסרם למיזמים חופשיים לחלוטין, אך החליטו לזכות את הרבים מתוך אמון ב"אוצר" לשימוש אישי של הציבור: כובע ישועה, אילת השחר, משאת המלך, ספרי הגר"ח קניבסקי. ואנחנו מנסים כל העת להשיג נוספים (כמובן בעדיפות לטקסטים חופשיים), ולסיים את העלאת מה שכבר קיבלנו. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 18:01, 11 בספטמבר 2019 (UTC)

דף שיחתך

כתבת "הסיבה שאני כאן: פרוייקט בעל הקף ועומק לא נתפס, שלא קיים כיום לא בספרות המקוונת ולא בזו המודפסת." .

לצערינו, כרגע זה כלל לא נכון. בויקיטקסט יש יותר.

בברכה,--שלמה (שיחה) 19:13, 14 בספטמבר 2019 (UTC)

נאלצתי להיכנס לקוד המקור כדי לראות מה כתבת, כי תבנית 'הדגשה' אינה קיימת באוצר. בנוגע לעצם הדברים, הסיבה שהגעתי היא כי אני צופה מה יהיה באוצר, איני רואה את האוצר במצבו העכשווי אלא כפרוייקט. וכפרוייקט יש כאן הרבה פוטנציאל לעבודה אמיתית לעורכים תורניים ולומדי תורה בכל מקום שהם. ראה לדוגמא: אוצר:דפים לדוגמה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 19:24, 14 בספטמבר 2019 (UTC)
תודה, יצרתי.--שלמה (שיחה) 23:25, 14 בספטמבר 2019 (UTC)

אחרוני זמנינו בשולי הגליון

מועדים לשמחה. ראיתי את עריכותיך בדף משנה ברורה/אורח חיים/תרלט. ראשית, הדברים נפלאים. שנית, במצב העכשווי שחסר כל כך הרבה חומר בסיסי בודאי שאין מקום לאחרוני זמנינו בשולי הגליון. הדברים ראויים אך יש לכותבם בדף השיחה שם. יישר כח. מי אדיר (שיחה) 19:47, 14 באוקטובר 2019 (UTC)

שומע, מבין, מקבל. אעביר למקום המתאים. חג שמח. סיני ועוקר הרים (שיחה) 19:53, 14 באוקטובר 2019 (UTC)

{{ערך מורחב}} = {{הפניה לערך מורחב}}

שתי התבניות הללו עשויות לשמש אותך בפיצול ערכים גדולים מדי. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 09:22, 16 באוקטובר 2019 (UTC)

תודה רבה, אני רואה שאתה עוקב באדיקות אחרי הפעולות שלי ;) . מה ההבדל בין שתי התבניות? סיני ועוקר הרים (שיחה) 09:26, 16 באוקטובר 2019 (UTC)
ניסיתי ולא הצליח לי, תוכל להציץ? ערך:סוכה#אכילה, שתיה ושינה חוץ לסוכה
זו אותה תבנית. משתמשים בקצרה יותר, הפרמטר ערך/ערכים חשוב למקרה שיש שני ערכים או יותר. במקרה רגיל עושים שימוש בתחביר: {{ערך מורחב|ערך=שם הערך}}, הטמעתי בתבנית את העובדה שצריך ללכת למרחב 'ערך', ולא צריך להכניס את זה בקוד. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 09:35, 16 באוקטובר 2019 (UTC)

רשימת ספרים בספר שם הגדולים

שלום לך

רציתי להעיר לך על פרויקט שאני מקליד בוויקיטקסט. שם הגדולים להרב חיד"א ונוסף בו הגהות מרחיבות של הרב קרענגיל. סיימתי את הקלדת חלק ב' של דברי החיד"א על ספרים ואני באמצע תהליך של הקלדת רשימת ספרים נוספות בהגה של "פליטת ספרים" להרב קרענגיל.

חשבתי אולי רשימות הספרים האלו יכולים לעזור לך ביצירת דף עצים על ספרים שברצונך להוסיף לאתר כאן בעתיד. בברכה, דניאל--Roxette5 (שיחה) 00:19, 7 בנובמבר 2019 (UTC)

אפשר לדבר טלפונית? או במייל פרטי?

אולי נוכל לעזור אחד את השני או אולי פשוט לדבר על כך שיש בינינו חזון הדדי. בכל אופן, אם תרצה אני פנוי. אני מניח שיש לך הראשות לשלוח לי מייל פרטי במידה ותרצה. תודה. --Roxette5 (שיחה) 00:32, 7 בנובמבר 2019 (UTC)

בשלב זה אין אפשרות ליצירת קשר בין העורכים באמצעות מייל, אבל תוכל לשלוח מייל לכתובת הראשית של האוצר WikiJewishBooks@Gmail.com ולבקשם להעביר לי את ההודעה. אשמח ליצור איתך קשר. סיני ועוקר הרים (שיחה) 06:25, 7 בנובמבר 2019 (UTC)

ניווט כללי עליון בברכות

חשבתי שהבנתי את כל הקודים, והעתקתי מדפים אחרים, אבל בכל אופן הסרגל צד לא עובד לי בדף מהרצ חיות שהעליתי. מה פספסתי? דף היומי זאגער (שיחה) 14:11, 29 בדצמבר 2019 (UTC)

ברוך הבא בשם ה', יש צורך להוסיף את המפרש בדף התבנית ואז היא שואבת את זה בכל הדפים אוטומטית, אני לא כל כך מבין בזה, מערכת כמדומני יצר את זה והוא מכותב להודעה שלי כעת ויטפל בזה בהקדם מן הסתם, כדרכו. סיני ועוקר הרים (שיחה) 14:50, 29 בדצמבר 2019 (UTC)
יפה! מיד מוסיף, מוזר שלא הוספתי מראש. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 15:57, 29 בדצמבר 2019 (UTC)
תוכל להוסיף גם "חדות יעקב"? פירוש חשוב, רע"א בגלהש"ס מצטט אותו. דף היומי זאגער (שיחה) 21:02, 30 בדצמבר 2019 (UTC)
הוספתי. תודה תודה על הפירוש החשוב. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 09:04, 31 בדצמבר 2019 (UTC)

שאלות חזרה / מבחן אמריקאי וכל זה

נראה כמו תוספת מבורכת, אבל כדאי ליצור דף שירכז את כל אלה לפי מסכתות: ברכות/שאלונים ומבחנים נגיד. אוצר האוצר (שיחה) 08:33, 7 בפברואר 2020 (UTC)

מה בעניין זה? מכתב גם את המשתמשים שיצרו שאלונים/מבחנים: מי אדיר, מרדכי דב זינגר וישראל קלר. אוצר האוצר (שיחה) 22:09, 8 בפברואר 2020 (UTC)
שבוע טוב, לא אני הכנסתי את הרעיון, הרעיון הוא של מי אדיר. רק עשיתי כמה שינויים נצרכים בהתאם למה שהיה נראה לי. בכל מקרה אשתדל ליצור אף הדף הזה... סיני ועוקר הרים (שיחה) 08:26, 9 בפברואר 2020 (UTC)

איך מעירים על השאלות, למשל היום יש תשובה לא מדויקת?? שמואל (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתמ/ה

תכנס לדף השיחה של הדף המדובר, לדוגמה: שיחה:מבחן אמריקאי/ברכות/ב/א אם ההערה היא על מבחן אמריקאי/ברכות/ב/א. ובדף השיחה תעיר את ההערה. בהצלחה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 17:59, 12 במאי 2020 (UTC)

טורי אבן

שלום בשנה שעברה התחלת להעלות את הדף הזה, תרצה להשלימו? אוצר האוצר (שיחה) 21:13, 9 בפברואר 2020 (UTC)

לרצות ודאי שארצה, השאלה עם עתותי בידי. אקווה שבהמשך אגיע גם לזה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 21:14, 11 בפברואר 2020 (UTC)

עזרה טכנית

האם יש צורך בעזרה מסוג כזה? (הקלדת טקסטים, עריכת קישורים, וכל מה שבסגנון זה). ואם כן, איך אדע מה עשו כבר ולמה עדיין זקוקים? מאן דאמר (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתמ/ה

ערב טוב, כמובן שיש צורך בעזרה, ארון הספר היהודי כל כך רחב שיש מקום לכולם (וישאר עוד רווח :). האם יש לך נושא שאתה מתעסק בו בימים אלו (במסגרת הכולל/ישיבה/דף היומי או כל מסגרת אחרת) או נושא שקרוב ללבך או שיש לך בו ידע מוקדם. זה יכוון אותי בשביל לענות לך. יש אפשרות לעבור על טקסט שכבר קיים באתר, לפתוח בו קיצורים, להוסיף מקורות, הערות שוליים ועוד. ישנה אפשרות להקליד טקסטים, או לקבל חומר שהומר באופן אוטומטי ולהגיה אותו מול מקור מודפס. ועוד ועוד אפשרויות. תודה רבה על הרצון הטוב לעזור שיהיה בהצלחה ושנזכה להגדיל תורה ולהאדירה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 18:40, 29 באפריל 2020 (UTC)
ומבורך, תודה על המענה המהיר. (אגב משום מה כנראה השעון לא מעודכן...) כרגע אני מלומדי הדף היומי (ועל אף שב"ה זכיתי גם להמנות על חובשי ביהמ"ד ולומדי סוגיות בעיון, מ"מ לא נראה שכרגע יש לי כ"כ מה לתרום בתחום זה עקב שלפי מה שהבנתי נדרשים בעיקר קישורים או סיכומים של דברי רבותינו ומו"מ בדבריהם, בעוד שכרגע יש לי בעיקר את ההבנה שלי בסוגיא). ואשמח בכל מלאכה שתוסיף לעבודת הקודש שכאן, אלא שכפה"נ חסר לי עדיין הידע איך ומה נדרש לעשות... --מאן דאמר (שיחה) 19:23, 29 באפריל 2020 (UTC)
בעניין השעון, אפשר להגדיר ב"העדפות" את אזור הזמן שלך. יש לנו ב"ה לומדים בכל העולם ולכן ברירת המחדל היא לפי מיקום השרתים, וזה אינו באר"י. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 21:28, 29 באפריל 2020 (UTC)
לדעתי תוכל להתחיל בתחום שאתה עוסק בו עכשיו, כלומר הדף היומי, בכמה מישורים. תוכל ראשית, להעלות את ההערות שיוצאות לך תוך כדי או להגיב להערות של משתמשים אחרים בדף אוצר:בית המדרש/דף היומי. תוכל להעלות את מפרשי הדף שבהם אתה עוסק, מנסיון זה אמנם לא לימוד ממשי, כי לא שייך ללמוד במהירות את כל דברי התוספות/ריטב"א/רשב"א או כל מפרש אחר, אבל זה כן מוסיף לך ידיעות בדף ומשפר את הידיעה הכללית שלך בגפ"ת ועל הדרך תורם המון למיזם. אם תרצה תוכל לכתוב לי איזה מפרש מעניין אותך (במסכת שבת אפילו רש"י ותוספות עדיין חסרים, וראשונים אחרים קיימים. או שתרצה אחרונים, פני יהושע או משהו דומה) אני אעלה קובץ ocr שהוא המרה אוטומטית של הספר המודפס ואתה תעבור ותגיה מול הספר המקורי, תפתח קיצורים, ראשי תיבות, תיקונים מוכחים ועוד (עריכה תורנית טכנית). מהסתכלות על העריכות הראשונות-אחרונות שלך באוצר, נראה שיש לך את החוש ואתה כנראה גם ברוך-כשרונות, ככה שתוכל די בקלות לקלוט את הפלטפורמה ולשחות בה בחופשיות. אשמח לשיתוף פעולה בכל רעיון. סיני ועוקר הרים (שיחה) 22:45, 29 באפריל 2020 (UTC)
ראשית תודה על המחמאה, שנית אשמח להתחיל עם רש"י ותוס' עמ"ס שבת, תעדכן אותי. מאן דאמר (שיחה) 12:45, 30 באפריל 2020 (UTC)
מרנן ורבנן ורבותי, אם יורשה לי להתערב, רש"י ותוס' מעוצבים בצורה כזו שקשה ל-OCR לעבוד עליהם טוב, אותם כדאי פשוט להקליד. אבל יש ראשונים ואחרונים רבים שכן מתאימים. אם תגדירו באיזה פרק במסכת שבת אתם רוצים להתמקד, נוכל להעמיד לרשותכם גם צילומים מספריהם (או קישור להיברו בוקס, איך שנוח) וגם טקסט ב-OCR, במסמך טקסט, או שנעלה אותו לכאן כטיוטה ותוכלו להגיה אותו על גבי האתר. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 14:31, 30 באפריל 2020 (UTC)
הרבה צדק יש בדברי מערכת, אשתדל הערב להעלות או סי אר של פרשנים על מסכת שבת, ותוכל לבחור מתוכם מה שמוצא חן בעיניך. סיני ועוקר הרים (שיחה) 16:13, 30 באפריל 2020 (UTC)
סיני, אפשר להעלות אותם ישר למרחב הרגיל עם {{OCR}} אבל גם לדעתי עדיף ליצור טיוטה ורק אחרי הגהה והשלמה להעביר למרחב הספרים. אוצר האוצר (שיחה) 16:43, 30 באפריל 2020 (UTC)
עשיתי כדבריך. מאן דאמר, אתה מוזמן לדף טיוטה:פני יהושע/שבת/לט/ב. מערכת, אולי תוכל להמציא קישור מדוייק לדף מקביל בדפוס ישן שאפשר להגיה מולו. סיני ועוקר הרים (שיחה) 23:42, 30 באפריל 2020 (UTC)
בסוף מצאתי בעצמי, זה קישור למקום המתאים. בהצלחה.
נערך חלקית, מקווה להמשיך בעז"ה אחרי שב"ק. אשמח להערות והארות (אה, ולא אתנגד גם לכמה מחמאות...) מאן דאמר (שיחה) 13:03, 1 במאי 2020 (UTC)
או אה, זריזים מקדימים... אני מקווה לעמוד בקצב שלך, מדהים! (גם בלי שהיית מרמז, אין לי מילים). סיני ועוקר הרים (שיחה) 13:21, 1 במאי 2020 (UTC)
סתם שאלה, יש בעיה להעלות את הטקסט מ'ספריא' ולהגיה אותו? פשוט הקובץ הנוכחי משובש מאוד והוא דורש המון עבודה. (כלומר יש לך ענין דווקא במהדורה שהעלית?) אשמח לתשובה מהירה. מאן דאמר (שיחה) 15:12, 3 במאי 2020 (UTC)
בעקבות השאלה שלך הלכתי לבדוק מה הרשיון שלהם על הפני יהושע-שבת, כי בעבר הועלה כאן פני יהושע על חלק מהמסכתות ובדרך כלל לא העלנו כשהם מטעם כלשהו לא רשמו במפורש שמדובר ברשיון נחלת הכלל, באוצר מאד מקפידים על זכויות יוצרים (ולכן גם העלאת הטקסט והגהתו אם הוא שייך להם, בעייתית). עכשיו אני רואה שעדכנו את הרשיון בכל הפני יהושע והוא משוחרר ברשיון נחלת הכלל. אצור תכף ומיד קשר עם מעלין ולא מורידין שמפעיל את הבוט המדהים שלנו, והוא יוכל להעלות את כל הפני יהושע במהירות. אחר כך נשנה את כל מה שכבר הגהת (שהוא כמובן ברמה גבוהה הרבה יותר מהטקסט הבסיסי שיש להם) ובהמשך תוכל להגיה אותם מול המקור. סיני ועוקר הרים (שיחה) 20:15, 3 במאי 2020 (UTC)
כל הכבוד על הבדיקה היסודית, ובפרט על הזהירות הגדולה כ"כ. אמתין לעדכון ממך שההעלאה הושלמה. תודה. מאן דאמר (שיחה) 21:17, 3 במאי 2020 (UTC)
ר' סיני, ראה זה פלא, בדיוק הבוקר אני מעלה כמה ספרים שטיפלתי בהם כרגיל (ראשי תיבות קצת ועוד שיבושים וכדומה) וביניהם כמה מסכתות פני יהושע. אחרי שאגמור את ההעלאה, אבדוק אם המסכת שציינתם כאן (שבת) הייתה גם היא בטיפול, ואם לא - אבדוק ואטפל בה, או שאשאיר את זה למשתמש:מעלין ולא מורידין. מהדורה קמא (שיחה) 06:49, 4 במאי 2020 (UTC)
כיון שהוכחת כי אתה יכול לדעת מה רשיון הטקסט ב'ספריא'. אשמח אם תוכל לבדוק לי מה לגבי השו"ע והרמב"ם שלהם. (פשוט, נ"ל שזה כתוב באנגלית אשר איננה קריאה לי. או"ד אינני יודע למוצאו במקומו הראוי לו, וא"כ אשמח שתפנה אותי אליו.) תודה גדולה מאן דאמר (שיחה) 07:18, 4 במאי 2020 (UTC)
מאן דאמר, שו"ע ורמב"ם לא הספקתי לבדוק אבל ידידנו מהדורה קמא העלה את כל הפני יהושע על שבת - עכשיו ההגהה תהיה קלה יותר ותועלתית יותר. גם בן עזאי נכנס לנישה הזאת בפרק כירה, אולי תגיעו לשיתוף פעולה. אני אשמח לעזור. סיני ועוקר הרים (שיחה) 22:18, 4 במאי 2020 (UTC)
שלום לשניכם, העליתי את הפני יהושע אבל יש שם בעיות קשות בעיצוב, אני מנסה לפתור חלקית, אך שימו לב תוך כדי הגהה ועריכה.
לגבי זכויות יוצרים, אנחנו הגענו להבנה להעלות רק מה שמשוחרר לחלוטין ב"נחלת הכלל" (public domain), השולחן ערוך והרמב"ם ב'ספריא' אינם בעלי רישיון כזה ולכן אנחנו לא משתמשים בהם. מה גם שספרים כה יסודיים ראויים לעלות בהגהה מדוקדקת.
לגבי שולחן ערוך, ראיתי שאוצר האוצר מעלה הרבה סימנים (במקביל לפרויקט הקלדת המשנה ברורה שלו). היה כאן משתמש ראמבאמאוויטש שלא יצא לי להכירו אישית, אבל הוא העלה כמה וכמה פרקים של רמב"ם, לא שמתי לב לאחרונה אם הוא עדיין פעיל. מהדורה קמא (שיחה) 22:56, 4 במאי 2020 (UTC)

כד הקמח

שלום, אני רואה שאי אז ב-2018 העלית את כד הקמח מאתר 'ספריא'. האם אז בדקת אותו מול ספר מקורי כדי לוודא שאין בו פאשלות של מחיקת קטעים שלמים וכדומה? כי אם לא, כדאי להוסיף שם בכל הדפים את התבנית המתאימה {{הועלה אוטומטית}}, עד שמישהו יבדוק ויאשר שזה תקין טכנית. מהדורה קמא (שיחה) 21:54, 12 במאי 2020 (UTC)

מבצע מיד. סיני ועוקר הרים (שיחה) 08:19, 14 במאי 2020 (UTC)
בוצע. סיני ועוקר הרים (שיחה) 08:41, 14 במאי 2020 (UTC)

מהר"צ חיות/הקדמה

התאבה להמשיך את מלאכתך הנהדרה? אקדמות (שיחה) 08:48, 27 במאי 2020 (UTC)

רוצה בודאי, השאלה מתי. את האמת, שכחתי מזה טוב שאתה מזכיר לי. סיני ועוקר הרים (שיחה) 19:54, 27 במאי 2020 (UTC)

אגרת הרמב"ן

אגרת הרמב"ן לבנו, מעיון קל נראה שרק חלק קטן מהעמוד הזה הוא אגרת הרמב"ן, התוכל לאתר את המקור כדי שנדע למקם את הדף במקומו הראוי לו? תודה מראש. מהדורה קמא (שיחה) 11:29, 31 במאי 2020 (UTC)

המקור הוא מספריא. צריך לבדוק שם, יתכן והשתרבב להם דברים שאינם שייכים לתוך הטקסט, זה קורה להם די הרבה פעמים. סיני ועוקר הרים (שיחה) 12:38, 31 במאי 2020 (UTC)

ברכת שמים/פסחים/ב/א

מה זה הספר? לא מוצא אותו באוצר החכמה ולא ב-Hebrewbooks, אולי נפלה טעות? אולי מדובר במחבר בן זמננו? מהדורה קמא (שיחה) 21:39, 2 ביוני 2020 (UTC)

כמדומה שנדפס בסוף ש"ס וילנא. סיני ועוקר הרים (שיחה) 12:08, 3 ביוני 2020 (UTC)
הדף הועבר לכאן. אנא אל תחזירו אותו למרחב הראשי עד שיובהר מקורו. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 15:36, 30 ביוני 2020 (UTC)

בקשת הדרכה

לא הבנתי מילה מכל ההדרכות וכו 'וכו', מה שנקרא 'אין לי את זה', וגם מה שאני עושה כרגע אין לי מושג אם אכן יגיע אילך.

(רק למשל ולדוגמה, ההצעה שלך לעזור לי מפנה אותי ל'דף שיחה' שאין לי מושג איך אני פונה אילך...)

ראיתי שהערך 'ציצית' בעריכה אז אני 'שותל' כאן סיכומי הלכות על ברכת שהחיינו שלה,

כשאם אבין עפ"י התיקונים מה אני אמור לעשות, אוכל בל"נ להכניס את הערכים הבאים.

אצלי זה עם הערות שוליים המפנים למקורות, כאן זה - משום מה - נעלם.

(יש לי אותם אבל אני לא מבין איך להכניס אותם למאגר):

א אברהם, אונס, אין איסור חל על איסור, אין הלכה כתלמיד במקום הרב, אין למדין מדברי אגדה, אשתו כגופו, אתרוג ב בדיקת חמץ, בכור, בל תוסיף, בל תשקצו, ברירה, ברכות – סב"ל, ברכה לבטלה, ברכת הטוב המטיב, ברכת המצוות, ברכת אירוסין, ברכת כהנים, ברכת להכניסו ד דברים שבלב, דרשות ה הכשר מצוה, הלואה, הפסק ו ובחרת בחיים, וחי בהם, והלכת בדרכיו - הגדר, ולא תתורו, וקדשתו ח חול המועד, חינוך, חלה, חלום, חנוכה, חצי שיעור ט טבל י יום טוב כ כונת המצוות, כיסוי הדם, כל הפטור... נקרא הדיוט, כל הקורא... כאילו קיים – אם רק בקרבנות, כלאיים בנכרי, כתיבת ס"ת ל לא תחמוד ולא תתאוה, לא תסור, לולב, לפני עור מ מילה, מנהג, מצוות, מצוה הבאה בעבירה, מצוות ללה"נ, מצוה התלויה בדעת אחרים, מ"ע שהזמ"ג, מרור בזמן הזה נ נטילת ידיים, ניחא ליה... מצוה בממוניה, נדה, נר שבת, נשים - במ"ע שהזמ"ג, במצות דרבנן, במוסף, בקבלת פני הרב ס סוכה, ספירת העומר, ספק דאורייתא, ספק דרבנן ע עבד במצוות, עובר לעשייתן, עובר דעובר, עוסק במצוה, עכו"ם במצוות ובתשובה, ערבות פ פדיון הבן, פריה ורביה, פריעת בע"ח צ צדקה, ציצית, צער בע"ח - באדם ק קבורה, קבלת פני רבו ברגל, קטן, קידושין, קרבנות, קריאת התורה, קריאת שמע ש שביעית – ביעור, שַבת, שֶבת, שהחיינו, שוטה, שומע כעונה, שופר, שחיטה, שליחות [מילי, נכרי, אין שליח לדבר עבירה, נכרי בשלד"ע, מצוה בו יותר מבשלוחו], שליח ציבור, שמות הקודש, שמחת יו"ט, שמיעה, שנאה ת תורה, תפילין, תרומה.

- הועבר לדף ערך:ציצית

ברכת שהחיינו על ציצית:

א. קנה טלית ועשה בו ציצית מברך שהחיינו, כמו על שאר בגדים חדשים. ואם לא בירך בשעת עשיה מברך בעיטוף ראשון.

ב. אם עשה ציצית בבגד שהיה לו מכבר - לא יברך שהחיינו, כי הברכה אינה על המצוה אלא על הכלי החדש.

ג. אע"פ שהרמ"א נקט "עיטוף ראשון" להמשנ"ב יש לסמוך בדיעבד לברך גם אחר כך, ולכה"ח רק אם נזכר מיד לאחר העיטוף כשעדיין לא נהנה מהלבישה. [וצ"ע בדעת הגר"ז לעיל סי' ד' ס"ה].

ד. אם מברך שהחיינו בשעת העיטוף מקדים ברכת המצוה לשהחיינו.

ה. אנשים שקנו טליתות חדשות ולא בירכו שהחיינו בשעת עשיה, אע"פ שאחד יכול לברך להתעטף בשביל כולם, ברכת שהחיינו כל אחד יברך לעצמו.

ו. הבן איש חי (שנה ראשונה בראשית ז) כתב שאם קנה טלית קטן העשוי מבגד חשוב שגורם לו שמחה - מברך שהחיינו.

ז. בשיירי כנה"ג (תקנא סקמ"ב) כתב שנמנע מלברך שהחיינו על טלית חדשה בבין המצרים, ומסתבר שזהו רק אם לא מתבטל עי"ז ממצות ציצית.

- סוף העברה


איתמר, יש לי מאקרו שהופך הערות שוליים בוורד להערות במבנה המתאים כאן כך שלא תצטרך לעבוד אחד-אחד. אתה יודע לעבוד עם פקודות מאקרו בוורד? אם כן, אשלח לך אותו. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 20:48, 11 ביוני 2020 (UTC)

ברוכים הבאים

כתבת בדף המשתמש שלך: "קבלת פנים לכל העורכים החדשים שבאים לאוצר. מתכנן לפנות לכלל העורכים ולשמוע מהם חוות דעת מה הועיל להם כשהגיעו בפעם הראשונה לאוצר". מה דעתך ליצור ספר אורחים? ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 17:39, 17 ביוני 2020 (UTC)

מה יהיה בספר האורחים? אני סקפטי לגבי התועלת של כל הדפים והמיני דפים האלה. לדעתי צריך לעבור על כל הדפים במרחב אוצר ולגנוז את חלקם הגדול. לא חושב שהם הועילו לאי מי מהעורכים. בכל אופן זה חלק ממה שאני רוצה לבדוק בתשאול העורכים. אשמח לשתף איתך פעולה להכנת הספר הנ"ל אם באמת לדעתך יש בו צורך. סיני ועוקר הרים (שיחה) 17:58, 17 ביוני 2020 (UTC)
הסיבה שחשבתי ליצור את הדף היא שיש אליו קישור בדף היעוץ, לדעתי דווקא יכול להיות נחמד אם יהיה דף כזה, שכל אחד יוכל לספר איך הגיע לאוצר וכו'. ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 19:07, 17 ביוני 2020 (UTC)
אתה מכיר את התבנית {{בה}}? -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 20:00, 20 ביוני 2020 (UTC)
כמובן שאני מכיר. הסיבה שאני לא משתמש בה היא שאני עצמי כשקיבלתי בכל מיני אתרי ויקי "ברוכים הבאים" אוטומטי הרגשתי לא טוב עם זה. הרבה יותר נחמד לקבל ברוך הבא מקורי שנכתב על ידי מישהו ולא על ידי משהו. סיני ועוקר הרים (שיחה) 07:18, 21 ביוני 2020 (UTC)
אז אתה יכול לכתוב "ס" לפני התבנית, וזה כבר לא יהיה אוטומטי. תוכל לראות הסבר כאן. -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 06:05, 1 ביולי 2020 (UTC)

לבושי שרד חושן משפט

שלום, העלית ועיצבת את הנ"ל, אך דף אחד נשמט לך בעת העיצוב: לבושי שרד/חושן משפט/טז, התרצה לעצבו בהתאם? מהדורה קמא (שיחה) 08:15, 21 ביוני 2020 (UTC)

בוצע. מעניין הוא מציין שם לשו"ת הרא"ש ועל פניו הציון לא נכון. סיני ועוקר הרים (שיחה) 08:18, 21 ביוני 2020 (UTC)
ה'טעות' היא במקור (בסמ"ע). לפנינו זה בסימן כא שם, ככה נראה. מהדורה קמא (שיחה) 08:41, 21 ביוני 2020 (UTC)
הוספתי שם בהערה. תודה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 09:39, 21 ביוני 2020 (UTC)

שו"ת מהרש"מ הכהן

אני מעוניין שיהיה קישור לרשימת הספרים. מי עושה את זה? יצחק ל. (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתמ/ה

ערב טוב, לא כל כך הבנתי את שאלתך. באופן כללי אתה יכול לעשות בעצמך את כל הדברים, זה היופי באוצר. אם אתה רוצה לפתוח דף פשוט תקליד את השם המתאים בחלונית החיפוש (בצד שמאל למעלה) ותלחץ אנטר, המערכת תעדכן אותך שהדף עדיין לא קיים ואתה יכול פשוט ליצור אותו. אחרי שיצרת את הדף אתה יכול להכניס את שם הספר לרשימת הספרים באוצר וכדומה. אם תמקד אותי מה בדיוק השאלה אני אשמח לסייע. סיני ועוקר הרים (שיחה) 16:53, 28 ביוני 2020 (UTC)