רש"י/אסתר/ה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
מ (ויקיזציה)
 
(5 גרסאות ביניים של 2 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{ניווט כללי עליון}}
{{ניווט כללי עליון}}
==א==
==א==


'''מלכות'''- בגדי מלכות. ורבותינו אמרו שלבשתה רוח הקודש, כמה דאת אמר {{ממ|[[תנ"ך/דברי הימים א/יב#יט|דברי הימים א יב יט]]}} ורוח לבשה את עמשי. דאם לא כן בגדי מלכות מבעי ליה למימר. {{ממ|[[בבלי/מגילה/יד/ב|מגילה יד:]]}}
'''מלכות.''' בגדי מלכות. ורבותינו אמרו שלבשתה רוח הקודש, כמה דאת אמר {{ממ|[[תנ"ך/דברי הימים א/יב#יט|דברי הימים א יב יט]]}} ורוח לבשה את עמשי. דאם לא כן בגדי מלכות מבעי ליה למימר {{ממ|[[בבלי/מגילה/יד/ב|מגילה יד:]]}}:


==ג==
==ג==


'''עד חצי המלכות'''- דבר שהוא באמצע ובחצי המלכות, הוא בית המקדש שהתחילו לבנותו בימי כורש, וחזר בו וציוה לבטל המלאכה, ואחשוורוש שעמד אחריו גם הוא ביטל המלאכה {{ממ|[[בבלי/מגילה/טו/ב|מגילה טו ב]]}}. ופשוטו של מקרא אף אם תשאלי ממני את חצי המלכות אתן לך.
'''עד חצי המלכות.''' דבר שהוא באמצע ובחצי המלכות, הוא בית המקדש שהתחילו לבנותו בימי כורש, וחזר בו וציוה לבטל המלאכה, ואחשוורוש שעמד אחריו גם הוא ביטל המלאכה {{ממ|[[בבלי/מגילה/טו/ב|מגילה טו ב]]}}. ופשוטו של מקרא אף אם תשאלי ממני את חצי המלכות אתן לך:


==ד==
==ד==


'''יבוא המלך והמן'''- רבותינו אמרו טעמים הרבה בדבר, מה ראתה אסתר שזימנה את המן, כדי לקנאו במלך ובשרים, שהמלך יחשוב שהוא חשק אליה ויהרגהו, ועוד טעמים רבים.
'''יבוא המלך והמן.''' רבותינו אמרו טעמים הרבה בדבר, מה ראתה אסתר שזימנה את המן, כדי לקנאו במלך ובשרים, שהמלך יחשוב שהוא חשק אליה ויהרגנו, ועוד טעמים רבים:


'''אל המשתה'''- כל סעודה נקראת על שם היין, שהוא עיקר
'''אל המשתה.''' כל סעודה נקראת על שם היין, שהוא עיקר:


==ח==
==ח==


'''ומחר אעשה כדבר המלך'''- מה שבקשת ממני כל הימים לגלות לך את עמי ואת מולדתי
'''ומחר אעשה כדבר המלך.''' מה שבקשת ממני כל הימים לגלות לך את עמי ואת מולדתי:


==י==
==י==


'''ויתאפק'''- נתחזק לעמוד על כעסו, כי היה ירא להנקם בלא רשות. ויתאפק, אישטני"ר בלע"ז
'''ויתאפק.''' נתחזק לעמוד על כעסו, כי היה ירא להנקם בלא רשות. ויתאפק, אישטני"ר בלע"ז. (והוא רעטענטי"ר בלשון אשכנז ענטהאלטן, אינהאלטן):


==יג==
==יג==


'''איננו שווה לי'''- איני חש לכל הכבוד אשר לי
'''איננו שווה לי.''' איני חש לכל הכבוד אשר לי:
 
'''בכל עת וגו'''- אמרו רבותינו {{ממ|[[בבלי/מגילה/טו/א|מגילה טו.]]}} שהיה מראה לו שטר שמכר עצמו לעבד על חוסר מזונות, כשנתמנו ראשי גייסות המן ומרדכי במלחמה אחת


'''בכל עת וגו.''' אמרו רבותינו {{ממ|[[בבלי/מגילה/טו/א|מגילה טו.]]}} שהיה מראה לו שטר שמכר עצמו לעבד על חוסר מזונות, כשנתמנו ראשי גייסות מרדכי והמן במלחמה אחת:


{{ניווט כללי תחתון}}
{{ניווט כללי תחתון}}

גרסה אחרונה מ־16:51, 26 בפברואר 2021

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


תנ"ך




רש"י
חכמי צרפת
רלב"ג


אלשיך
טעמא דקרא
מגילת סתרים
מלבי"ם
מנחת שי
שלום אסתר
תורה תמימה



פרק זה עם מפרשים ואפשרויות רבות במהדורה הדיגיטלית של 'תנ"ך הכתר' (כולל צילום באיכות גבוהה של כתר ארם צובא בפרקים שבהם הוא זמין)לפרק זה במקראות גדולות שבאתר "על התורה"לפרק זה באתר "תא שמע"


דפים מקושרים

רש"יTriangleArrow-Left.png אסתר TriangleArrow-Left.png ה

א[עריכה]

מלכות. בגדי מלכות. ורבותינו אמרו שלבשתה רוח הקודש, כמה דאת אמר (דברי הימים א יב יט) ורוח לבשה את עמשי. דאם לא כן בגדי מלכות מבעי ליה למימר (מגילה יד:):

ג[עריכה]

עד חצי המלכות. דבר שהוא באמצע ובחצי המלכות, הוא בית המקדש שהתחילו לבנותו בימי כורש, וחזר בו וציוה לבטל המלאכה, ואחשוורוש שעמד אחריו גם הוא ביטל המלאכה (מגילה טו ב). ופשוטו של מקרא אף אם תשאלי ממני את חצי המלכות אתן לך:

ד[עריכה]

יבוא המלך והמן. רבותינו אמרו טעמים הרבה בדבר, מה ראתה אסתר שזימנה את המן, כדי לקנאו במלך ובשרים, שהמלך יחשוב שהוא חשק אליה ויהרגנו, ועוד טעמים רבים:

אל המשתה. כל סעודה נקראת על שם היין, שהוא עיקר:

ח[עריכה]

ומחר אעשה כדבר המלך. מה שבקשת ממני כל הימים לגלות לך את עמי ואת מולדתי:

י[עריכה]

ויתאפק. נתחזק לעמוד על כעסו, כי היה ירא להנקם בלא רשות. ויתאפק, אישטני"ר בלע"ז. (והוא רעטענטי"ר בלשון אשכנז ענטהאלטן, אינהאלטן):

יג[עריכה]

איננו שווה לי. איני חש לכל הכבוד אשר לי:

בכל עת וגו. אמרו רבותינו (מגילה טו.) שהיה מראה לו שטר שמכר עצמו לעבד על חוסר מזונות, כשנתמנו ראשי גייסות מרדכי והמן במלחמה אחת:

< הקודם · הבא >
מעבר לתחילת הדף