מראה הפנים/פאה/ד/ז

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־23:36, 4 ביולי 2023 מאת עמד (שיחה | תרומות) (העלאה אוטומטית מטקסט בנחלת הכלל (ספריא) + התאמה)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< הלכה קודמת · הלכה הבאה >
מעבר לתחתית הדף

תלמוד ירושלמי
דפוס וילנא


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על ההלכה הנוכחית


מפרשי הירושלמי

פני משה
מראה הפנים
תוספות הרי"ד




מראה הפנים TriangleArrow-Left.png פאה TriangleArrow-Left.png ד TriangleArrow-Left.png ז

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

תני לקט קצירך לא כל הקוצר בידו וכו'. פירשתי בפנים על דרך דינא דמתני' והרמב"ם ז"ל בתב בפ"ד ממ"ע הלכה ב' היה קוצר ביד בלא מגל הנופל מתוך ידו אינו לקט וכו'. נראה דפירש ברייתא זו כפשטה דלמעוטי הקוצר בידו קתני אלא דלפ"ז היה לו לבאר גם בדין דפרט כן כדקאמר הכא ודכוותיה פרט וכו' והוא ז"ל גבי דין פרט מהלכה ט"ו ואילך לא ביאר זה שם ואפשר שסמך עצמו על מ"ש בדין הלקט וה"ה לפרט בכרם שהוא במקום לקט בתבואה. ומה שציין הכ"מ שם בפ' ראשית הגז והוא כדעת ר' יוסי שם דמחלק בין דבר שדרכו ליתלש וכו' ועיין לעיל בפ"ק בהלכה ד' ד"ה קוטף מנין וכו' ובפ"ג הלכה כ' ד"ה היו לו חמש גפנים וכו' מה שנתבאר שם בס"ד:

העליונים לעניים בלבנים וכו'. פירשתי בפנים ע"ד הרמב"ם ז"ל בפירושו במשנה ובחיבורו בפרק הנזכר הלכה ט"ו ועיי"ש:

א"ר ר' יוחנן דר' יהודה בן חגרא היא וכו'. הכא מייתי לה מברייתא דנשנית בפאה כמו המתני' ור"ל הוא דמשני דאיכא לחלק בין דין דפאה גופי' בין ישראל שעיקרו חייב לבין עכו"ם שעיקרו פטור ובבבלי פ' הזרוע (דף קלד) גריס דרמי ליה ר"ל לר' יוחנן מתני' דהכא אמתניתין דהתם גר שנתגייר והיתה לו פרה וכו' ושני לי' ר"י לר"ל ואמר אל תקניטני שבלשון יחיד אני שונה אותה דתני ר' יהודה בן חגרא משום ר"מ שספק לקט לקט ספק שכחה שכחה וכו' והמסקנא ג"כ שם דכדברי הכל היא וכדמשני רבא דפרה בחזקת פטורה קיימא דבחזקת נכרי היתה עומדת אבל קמה בחזקת חיובא קיימא דשל ישראל היא ולפי האי שינויא א"כ דין דקמה של גר הנשנית בברייתא דמייתי הכא שוה הוא לדין דפרה הנשנית במתני' דהתם. וסוגיא דהכא אתיא כהאי דאמר התם כי אתא רבין אמר קמה אקמה רמי ליה ועיין פירש"י שם ולפ"ז דחה לה ר' יוחנן שבלשון יחיד שונה הברייתא וכן אמר הכא ור"ל הוא דא"ל בתר הכי דד"ה היא כדמחלק הכא והני דרשות דקראי דמייתי הכא לספק לקט מת"כ פ' קדושים ומספרי פ' כי תצא הן:

סליק פירקא בסייעתא דשמיא.
Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< הלכה קודמת · הלכה הבאה >
מעבר לתחילת הדף