ליקוטי מוהר"ן/מא

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־21:51, 6 במרץ 2021 מאת איש חסיד היה (שיחה | תרומות) (יצירה אוטומטית מתוך טקסט בנחלת הכלל (ספריא) + טיפול בידי מתנדבי האוצר בשיתוף ננמ"ח)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ליקוטי מוהר"ן TriangleArrow-Left.png מא

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


דפים מקושרים

הגעתם לליקוטי מוהר"ן תורה מא. אם התכוונתם להגות בליקוטי מוהר"ן תניינא תורה מא, אנא ראו: ליקוטי מוהר"ן/ב/מא

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

א[עריכה]

לשון רבנו זכרונו לברכה רקודין, הנה איתא בעץ־חיים, דף כב: הברכים, הינו הרגלין, הם נצח הוד, והם עוקבין. ועקב גימטריא שתי פעמים אלקים, שהם דינים, שיש שם אחיזה לחיצונים, כידוע.

והפעלה להבריח החיצונים משם, שימשיך לתוך הברכים הגבורות משרש הבינה, וכשממשיך שרש הגבורות מבינה, אז החיצונים בורחים משם, והוא לוקח הבכורה והברכה, שזה בחינת ברכים. ושרש הבכורות נקרא יין, כידוע, וזה יין המשמח.

וזה שכתוב ביעקב, כשראה שהוא בחינת ברכים במקום דין, כי שתי פעמים אלקים עם עשר אותיות גימטריא יעקב, אזי המשיך שרש הגבורות, בחינת יין המשמח. כמו שכתוב (בראשית כז כה): ויבא לו יין וישת – שרש של הברכה.

נמצא על־ידי רקודין, ששותה יין המשמח, שהם שרש הגבורות שבבינה, ונמשכין למטה בתוך הרגלין, הינו שמרקד, בזה מגרש החיצונים משם, וזאת התלהבות של הרקוד, והוא אשה ריח ניחוח לה' (במדבר כח ח).

אבל מי שמרקד בהתלהבות היצר, זה נקרא חטא של נדב ואביהוא, שכתוב בהם (ויקרא י א): ויקריבו אש זרה.

נדב ואביהוא הם נצח והוד, והתלהבות שבקדשה נקרא יין המשמח, שעל־ידו נמתקים הבכורות. ואש זרה, נקרא יין המשכר, התלהבות היצר. ושם יש, חס ושלום, אחיזה להחיצונים, אשר לא צוה אותם:

ב[עריכה]

וזה גם כן פדיון נפש, כי הממון נקרא עמודים, כמו שכתוב (דברים יא ו): ואת היקום אשר ברגליהם (פסחים קיט). וכשהצדיק העושה הפדיון מניח ידיו על הממון, יכון כי יש יד הגדולה וכו', והינו שלש ידות, ושלש פעמים י"ד גימטריא מ"ב.

ושם מ"ב יש בו שבעה שמות, וכל שם יש בו ששה אותיות, ויכון להמשיך אליו הווין, הינו השבעה שמות שיש בכל אחד ששה אותיות, להמשיך אותן לתוך הממון הנקרא עמודים, ואז נקרא: ווי העמודים.

ואלו עמודים, הינו רגלין, הינו עקבים, הם בחינת דין, כי שתי פעמים אלקים, גימטריא עקב, ויש שם אחיזה להחיצונים. ואין דין נמתק אלא בשרשו, ושרש הדינים בבינה, כמו שכתוב (זוהר ויקרא דף י:): בינה דינין מתערין מנה, אני בינה לי גבורה (משלי ח יד). ושם מ"ב בבינה.

נמצא, כשממשיך שם מ"ב לתוך עמודים, אזי הדינין נמתקין בשרשם.

וזה פרוש (שמות כז י): ווי עמודים וחשקיהם כסף; פרוש, על־ידי חשיקה והתחברות ווי עם עמודים נעשה כסף, חסד, שנמתקין הדינין:

ג[עריכה]

עץ חיים פרק יג (היכל הכתרים שער א"א): שם מ"ב בבינה, ואלו המ"ב הם ש"ע נהורין המאירין. ועם ח' חורתא גימטריא בשלום.

שם בפרק י"ד: גימטריא חשמל – מלבוש, שזה החשמל שומר בגדים עליונים מ"עש" של קלפה, כמו שכתוב (ישעיה נא ח): כבגד יאכלם עש.

וזה (יומא עא): הרוצה לנסך יין על גבי המזבח, ימלא גרונם של תלמידי־חכמים.

לנסך, הינו מלוכה וממשלה, כמו שכתוב (תהילים ב ו): ואני נסכתי מלכי וכו'.

יין, זה בחינת בינה, שרש הבכורה, יין המשמח,

מזבח זה בחינת דינים.

תלמידי־חכמים, הם בחינת נצח הוד.

וזהו פרושו: הרוצה להמליך ולהמשיל ולהמתיק הדינים על־ידי שרשם, שהוא יין המשמח, מה יעשה, עצה (טובה) על־זה: ימלא גרונם, על־ידי רקודין, או על־ידי פדיון, כמו שמובא לעיל. גם על־ידי מלוי גרונם, נמתק הדינין.

וזה פרוש (סוף ברכות): תלמידי־ חכמים מרבים שלום בעולם, שעל ידם נמשך שם של מ"ב, שהם ש"ע נהורין, ועם ח' חורתא גימטריא בשלום.

ותלמידי־ חכמים נקראים נצח הוד, רגלין, כמו שמובא במדרש: שוקיו עמודי שש – הם תלמידי־חכמים.

וגם מזבח נקרא רגלין, כמו שכתוב (תהילים ד ו): זבחו זבחי צדק; וכמו שכתוב (שם פה): צדק לפניו יהלך.

וזה פרוש (שם כ): יתן לך כלבבך; ואימתי, כאשר: וכל עצתך ימלא – על־ידי מלוי גרונם של תלמידי־חכמים. כי תלמידי־חכמים נקראים עצות, כמו שכתוב (אבות פ"ו): ונהנין ממנו עצה ותושיה; וכמו שכתוב (שם לג): עצת ה' לעולם תעמד; שהם עמודי עולם. וכמו שכתוב (ישעיה יד): ה' צבאות יעץ. ה' צבאות הם נצח והוד:

Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< הקודם · הבא >
מעבר לתחילת הדף